Vacanțele verii au reduceri de până la 30%. Un sejur în Grecia costă de la 239 de euro de persoană

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 04:05
5038 citiri
Vacanțele verii au reduceri de până la 30%. Un sejur în Grecia costă de la 239 de euro de persoană
Insula grecească Santorini este una dintre cele mai căutate de către turiștii români FOTO www.pexels.com

Insulele grecești tradiționale și zone de litoral din Turcia, Spania, Italia, Cipru, Bulgaria, Egipt, inclusiv România, sunt destinațiile pentru vacanța de vară aflate în portofoliul turoperatorilor pentru 2022. Oferta verii este similară anului 2019, după ce anul trecut vânzările, numărul turiștilor și al destinațiilor deschise pentru turism au fost peste 2020. Grecia a fost cea mai bine vândută destinație a verii trecute, depășind nivelul din 2019, anunță Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România.

La început de an, toate vacanțele verii au reduceri de early booking, cele mai multe rezervări fiind făcute până acum pentru vacanțe în Grecia și Turcia.

Charterele verii pentru Grecia ajung în 2022 în Creta (Heraklion și Chania), Rodos, Zakynthos, Santorini, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. În early booking, un sejur în Grecia costă de la 239 de euro/persoană.

Oferta de sejururi în Turcia cuprinde anul acesta nu numai Antalya și Bodrum, ci și Marmaris și Kusadasi. Șapte curse charter vor lega Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Sibiul și Iașiul de Antalya, în early booking pachetele de vacanță având reducere de până la 30%. Alte curse charter de la București vor duce turiștii în vacanță în Marmaris și Kusadasi, din iunie până la finalul lunii septembrie, pachetele de vacanță pornind de la 524 de euro/persoană/7 nopți, respectiv 474 de euro/persoană/7 nopți, cu toate taxele incluse.

Pentru vacanța de vară în Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca sunt prevăzute opt zboruri săptămânale de la București și Cluj-Napoca. Cel mai mic preț pentru un sejur în Spania e de 419 euro/persoană/7 nopți, în perioada de early booking.

Pentru Italia, Paralela 45 propune vacanțe în Ischia și pe Coasta Amalfitană, cu zbor direct de la București, la 438 de euro/persoană, respectiv 507 euro/persoană, pentru șapte nopți, iar pentru Cipru sejururile încep de la 468 de euro/persoană.

În 2022 avansul a scăzut la 10% pentru rezervările din Early Booking, vacanța se plătește în trei rate și există modalități de anulare fără penalizare. Agenția recomandă permanent turiștilor să încheie asigurări medicale cu extensie Covid și STORNO, acoperitoare pentru orice situație neplăcută poate apărea. Într-o rubrică special creată pe pagina sa de internet, Paralela 45 actualizează permanent condițiile de acces în toate destinațiile de vacanță, iar consultanții săi de travel informează fiecare turist despre documentația de care are nevoie în călătoria sa.

Egiptul, care a atras cel mai mare număr de turiști în 2021, fiind destinația accesibilă pe curse charter organizate din aproape toate orașele cu aeroport ale României tot timpul anului este, în continuare, o alternativă pentru Turcia și Grecia în timpul verii. Patru curse charter săptămânale spre Hurghada sunt prevăzute, până la finalul lunii octombrie, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Pentru vacanța de vară în România, peste 200 de oferte pentru litoralul românesc sunt listate pe portalul de vacanțe Paralela 45. În early booking, prețurile pornesc de la 36 de lei/persoană/pe noapte.

“Suntem optimiști că va fi un an mai bun și că ne întoarcem la normalitate în curând. Semnalele care vin dinspre producătorii de vaccinuri, că pandemia se apropie de final și că acesta este ultimul val cu restricții, sunt încurajatoare. Și în 2022 susținem dorința oamenilor de mișcare și relaxare prin oferte diversificate și călătorii în siguranță, folosindu-ne de experiența de 32 de ani pe care o avem în domeniul turismului”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Încrezătoare că va fi un an mai bun, în care românii vor călători fără prea multe restricții, echipa Paralela 45 pune la bătaie trei vacanțe gratuite în cadrul tombolei “Express 45 – Urcă-te la bord și câștigă o vacanță”. Pentru a câștiga unul dintre premii: un sejur pentru două persoane la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive, în Antalya, o vacanță de cinci nopți pe litoralul românesc pentru două persoane, ori un voucher de 1.000 de lei, oricine se poate înscrie pe site-ul agenției, până în luna mai. 2.000 de persoane s-au înscris până acum, Paralela 45 estimând peste 10.000 de participanți până la finalul lunii mai, când vor fi extrași câștigătorii.

Zboruri de la 20 euro spre Italia, Franța sau Spania

Și companiile aeriene se întrec în oferte, iar ianuarie este luna cu cele mai mici prețuri la biletele de avion. Conform statisticilor furnizate de agenția de turism online Vola.ro, luna ianuarie este momentul propice pentru achiziționarea biletelor de avion la prețuri cu până la 60% mai mici. Astfel, dacă în restul anului, turiștii urmăresc cu atenție campaniile de reduceri ale companiilor aeriene pentru a obține cele mai bune tarife la biletele de avion, în ianuarie prețurile mici sunt cel mai ușor de găsit.

Destinațiile spre care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion în luna Ianuarie sunt printre cele mai iubite de către turiștii din toată lumea: Italia, Austria, Spania, Franța și Portugalia.

Destinațiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanțe de relaxare, cât și pentru vizitarea rudelor și prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă. Printre acestea, se numără Italia, o destinație preferată de români pentru city break-uri și unde prețurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar și Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană.

Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziționat în luna în curs, nu lipsesc nici Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (prețuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).

Totodată, îndrăgostiții care vor să petreacă Valentine’s Day într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume, Paris, vor plăti luna aceasta pentru un bilet de avion dus-întors 49 euro/persoană. Dintre orașele europene cele mai iubite de români, prețul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors.

Românii profită de prețurile mici din ianuarie pentru a-și rezerva city break-uri în lunile de primăvară și chiar concediile din sezonul estival.

Deși pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanțe mai lungi, de multe ori spre destinații interne, ori, la polul opus, spre destinații exotice unde erau mai puține restricții, conform specialiștilor Vola.ro, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferințele turiștilor români. Aceștia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară și chiar pentru vacanța de Paști de anul acesta. De asemenea, au apărut și cereri de tip early booking, pentru vacanțele de vară, Grecia, Turcia și Spania fiind printre cele mai solicitate destinații pentru concediile mai lungi din sezonul estival.

Vânzări cu 150% mai mari luna aceasta la biletele de avion

Pe fondul apariției vaccinului, a certificatului verde și reglementării mai clare a condițiilor de călătorie, românii sunt din ce în ce mai dornici și, totodată, dispuși să călătorească în afara țării. Astfel, Vola.ro estimează o creștere de minim 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020. Totodată, Vola.ro a raportat vânzarea a unui număr dublu de bilete de avion în luna decembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent.

„Conform tendințelor observate de-a lungul timpului, în luna ianuarie sunt, de obicei, cele mai bune prețuri la biletele de avion. Există cazuri când tarifele sunt chiar și cu 60% mai mici decât în restul anului. Explicația pentru ‚Ieftinuarie’ este una simplă: companiile aeriene au promoții, este o perioadă în care încă își definitivează orarul de zbor pentru anul ce urmează, vor să testeze piața, să ia pulsul preferințelor pasagerilor. Și pentru că înțelegem că flexibilitatea este cuvântul cheie al călătoriilor de ceva vreme, clienții noștri pot adăuga la fiecare bilet achiziționat pe Vola.ro diverse opțiuni care să le garanteze o călătorie fără griji, cum ar fi asigurarea COVID sau serviciul Fast Fefund, cu ajutorul căruia pot obține rambursare banilor cash în 3 zile ori un voucher instant dacă zborul lor este modificat sau anulat. De asemenea, recomandăm și alegerea hotelurilor cu opțiunea de Anulare Gratuită pentru un plus de confort psihic și mai puține bătăi de cap în cazul unui eveniment neașteptat” a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Agenţiile speră la un an mai bun în turism

De asemenea, mai multe destinații de vacanță în Grecia, curse charter autocar noi spre Bulgaria, din aproape toată țara, mai multe excursii “O zi cât o vacanță” în România și Bulgaria, circuite cu autocarul ori avionul în Europa sunt lansate de touroperatorul Hello Holidays pentru 2022. Acestea se adaugă programelor de vacanță în Grecia, Turcia, Egipt, Dubai organizate constant de agenție.

Vacanțele pentru 2022 sunt listate în prima campanie de oferte speciale din an, “De ziua noastră, e ziua ta!”, derulată până pe 25 ianuarie 2022, prin care compania marchează împlinirea a 15 ani de activitate în turism. Cu această ocazie, 15 sejururi în Grecia, Turcia, pe litoralul românesc ori circuite sunt oferite gratuit celor care fac rezervări în timpul campaniei, extragerea având loc la finalul acesteia, pe 26 ianuarie.

Grecia, destinația pentru care Hello Holiday a vândut primele vacanțe în urmă cu 15 ani, este prezentă în oferta 2022 cu mai multe noutăți, insulele Skopelos, Alonissos, Skiathos, dar și Pelion, Volos. Agenția organizează curse charter autocar, din mai până la finalul lunii septembrie, și oferă pentru cazare o selecție de hoteluri situate foarte aproape de plajă.

Alte oferte pentru vacanța în Grecia, în Halkidiki, Thassos, Evia, Riviera Olimpului și Zakynthos (zbor charter) sunt disponibile cu reducere de până la 60% între 20 și 25 ianuarie.

Sejur de la 155 de euro de persoană

Un sejur în Pelion, în luna iunie, costă de la 155 de euro/persoană, iar în Evia, de la 130 de euro/persoană, prețurile fiind mai mici cu până la 20% în campania aniversară.

“Reluăm Pelion, care a mai fost în oferta noastră, și lansăm Skiathos, Insula Skopelos, Insula Alonissos și Volos la cererea turiștilor noștri care călătoresc de mai multe ori într-un an în Grecia, au locuri preferate, dar vor să vadă și zone noi. Se fac deja rezervări pentru studiouri și hoteluri aflate aproape de plajă, ofertele de Early Booking, dar și cele din campania aniversară fiind avantajoase. Operând Grecia de 15 ani avem cele mai bune oferte de la partenerii noștri locali”, declară Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

Pentru Bulgaria, care a reprezentat și 60% din vânzările zilnice ale Hello Holidays vara trecută, agenția introduce din 27 mai curse charter autocar zilnice din București, de două ori pe săptămână din Deva și Craiova și preia transferurile din zona Moldova. În Bulgaria, agenția asigură transferurile la dus și la retur de la hotel pentru toate zonele de pe litoralului bulgăresc. Pentru turiștii din Cluj-Napoca și împrejurimi sunt oferite ca alternativă zboruri săptămânale pentru sejururi de 3, 5, 7 sau 8 nopţi.

Vacanțele în Sharm el Sheikh din 2022 sunt disponibile până la finalul lunii martie pe zboruri charter, iar cele pentru Hurghada, până în noiembrie. Pentru rezervările din perioada 20 - 25 ianuarie reducerea e de 100 de euro/cameră.

Hello Holidays lansează în 2022 mai multe tipuri de vacanțe cu avionul ori autocarul în Turcia, în zonele de litoral, în Cappadocia, Efes, Istanbul, Turcia de Nord și Est. Primul zbor charter al sezonului este spre Antalya, pentru vacanța de Paște, în timp ce zborurile pentru Marmaris, Bodrum și Kusadasi sunt programate din luna iunie. Prețurile pentru sejururile cu avionul ori cu autocarul în Turcia sunt tăiate la jumătate în timpul campaniei aniversare.

Peste 80 de programe de tip circuit se află în oferta companiei în 2022, în România, Serbia, Croația, Slovenia, Macedonia, Albania, Ungaria, Cehia, Franța, Italia, Spania, Portugalia, țările nordice ori Rusia, cu o durată de la două la 20 de zile, organizate din februarie în noiembrie.

“Revenim la programele pe care le aveam înainte de pandemie, dar adăugăm și Iordania, Statele Unite, Georgia, Turcia cu Trabzon și Van sperând că 2022 va fi un an cu mai puține condiționări pentru călătorii. Toate acestea au o reducere de 15% rezervate în perioada campaniei aniversare”, precizează directorul de marketing.

În 2022, Hello Holidays le propune turiștilor mai multe variante de excursii “O zi cât o vacanță”, peste 40 de trasee prin România și Bulgaria oferindu-le ocazia să viziteze mănăstiri, cetăți, sate și orașe turistice, să petreacă o zi la mare sau la munte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#vacanta, #oferte, #turism , #Turism
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Cititi cu atentie! Unde sunt preturile de pe litoralul romanesc?