"Muncanta", trendul de care se bucura si angajatii si angajatorii, chiar daca sunt stresati cu totii

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 06 August 2020, ora 06:23
6437 citiri
"Muncanta", trendul de care se bucura si angajatii si angajatorii, chiar daca sunt stresati cu totii
Foto: Pixabay.com

"Muncanta" a devenit trendul de care se pare ca angajatii aveau nevoie in perioada de pandemie pentru a se destresa, dar si angajatorii pentru a mai scapa de o parte din temerile care au tot aparut in ultima vreme. Mai nou, telemunca si scoala online par a fi solutiile la indemana pentru toata lumea, potrivit lui Mircea Draghici, expert in ospitalitate.

"Toate trendurile se inverseaza pentru ca dupa cum se poate vedea, nu se stie cand va incepe scoala si cum va incepe, tot ce tine de business-uri, de asemenea, va fi online. Am foarte multe cunostinte care au fost anuntate ca de abia dupa 1 ianuarie 2021, vor reveni la locurile de munca si atunci apare aceasta tendinta de a seta un trend in care companiile ar putea cauta stimulente prin care sa-i faca pe angajati sa fie mai productivi. Si de ce sa nu faca lucrul asta de la munte sau mare?", a declarat Mircea Draghici.

Potrivit lui, desi este un stimulent mai mult pentru partea de middle management sau top management, acest lucru s-ar putea extinde si la restul angajatilor care stau inchisi in case in aceste zile. In momentul acesta, companiile ar putea stimula aceasta cerere care este nesatisfacuta in momentul de fata.

"Sezonul turistic se va prelungi in Romania, daca va tine vremea pe litoral, si daca toate unitatile de cazare vor avea un internet care sa acopere nevoile celor care muncesc. Nevoia aceasta de telemunca ar putea sa mai echilibreze putin balanta si pentru hotelierii de pe litoral, care din septembrie vor incepe sa lase din pret, iar pentru cei care vor sa munceasca de la distanta ar fi o perioada propice. Asa s-ar mai prelungi sezonul estival cu cel putin doua saptamani, in conditiile in care hoteleirii pe la 15 septembrie deja incepeau sa inchida", mai spune Draghici.

Munca aproape de casa, ideala pentru relaxare

"In momentul de fata, orice tendinte care erau pana acum nu mai sunt valabile, multe dintre acestea invesandu-se. Oamenii au nevoie de relaxare, mai ales dupa ce au stat inchisi in casa si au muncit. Aceasta tendinta a telemuncii pe timp de pandemie a fost data de cei care au inchiriat rulote. Sunt foarte multi care au profitat de acest necaz mondial si au plecat cu rulota in Europa si care de mai bine de o luna sau chiar doua muncesc de la distanta", spune expertul.

Dupa parerea lui, pentru cei care nu vor sa calatoreasca asa departe, mai ales daca vorbim despre cei care muncesc in marile orase, locatiile care se afla la cel mult o ora, o ora si jumatate de oras sunt ideale. Acesta este unul dintre cele mai intalnite trenduri acum.

"Este vorba despre cei care mai au nevoie sa ajunga pe la birou, care au copii si pe care vor sa-i lase sa se bucure de spatiu liber in timp ce ei muncesc. Desi sunt cei care prefera pensiunile sau casele de vacanta, acum a venit valul celor care sunt in cautare de aparthoteluri, adica structuri care au si bucatarie. Acestea sunt pentru angajatii care se muta pentru mai mult timp si care vor sa se protejeze de o oarecare expunere in restaurante sau prin magazine, asa ca isi organizeaza o casa departe de casa", mai spune Draghici.

Preturi pentru toata lumea

"In momentul de fata am vazut foarte multe oferte cu 80-100 de lei, dar pentru ca acum sunt destule goale, vor vedea si oferte mult mai bune de genul "stai trei nopti platesti doar doua", iar in momentul in care stai pe o perioada destul de lunga iti fac un discount important"

Tot pe partea financiara, expertul spune ca o parte dintre costuri au fost atenuate de companii care au dat voucherele de vacanta angajatilor, acolo unde a fost cazul, inca din iunie, pana sa inceapa la noi al doilea val epidemic. Astfel ca, multi dintre cei care au beneficiat de ele, au fost si in vacanta si au lucrat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vacante la munca, #munca in vacanta , #vacante