Care este insula anului 2020, cea mai frumoasa destinatie turistica dintre ape

Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 14:35
12999 citiri
Care este insula anului 2020, cea mai frumoasa destinatie turistica dintre ape
Madeira, un colt de paradis in Atlantic / FOTO: colin-watts -unsplash.com

Vegetatie si fructe subtropicale, palmieri, soare, nisip auriu si negru, vinuri renumite. Sunt o parte dintre argumentele care au stat la baza alegerii.

Madeira a fost incoronata din nou ca cea mai frumoasa insula a lumii la World Travel Awards, asa cum o facuse si in ultimii cinci ani, castigand in lupta nominalizarilor cu Ambergris Caye (Belize), Bali, Barbados, Bora Bora, Cook Islands, Cozumel (Mexic), Creta, Fiji, Hawaii, Holbox Island (Mexic), Jamaica, Maldive, Mauritius, Saint Lucia, Sardinia, Seychelles, Siargao (Filipine), Sicilia, Turks & Caicos si Zanzibar.

Fermecatoarea insula care apartine Portugaliei, unde s-a nascut Cristiano Ronaldo, a fost desemnata si cea mai frumoasa insula europeana de sapte ori in ultimii opt ani.

Madeira (din portugheza madeira, insemnand lemn) este de fapt un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Constand din doua insule locuite (Madeira si Porto Santo) si trei insule nelocuite, formeaza impreuna cu Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice) Regiunea Autonoma Madeira cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africana si la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Madeira constitutuie o regiune ultraperiferica a Uniunii Europene.

Perla Oceanului Atlantic

Insula vulcanica este situata la 1076 km sud-vest de Portugalia si este plina de culoare exotica si incalzita pe tot parcursul anului de soarele oceanului. Poreclita Perla Atlanticului, Madeira este un loc apreciat pentru vacante, cu plaje de nisip auriu si negru, cu paduri verzi si stanci falnice.

Printre punctele de atractie sunt incluse privelistea de pe platforma de sticla de la Cabo Girao, care se afla pe una dintre cele mai inalte stanci marine din lume si peisajul de pe muntele Pico do Arieiro (1818m). Insula este, de asemenea, renumita pentru degustarea vinurilor, vizitarea gradinilor botanice luxuriante si a atelierelor de broderie si a tesaturi de rachita.

Padurea de lauri (dafini) "Laurisilva" de pe insula Madeira a fost inscrisa in anul 1999 pe lista patrimoniului cultural si natural mondial al UNESCO.

Funchal, cel mai mare oras din Madeira, este situat pe coasta sudica a insulei principale, la 32 grade 37'45 de latitudine nordica si 16 grade 55'20 longitudine vestica. Pe langa capitala mai exista alte cateva orase importante, si anume Porto Santo, Machico, Camara de Lobos, Santa Cruz das Flores si Santana.

Care sunt cele mai bune orase pentru expati

Vacanta all inclusive in vara lui 2021: Unde gasiti cele mai bine oferte si cat costa

Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Reunit pentru prima dată de la alegerea sa pe 10 martie, Parlamentul portughez a suferit deja de pe urma fragmentării sale între dreapta moderată, socialişti şi extrema dreaptă, nereuşind...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Madeira, #insula, #Portugalia, #destinatie, #turism , #stiri vacanta