Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orase europene la care nici UNESCO n-a rezistat (Galerie foto)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 12:05
11139 citiri
Orase europene la care nici UNESCO n-a rezistat (Galerie foto)

Europa este plina de orase minunate in care se conserva arhitectura medievala, gotica sau renascentista, locuri cu semnificatie istorica sau incarcate de aromele unor vremuri trecute.

GEO iti prezinta cateva dintre orasele europene incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Bruges

Bruges este capitala provinciei Frandra de Vest, aflata in nord-vestul Belgiei, la 90 de kilometri de Bruxelles. Are o populatie de 117.000 de locuitori.

Cea mai importanta atractie a orasului Bruges este centrul sau istoric, declarat Patrimoniu al Umanitatii de catre UNESCO in anul 2000. Desi cea mai mare parte a centrului a fost reconstruita, acest centru urban este una dintre cele mai importante atractii turistice europene, mentinand intacte structurile arhitecturale medievale.

La fel ca si Amsterdam si Stockholm, Bruges este cunoscut drept "Venetia nordului", datorita numarului mare de canale care traverseaza orasul si frumusetii locului.

Florenta

Florenta este unul dintre orasele cele mai frumoase din lume. Aflata in regiunea Toscana, o plimbare pe strazile sale echivaleaza cu o vizita intr-un muzeu.

Florenta este cunoscuta la nivel mondial pentru patrimoniul sau artistic si arhitectural. Stilul artistic cel mai raspandit in oras este cel renascentist, aparut la mijlocul secolului al XIV-lea, desi exista aici un patrimoniu de alte stiluri arhitecturale si artistice.

Centrul sau istoric a fost declarat Patrimoniu al UNESCO in 1982. Este obligatoriu sa vizitezi aici Domul Santa Maria del Fiore, podurile Ponte Vecchio, Ponte Santa Trinita sau Ponte alle Grazie. De asemenea, trebuie sa vizitezi Piazza della Signoria, sa intri in palatul Vecchio sau in Galleria degli Uffizi.

Roma

Roma este orasul cel mai populat din Italia cu al patrulea cel mai populat din Uniunea Europeana. Este cunoscut si ca Citta eterna. In 1980 a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alaturi de Santa Sede si Bazilica San Pablo Extramuros.

Edificiile religioase ale Romei reprezinta o parte fundamentala a patrimoniului monumental al orasului. Un tur al bisericilor si bazilicilor din oras poate sa dureze luni intregi.

In plus, exista foarte multe atractii turistice care tin de arhitectura, precum Fontana di Trevi, Colosseumul, Campodiglio sau Foro Romano.

Berna

Berna, capitala Elvetiei, se afla in zona Mitelland, iar centrul sau istoric a fost declarat patrimoniu UNESCO.

Daca ajungi aici, trebuie sa vizitezi Catedrala (Berner Munster), orasul vechi cu arcadele sale, Turnul Ceasului, Primaria (Rathaus), Palatul Federal si Castelele din Bumpliz.

Siena

Centrul istoric al Sienei, oras din Toscana, Italia, a fost inclus pe lista Patrimoniului mondial UNESCO in 1995, considerat intruchiparea unui oras medieval. Catedrala sa, a carei constructie a inceput in secolul al XII-lea, este un exemplu reprezentativ al arhitecturii gotice italiene.

In Piazza del Campo, care are forma unui evantai, se afla Palazzo Pubblico sau Primaria (secolul al XIV-lea), cu faimosul turn Campanile.

Tallinn

Tallin este capitala Repulicii Estonia, fiind situata in nordul tarii. Se afla pe coasta nordica a Estoniei, pe tarmul Golfului Finlandei, la 80 de kilometri la sud de Helsinki. Orasul vechi Tallin a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1997.

Daca ajungi aici, trebuie sa vizitezi dealul Toompea, unde se gaseste autoritatea centrala, iar acum este sediul guvernului Estoniei. Orasul vechi nu era unit din punct de vedere administrativ cu Toompea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea. A fost centru al comertului medieval cu sare.

Granada

"Da-i ceva de pomana, femeie, pentru ca nu exista nimic in viata mai mare ca durerea de a fi orb in Granada". Oricine a vazut acest oras andaluz va intelege perfect semnificatia acestor cuvinte intr-o curte din Alhambra. Granada, oras al legendei, este una dintre destinatiile turistice favorite.

Cordoba

Piete, stradute, arome si ecouri din alta epoca, pe toate acestea le vei gasi in cartierul vechi din Cordoba. Acest oras te invita sa te pierzi in el, desi moscheea iti va ghida pasii prin labirintul de comori si surprize.

Cordoba are un stigmat: moscheea care il depaseste si il conduce intr-un anume fel. Cateodata aceasta depasire este atat de evidenta incat este primul lucru care se cauta, unicul pe care vrei sa il vezi. Insa exista aici foarte multe lucruri pe care merita sa le cunosti.

Budapestea

Budapesta s-a transformat intr-un singur oras atunci cand a ocupat malul fluviului Dunarea, rezultand din unirea oraselor Buda si Obuda cu Pest, in data de 17 noiembrie 1873. Colina pe care se afla castelul din Budapesta, peretii aparatori impotriva fluviului si ansamblul Andrassy ut au fost incluse pe lista obiectivelor din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#orase Patimoniu Mondial UNESCO, #Patrimoniu Mondial UNESCO, #orase europene UNESCO, #locuri UNESCO poze, #vacanta locuri incluse UNESCO, #capitale europene vacanta poze , #obiective turistice
Comentarii