Plaje secrete, de o frumusete uimitoare (Galerie foto)

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 08:52
11418 citiri
Plaje secrete, de o frumusete uimitoare (Galerie foto)

Vrei sa iti iei concediu si sa mergi la mare pentru a te ralaxa, dar cand ajungi acolo constati ca agitatia, zgomotul si aglomeratia parca nu te lasa sa te bucuri de nisipul auriu, cerul albastru si apa spumoasa.

Partea buna este ca daca vrei cu adevarat sa te pierzi de lumea dezlantuita, poti merge pe niste plaje aproape necunoscute, unde turismul inca nu a inflorit si frumusetea salbatica si linistea sunt la ele acasa, conform Travel.Yahoo, care citeaza Travel + Leisure. Iata cateva asemenea exemple:

Insula Ibo, Mozambic

Cele 32 de insule de corali din Arhipelagul Quirimbas, care a fost propus ca parte din patrimoniul UNESCO, reprezinta o aglomerare de biodiversitate si armonie, cu paduri de mangrove, plaje cu nisip curat, stralucitor si ape turcoaz ce adapostesc viata marina intensa.

Insula Ibo este cea mai accesibilla dintre toate, plina de cladiri care tradeaza influentele arabe, indiene si portugheze. Pentru o experienta luxoasa si intima, alege una dintre cele 9 camere ale Ibo Island Lodge, unde ai servicii all inclusive incepand cu 730 de dolari pe noapte, pentru o camera dubla.

Grand Haven, Michigan

Un port de 4 kilometri lungime, un far din secolul XIX, rosu, si lacul Michigan dau acestei plaje tot ceea ce trebuie pentru a te simti special. Pescarii si barcagiii isi fac veacul pe aici, oferind un aspect pitroresc. Apa nu se adanceste abrupt, asa ca poti inota fara probleme, iar picioarele ti se vor afunda in nisipul perfect al celor doua plaje private.

Apusul il poti vedea stand la terase, resturante sau pe mal, mancand o inghetata racoritoare. Cazeaza-te la Khardomah Lodge, construita in stail victorian in 1873, cu 70 de dolari pe noapte, sau la un bungalou de pe mal.

Lord Howe Island, Australia

Aceasta mica insula de la Oceanul Pacific este o raritate, oamenii deplasandu-se aproape numai cu biciclete si fiind nevoie de un zbor de doua ore pentru a ajunge in oras, in Sydney.

S-a nascut in urma unei eruptii vulcanice acum 7 milioane de ani, intrand ulterior in patrimoniul UNESCO. Muntii de bazalt se opresc direct in apa oceanului, iar daca urci pe varfurile muntelui Gower, cu greu vei reusi sa nu ramai cu gura cascata.

In apa, scufundatorii se pot bucura de corali si de minunata imparatie a pestilor, iar pe mal poti admira broastele testoase care se plimba agale. Stai intr-o camera sic la Capella Lodge, unde te poti bucura de un spa relaxant, servicii all-inclusive, toate incepand de la 670 de dolari pe noapte, sau, daca vrei sa ai parte de putina istorie, la Pinetrees Lodge, construit de la 1848, care ofera servicii all-inclusive, la pretul de 300 de dolari pe noapte.

Pyla-sur-Mer, Franta

In sudul Cote d'Argent se inalta Duna de Pyla, de 105 metri inaltime, care atrage pasionatii de mers cu bicicleta pe teren accidentat, dar si pe cei care vor sa leneveasca pe plaja toata ziua.

La Philippe Starck's La Co(o)rniche poti lua o camera dubla cu 345 de dolari pe noapte, toate incaperile albe avand o priveliste uimitoare catre ocean. La restaurante te vei putea desfata cu fructe de mare in cocos si lime, mojito de mango si fel de fel de alte bunatati.

Phu Quoc Island, Vietnam

Cea mai mare insula din Golful Thailandez, Phu Quoc, este mai aproape de Cambodgia decat de Vietnam. Prin urmare, mai exista inca forte militare prin apropiere si turismul nu este inca infloritor, iar locuitorii nu depasesc 100.000 de persoane.

Aici se face cel mai bun sos de peste posibil, acesta fiind un ingredient tipic vietnamez. Plajele sunt albe, curate ca lacrima, iar satele pot fi vizitate pe motorete, cel mai folosit mijloc de transport de pe insula.

Pentru mancare si distractie mergi pe coasta Bai Truong, unde vei gasi cafenele si locuri de cazare, precum La Veranda Resort & Spa, cu cele 43 de camere duble ale sale la 265 de dolari pe noapte.

Salema, Portugalia

La 3 ore de Lisabona, langa Cape Sagres, se afla un mic satuc pescaresc cunoscut pentru plaja sa lata, generoasa, aflata intre doua formatiuni stancoase. Desi restul coastelor au devenit adevarate statiuni aglomerate, Salema este inca autentica, izolata, cu o singura strada principala, case albe, o piata de unde poti cumpara alimente proaspete si doar o mana de locuri unde poti manca sau bea ceva.

Lipsa luxului ajuta la mentinerea unui pret scazut la cazare, in jur de 26 de dolari pe noapte la Quatros sau 130 de dolari pe noapte la Pension a Mare.

Koh Lanta, Thailanda

La numai o ora de mers cu barca din Krabi, unde exista un aeroport, insula iti va oferi cele mai frumoase apusuri si rasarituri din viata ta. Cu plajele virgine, apa curata ca lacrima, recifurile de corali, autenticitatea stilului de viata si varietatea locurilor de cazare, nu vei gasi nimic mai odihnitor decat aceasta zona.

Nu rata o cina la restaurantul Time for Lime, in aer liber, care nu va fi mai mult de 25 de dolari pentru doua persoane. Aici poti lua chiar lectii de gatit in stil thailandez.

Cirali Beach, Turcia

Testoasele de aici sunt considerate specie pe cale de disparitie, de aceea dezvoltarea zonei este cumva temperata. Poti admira monumentele istorice, cum sunt ruinele din Olimpos, care sunt protejate. Vei avea parte de cazare foarte buna, cu piscine si Wi-Fi, poti manca la un restaurant in mijlocul unei cascade si te poti plimba pe plaja si prin paduri cat e ziua de lunga, avand grija sa nu ratezi Parcul National Olimpos. Poti admira o moara veche de 250 de ani si un sat hippie, cu case in copaci.

Palm Beach, Barbuda

Aceasta este considerata una dintre cele mai romantice insule din lume, fiind perfecta pentru iubitorii de singuratate. In timp ce sora sa, Antigua, e plina de iahturi si hoteluri, la 20 de minute distanta, cu avionul, este Barbuda, un loc linistit, cu nisipuri roz. Aici pot face scufundari sau vizita Frigate Bird Sanctuar, un paradis al pasarilor cu peste 170 de specii. Preturile sunt destul de piperate, la Coco Point Logde trebuind sa lasi 1.200 de dolari pe noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#plaje private destinatii turistice, #plaje retrase destinatii turistice, #plaje izolate romantice, #plaje frumoase retrase , #plaja