Plaje deosebite si izolate ale lumii (Galerie foto)

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 07:20
6310 citiri
Plaje deosebite si izolate ale lumii (Galerie foto)
Foto: travelandleisure

Pentru vacanta la mare foarte multi oameni isi doresc o zona care sa le ofere o plaja mai izolata, care sa nu fie sufocata de turisti si de zgomot.

Iar Travel + Leisure a descoperit cateva dintre cele mai impresionante astfel de plaje si a intocmit o lista cu locurile in care le poti gasi, daca bugetul iti permite.

1. Grand Haven, Michigan

Doua faruri rosii din secolul al XIX-lea ofera acestui oras o alura de vechi, incantatoare. Aici se aduna numerosi pescari, iar multi turisti adora sa urce drumul scurt, dar destul de dificil pana la tarmurile Lacului Michigan. La margine sunt portiuni cu apa putin adanca si calda, pentru inot, iar cele doua plaje publice sunt foarte linistite.

2. Insula Lord Howe, Australia

In aceasta mica insula din Oceanul Pacific nu sunt acceptati mai mult de 400 de turisti odata, luminile stradale sunt o raritate, iar cei mai multi oameni se deplaseaza cu ajutorul bicicletelor.

Nascuta in urma cu circa 7 milioane de ani in urma, dintr-o eruptie vulcanica, aceasta insula gazduieste munti din bazalt care ies direct din apa. Ghidul Jack Shick ii duce pe doritori pe muntele Gower, la o altitudine de aproape 880 de metri, pentru o priveliste care te lasa fara cuvinte.

Pe plaja lui Ned poti sa hranesti pestii si poti vedea broaste testoase lenevind pe nisip, la soare. In plus, turistii pot face scufundari la adancimi mici intr-o laguna din zona, pentru a admira recife de corali.

3. Insula Phu Quoc, Vietnam

Cea mai mare insula din Golful Thailanda este mai aproape de Cambodgia decat de partea continentala a Vietnamului si este o insula inca subdezvoltata din punctul de vedere al turismului. Are mai putin de 100.000 de rezidenti si este cunoscuta pentru plajele deloc aglomerate. Micile sate de pe aceasta insula pot fi vizitate cu motocicleta, cel mai comun vehicul de aici.

4. Salema, Portugalia

Situat la trei ore sud de Lisabona, Salema este un mic sat de pescari ce include o plaja larga, asezata intre doua stanci abrupte. In timp ce mare parte din Coasta Algarve a fost napadita de hoteluri inalte si moderne, Salema a ramas autentic, cu o singura strada principala si cu case din stuc.

5. Insula Koh Lanta, Thailanda

Departe de multimile sufocante din Phuket si Phi Phi, Koh Lanta se afla la circa o ora de mers cu camioneta sau cu o barca cu motor de la aeroportul Krabi. Partea de vest a insulei ofera noua plaje de pe care poti vedea un apus extraordinar, situate la malul Marii Andaman, care are o apa foarte calda - circa 27 de grade pe tot parcursul anului. De asemenea, in zona se poate face snorkeling, pentru a vedea recife de corali.

6. Plaja Cirali, Turcia

Faptul ca in aceasta zona broastele testoase cu cap patrat, care sunt pe cale de disparitie, isi fac cuiburi, a facut ca plaja Cirali sa aiba parte doar de o minima dezvoltare turistica. Situata la Marea Mediterana intre doua situri de mostenire internationala, Cirali impresioneaza prin frumusetea naturala si pentru bucataria deosebita de care au parte turistii din micile pensiuni.

7. Palm Beach, Barbuda

In timp ce "sora" ei, insula Antigua, iese in evidenta prin hoteluri pline de turisti si prin intreceri de iahturi, Barbuda, situata la 20 de minute departare cu avionul, are plaje linistite, cu nisipuri rozalii.

8. Puako, Marea Insula din Hawaii

Situata intre aeroportul Kona si statiunile de pe coasta Kohala a Marii Insule din Hawaii, Puako este o enclava mica, linistita, cu un singur drum principal si un magazin general. Turistii pot vedea aici si testoase hanu, o specie protejata, iar cei pasionati de surf pot practica acest sport in zona plajei publice Paniau.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#plaje izolate, #plaje retrase, #plaje linistite mapamond , #plaja