Încă un paradis exotic își deschide porțile doar pentru vaccinați

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 12:55
3626 citiri
Încă un paradis exotic își deschide porțile doar pentru vaccinați
Langawi FOTO facebook

Malaezia își va redeschide luna viitoare granițele pentru călătorii internaționali, după un an și jumătate de izolare.

Guvernul malaezian a aprobat protocoale pentru a permite turiștilor să intre în populara destinație insulară Langkawi începând cu 15 noiembrie.

Schema va fi similară cu cea din Thailanda, prin care restul țării rămâne închisă, dar insulele se deschid pentru turiștii vaccinați.

Proiectul se va desfășura timp de trei luni, înainte ca Malaezia să se redeschidă complet pentru vizitatorii internaționali la începutul anului 2022.

Condițiile de intrare în țară

Ministrul turismului din Malaezia, Nancy Shukri, a declarat: "Am propus să deschidem granițele pentru turiștii internaționali în Langkawi ca proiect pilot pentru turiștii din zece țări. Personal, țintesc să o facem până la mijlocul lunii viitoare, deoarece trebuie să le oferim părților interesate, cum ar fi companiile aeriene și hotelurile, suficient timp pentru a fi pregătite","

Malaezia va permite accesul doar a călătorilor din anumite țări și va anunța această listă în curând.

De asemenea, călătorii vor trebui să facă test COVID-19 înainte de a ajunge în Malaezia și teste COVID-19 în timpul șederii lor (în ciuda faptului că sunt complet vaccinați).

Asigurare de 80.000 de dolari

Călătorii vor avea nevoie, de asemenea, de o asigurare de cel puțin 80.000 de dolari pentru COVID-19, iar turiștii trebuie să se angajeze cu un ghid turistic local.

Nu va exista carantină pentru turiștii internaționali dacă îndeplinesc aceste cerințe.

"Scopul nostru final este de a menține în siguranță malaysienii și turiștii, așa că nu vrem să le stricăm vacanța cerându-le să fie închiși în camere de hotel. Dar, în același timp, testarea regulată ar fi esențială."

Malaezia va începe, de asemenea, să își redeschidă granițele pentru muncitorii străini, dar aceștia vor trebui să fie complet vaccinați și să aibă dovada unor teste COVID-19 negative.

Situația COVID-19 în Malaezia

Vestea vine în contextul în care cazurile din Malaezia scad rapid la nivel național. Aproximativ 94 la sută dintre adulți au primit prima doză de vaccinare, iar 72 la sută din populație este complet vaccinată.

Infecțiile zilnice au scăzut sub 7.000 de cazuri pe zi, de la un vârf de 20.000 de cazuri pe zi în luna august. Malaezia a înregistrat 2,41 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Langawi, #deschidere turism, #vaccinati, #15 noiembrie , #stiri vacanta