Neasteptat: o Insula a Serpilor in Brazilia

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 18:02
21991 citiri
Neasteptat: o Insula a Serpilor in Brazilia
Foto: factroom.ru

La numai 30 km de coastele continentului sudamerican se afla o adevarata Insula a Serpilor, chiar mai adevarata decat cea din Marea Neagra, intrucat, spre deosebire de aceasta din urma, cea americana adaposteste intr-adevar serpi, multi, veninosi si unici.

Dupa cum se stie, numele insulei din Marea Neagra a fost atribuit metaforic de catre corabieri, ca sa descurajeze debarcarea unor concurenti sau ca sa-i ingrozeasca pe cei de acasa, la intoarcere, cu povesti de tip vanatoresc.

Insula din apele Brazilei este un paradis al reptilelor si pasarilor, dar pentru om ar fi mai mult decat riscant sa calce acolo. Sunt rare cazurile celor ajunsi pe insula si scapati cu viata, conform factroom.ru.

Ca urmare, marina militara braziliana a interzis debarcarea persoanelor private aflate in plimare, cu excedptia cercetatorilor, care si-au asigurat, in acest scop, mijloacele de protectie neceare.

Mica de numai 0,43 km patrati, insula este in buna parte acoperita cu paduri, iar restul cu iarba exotica, asternuta peste bolovanisul solului stancos. Prin aceasta vegetatie luxurianta misuna serpii, al caror numar se estimeaza a fi o jumatate de milion, adica mai mult decat unul pe metru patrat.

Pe de alta parte, peisajul salbatic al insulei, clima calda si apele cristaline ale oceanului sunt destule tentatii pentru intreprinzatori sa faca din insula o destinatie turistica, pe cat de discreta, pe atat de ispititoare.

S-au gasit deja investitori, gata sa extermine periculoasele reptile si sa faca loc unor hoteluri moderne, cu spatii pentru promenada si plaja.

S-au izbit insa de un obstacol major: serpii de pe Ilha Grande de Queimada (aceasta este denumirea insulei, in limba portugheza) sunt din specia cunoscuta sub numele de "Lanceheads de Ouro", iar unicul lor habitat este micuta insula.

Nicaieri in lume nu se mai gasesc serpi din aceasta specie. Ca atare, academia Braziliei a apreciat ca respectivii serpi trebuie protejati, nu distrusi. In pezent, folosirea insulei in scopuri turisitce este excusa, dar ea poate fi privita cu curiozitate din elicopter, asa cum se vede in imaginea alturata.

In ceea ce-i priveste pe veninosii serpi, ei nu prezinta de fapt vreun pericol. Nici macar n-ar fi in stare sa inoate pana la tarm si sa invadeze continentul. Soarta lor este sa ramana pe insula, unde nu pot face rau oamenilor.

Daca nici oamenii nu vor ajunge vreodata la ei inseamna ca s-a creat un perfect climat de respect reciproc intre oameni si serpi.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#Ilha Grande de Queimada, #Insula serpi Brazilia, #Lanceheads de Ouro serpi, #serpi unici , #insule