Pleci in vacanta? Ce trebuie sa afli de la agentia de turism inainte sa semnezi contractul

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 11:08
4118 citiri
Pleci in vacanta? Ce trebuie sa afli de la agentia de turism inainte sa semnezi contractul
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca vrei sa pleci in vacanta si optezi pentru un pachet oferit de o agentie de turism, trebuie sa fii foarte atent la contractul pe care il semnezi, avertizeaza Centrul European al Consumatorilor (ECC) din Romania.

Reprezentantii ECC Romania au postat pe site-ul oficial o lista cu toate informatiile pe care trebuie sa le obtii de la agentia de turism inainte de a semna contractul.

"Orice informatii privind pachetul de servicii turistice, pretul acestuia si toate celelalte conditii aplicabile contractului, comunicate consumatorului, trebuie sa contina indicatii corecte si clare, care sa nu permita interpretari echivoce ale acestora", arata documentul citat.

Inselaciune la o agentie de turism: Zeci de pachete turistice in Europa neonorate

Asadar, agentia are obligatia de a furniza turistilor, in scris, in vederea incheierii contractului, informatii privind destinatia, ruta de parcurs, mijloacele de transport utilizate, unitatea de cazare, serviciile de masa, precum si informatii generale despre regimul pasapoartelor, vizelor si asigurarilor de sanatate necesare pentru calatorie si sejur.

De asemenea, turistii trebuie sa intrebe care este cuantumul avansului, precum si termenul pentru achitarea restului de plata. Acestora li se mai recomanda sa se intereseze despre numarul minim de persoane necesar pentru realizarea programului si termenul limita pentru informarea turistului, in caz de anulare a calatoriei.

Totodata, agentia trebuie sa precizeze daca exista posibilitati de incheiere a unor asigurari facultative pentru asistenta in caz de boala, accidente si altele asemenea, precum si durata pentru care opereaza oferta turistica.

Veste buna pentru turisti: ce vor fi obligate sa faca agentiile din industrie

ECC Romania subliniaza ca documentul trebuie in mod obligatoriu incheiat in forma scrisa.

"Contractul se incheie in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, semnate de ambele parti, iar unul din exemplare este inmanat turistului. Potrivit dispozitiilor legale, contractul poate fi prezentat si sub forma unui catalog, pliant sau alt inscris, daca turistul este informat inainte de semnare despre acest lucru", mentioneaza reprezentantii Centrului.

D.T.

Veneția devine primul oraș din lume unde turiștii vor plăti un bilet de intrare. Măsura este menită să limiteze turismul excesiv
Veneția devine primul oraș din lume unde turiștii vor plăti un bilet de intrare. Măsura este menită să limiteze turismul excesiv
O inovaţie majoră îi aşteaptă pe turişti joi, când vor ajunge în gara din Veneţia: controlorii de bilete vor fi însărcinaţi să verifice dacă aceştia deţin un bilet de intrare...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#contract agentie turism, #turisti , #agentii turism