Plecati in concediu in Croatia sau Portugalia? Aveti grija la ultimele atentionari de calatorie

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 20:05
5917 citiri
Plecati in concediu in Croatia sau Portugalia? Aveti grija la ultimele atentionari de calatorie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, doua atentionari de calatorie, una pentru Portugalia, din cauza incendiilor care afecteaza tara, si una pentru Croatia, unde din cauza varfului de sezon estival circulatia rutiera este foarte intensa, astfel ca se formeaza coloane de zeci de kilometri.

Portugalia este afectata de incendii pe zone limitate ca intindere, dar dispuse pe intreg teritoriul tarii (preponderent in regiunile din nord si centru), anunta MAE.

Din cauza conditiilor climaterice specifice, aceste incendii se pot extinde sau deplasa cu mare rapiditate, se mai arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Turistii sunt sfatuiti sa evite deplasarile in zonele afectate si sa respecte intocmai instructiunile autoritatilor portugheze. In situatii speciale de urgenta, autoritatile portugheze de protectie civila pot fi apelate la numarul de telefon de tip helpline +351926768743, precum si la telefonul unic de urgenta 112.

Cetatenii romani afectati de situatia din atentionare pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Lisabona: +351.213.966.463, +351.213.968.812, +351.213.979.982 si la numarul +351.213.960.866, apelurile pe acest ultim numar fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Grija mare ce traseu alegeti daca mergeti in Croatia!

In ceea ce priveste Croatia, MAE transmite ca vor fi foarte aglomerate principalele autostrazi: A1 Zagreb - Split - Dubrovnik si A6 Zagreb - Rijeka, care leaga partea continentala de litoralul Marii Adriatice, precum si A3 Bregana - Lipovac, care este ruta predilecta de tranzit intre Slovenia si Serbia.

Mai cu seama vineri, sambata si duminica, pe acestea se pot forma coloane de zeci de kilometri, arata MAE.

Din cauza aglomeratiei, e posibila prelungirea semnificativa a timpilor de asteptare la frontiere, in special la punctele de trecere a frontierei Croatia - Slovenia (in special Bregana) si Croatia - Serbia (in special Bajakovo), situate pe autostrada Zagreb - Belgrad.

Se recomanda cetatenilor romani ca, inainte de a pleca la drum in Republica Croatia, pentru informatii actualizate, sa consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate si a Agentiei Croate de Aviatie Civila, iar in situatii de urgenta, pe teritoriul croat, pot apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani afectati de situatia din atentionare pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Zilele trecute, MAE a emis o atentionare de calatorie si pentru Franta, tara afectata de asemeni de incendii.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#atentionare calatorie Portugalia, #Portugalia incendii, #atentionare calatorie Croatia, #Croatia aglomeratie autostrazi, #Croatia cozi autostrada , #destinatii