Operatorii din turism anunta reduceri de 30-35% la vacantele last minute in Turcia

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 28 Iulie 2020, ora 10:08
15199 citiri
Operatorii din turism anunta reduceri de 30-35% la vacantele last minute in Turcia
Foto: Pixabay.com

Vacantele in Turcia au inceput, teoretic, de luni, 27 iulie, dar turoperatorii vor trebui sa se miste repede daca doresc sa aiba turisti. Hasan Yapici, proprietarul Kusadasi Travel, spune ca operatorii pe aceasta destinatie vor trebui sa se uneasca pentru a putea sustine un charter, intrucat le-au mai ramas foarte putini turisti.

Pe de alta parte, incep si negocierile cu hotelierii turci, iar Yapici se asteapta la reduceri de 30-35% la pachetele last minute, asa cum s-a intamplat si in cazul early booking.

"Grecia nu mai primeste turisti fara test, iar pentru romani inseamna costuri in plus. La o familie de trei persoane, doi adulti si un copil, inseamna aproape 250 de euro in plus. Pentru Turcia nu exista asa ceva, nu se cere test, si daca se face, se face gratuit in aeroport", spune Yapici.

Majoritatea turoperatorilor si-au oprit cursele spre Turcia pana la 15 august, din cauza restrictiilor pe care le-au impus autoritatile.

CITITI SI: Vacante all-inclusive in Bulgaria, ofertate in extrasezon la preturi extrem de mici. 200 de euro - un sejur de 7 nopti

"Acum, solutia este ca doi-trei turoperatori sa se uneasca pentru a completa un avion intreg spre Turcia, astfel incat, in loc de trei zboruri, sa ajungem sa completam macar o cursa. "Pentru perioada urmatoare ne-au mai ramas foarte putini turisti, asa ca trebuie sa ne unim, altfel costurile vor fi foarte mari. Nu poti sa faci un zbor cu 60 de persoane intr-un avion de 180 de locuri. Ne organizam pe orase, astfel ca daca este o cursa de Cluj spre Antalya spre exemplu, si am eu cei mai multi, vin ceilalti turoperatori cu clientii la mine pe cursa. Daca am eu mai putini in Timisoara, merg eu cu turistii la alt turoperator pe zbor pana ne completam cursele fiecare", ne-a explicat Yapici.

Reduceri mai pentru cei care se incumeta sa plece

Acest lucru nu va dura decat pana in 15 august, pana ce toti turoperatorii se pun pe picioare. Dupa aceasta data, proprietarul Kusadasi Travel spera ca fiecare turoperator sa adune atat de multe rezervari incat sa nu mai fie nevoie sa apeleze la concurenta pentru a-si completa zborurile.

"Acum trebuie sa incepem din nou negocierile cu hotelierii din Turcia pentru a putea oferi reduceri turistilor care vor sa mearga acolo. Asteptam acum ca hotelierii din Turcia sa vina si la last-minute cu aceleasi reduceri cu care au venit la early booking, adica undeva la 30-35%, depinde de hoteluri", a mai spus proprietarul Kusadasi Travel.

Deschiderea granitelor Turciei, o palida consolare

Desi Turcia si-a deschis granitele, Grecia aproape ca si le-a inchis pentru romani, este de parere Dumitru Luca, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Este o palida consolare faptul ca Turcia a revenit pe harta tarilor sigure pentru noi, pentru ca pe partea cealalta, Grecia aproape ca ne-a inchis de tot granitele, Cipru nu mai vorbim. Acum este o lupta contracronometru, pentru ca nu stiu in ce masura se va putea relua operarea pe Turcia pentru ca vara asta a fost zero", a declarat Luca.

Potrivit presedintelui ANAT, exista posibilitatea ca turcii sa ne inchida granitele asa cum a facut-o Italia, dar totusi se indoieste de acest lucru pentru ca, dupa cum spune el, Turcia este mai pragmatica atunci cand vine vorba de turism.

Cu toate acestea, Luca este sceptic cu privire la numarul de turisti noi care ar putea sa mai vina in aceste doua luni de sezon si se gandeste ca unii dintre turoperatori deja au renuntat la a-si mai face planuri ample pentru anul acesta.

"In ultimele luni rezervari noi sigur nu au mai venit, iar din cele vechi, ori si-au cerut banii inapoi, ori au reprogramat pentru anul viitor. Daca stiam la Turcia, cum a fost si in cazul Greciei, cu doua saptamani inainte altfel stateau lucrurile acum, pentru ca aveam timp sa ne facem planuri sa stabilim strategii. Acum fiecare turoperator trebuie sa-si evalueze potentialul de a incepe", a mai spus seful ANAT.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vacante in turcia, #all inclusive Turcia, #vacante in antalya, #reduceri vacante turcia , #vacante