Malta, insula aurie si stralucitoare a Mediteranei

Advertorial
Marti, 08 Mai 2018, ora 16:53
19253 citiri
Malta, insula aurie si stralucitoare a Mediteranei

Atunci cand iti doresti sa descoperi Europa veche autentica, o tara cu o bucatarie sofisticata si cu plajele de aur, porneste spre Malta!

Vei gasi in Mediterana o insula plina de temple mai vechi decat piramidele egiptene, dar si constructii spectaculoase, peisaje de poveste si iahturi, mai ceva decat la targurile internationale de barci. Totul cu bani putini.

Potrivit consultantilor malta.ro, o vacanta aici costa de la 399 de euro / persoana, transport cu avionul, o saptamana de cazare si mic dejun.

Malta are cer albastru, stanci spectaculoase, mare interioara, ape ca cerneala albastra si insule mici, locuite sau devenite legendare.

Si mai are ceva: o vara care tine 6 luni si e plina de sarbatori si de focuri de artificii.

E suficient sa privesti Grand Harbour, din capitala Valletta, ca sa te intrebi cum de au reusit maltezii sa-si pastreze atat de bine comorile arhitecturale si naturale. Iar acesta va fi doar inceputul unei calatorii pline de surprize, de istorie, de traditii colorate si de lux.

O fosta colonie britanica, Malta are doua limbi oficiale: malteza si engleza, dar a inlaturat de-a lungul timpului toate barierele lingvistice, asa ca vei auzi pe strazile ei si italiana, germana, franceza, sau chiar romana, uneori.

"O vacanta de sapte zile, cu mic dejun, transport cu avionul, cu bagaj de cala si sase nopti de cazare la Hotel Santana 4*, spre exemplu, costa doar 399 de euro/ persoana, sau 693 euro/persoana pentu o ofert de All inclusive la Hotel Seashelle Resort Suncrest 4* pentru plecarile din lunile iunie si iulie", a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agentiei Malta Travel si al malta.ro, adaugand ca agentia pregateste permanent si oferte speciale pentru pensionari, sau pentru familiile cu copii.

Cat despre ce poti face in acesta insula, nu ai de ce sa-ti faci probleme! Iata doar o parte din destinatiile de bifat in locul supranumit "Insula de miere":

  • Valetta e bijuteria coroanei. In inima orasului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume troneaza Palatul Marilor Maestri, dovada celor 270 de ani de influenta politica si economica a cavalerilor maltezi. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poti vizita luand-o la pas.

  • In Statiunea St. Julian pulseaza viata nebuna a Maltei. Nimic din ce ofera acum acest loc al distractiei nu nu mai seamana cu fostul sat pescaresc care a inflorit in timpul ocupatiei britanice. Hoteluri de lux, cluburi stralucitoare ori iahturi care-ti taie rasuflarea sunt pline de turisti veniti din toata lumea pentru cateva zile de mare, soare si distractii pana-n zori.

  • Fortul Saint Elmo strajuieste coasta malteza si, dincolo de constructia in sine si de frumusetea stradutelor care-l inconjoara, este special in perioada "Paradei Garzilor", un adevarat spectacol in care maltezi tineri sau cu tample albe reconstituie evenimente istorice autentice, cu tot cu salve de tun si parade fastuoase.

  • Mdina, cetatea care a fost locuita de fenicieni in urma cu peste 2.700 de ani se afla in cel mai inalt punct al insulei Malta si e deschisa doar turistilor care nu se tem sa ia la pas stradutele inguste, pietruite, "patate" din loc in loc de balcoane colorate si de flori cataratoare.

  • Marsaxlokk e raiul amatorilor de peste sau de fructe de mare. Satul pescaresc e locul perfect pentru servit masa, pentru admirat barcile colorate devenite embleme malteze si de cumparat suveniruri.

  • Insula Gozo, a doua ca marime din arhipelag, e cea care a pastrat mai mult din traditia rurala a vechilor locuitori ai Maltei. Aici trebuie sa vezi biserica Ta Pinu, Marea Interioara, cetatea si micile ferme de familie care te imbie cu rosii, branzeturi in fel si chip si masline, toate preparate in stil traditional maltez.

Adresa:

  • Str. Pitar Mos nr. 29, sector 1, Bucuresti
  • Telefon/Fax: 021/318.59.93, 021/318.59.92
  • Mobil: 0722.626.903
  • E-mail: maltaltd@malta.ro
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
    Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
    Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
    Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
    Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
    Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
    #vacanta Malta, #cazare Malta, #circuit Malta, #Malta autocar , #destinatii