Pleci in vacanta in Santorini? Ar fi bine sa te cantaresti mai intai. Au fost impuse restrictii pentru turisti

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 09:24 9485 citiri
Foto: Pexels

Multi dintre turisti plateau pentru a urca pantele abrupte de pe insula greceasca Santorini pe spinarea magarilor. Insa, pentru o parte dintre ei, tocmai cei carora le este cel mai greu sa parcurga astfel de trasee, nu va mai fi posibil acest lucru.

Dupa ce activistii de mediu s-au plans ca animalele sufera si risca sa aiba probleme cu coloana, autoritatile au decis ca turistii cu o greutate mai mare de 100 de kilograme sau mai mare decat o cincime din greutatea magarilor nu mai pot urca pe spinarea animalelor, arata CNN.

Decizia a fost luata dupa nenumarate plangeri facute in timpul verii si dupa ce presa a scris despre tratamentele rele de care au parte animalele. Fotografii cu turisti supraponderali sau chiar obezi, pe spinarea magarilor, au facut inconjurul publicatiilor si Internetului, sensibilizand oamenii.

A fost lansata si o petitie care cerea ca transportul pe magari, pe insula cu tot mai multi turisti, sa fie interzis, petitie care a adunat 100.000 de semnaturi.

Pe langa faptul ca nu vor mai avea voie sa care in spinare turisti supraponderali sau obezi, animalele vor trebui sa faca "exercitii" cel putin jumatate de ora pe zi si sa aiba mereu apa la dispozitie.

Vezi si Descopera Santorini, cea mai frumoasa insula din lume, in 2011

A.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News