Locuri secrete pe care nu le poti vizita (Galerie foto)

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 21:30
7830 citiri
Locuri secrete pe care nu le poti vizita (Galerie foto)
Foto: MSN Living

Exista locuri clasificate drept secrete din varii motive. De cele mai multe ori, povestea din spatele lor ascunde numeroase detalii interesante.

MSN Living prezinta cateva dintre aceste locuri spectaculoase, dar pe care nu le vom putea vizita, cel putin nu in viitorul apropiat.

Zona 51, Statele Unite ale Americii

La aproximativ 133 km de Las Vegas se afla o zona controversata din Statele Unite ale Americii. Zona 51, cunoscuta si ca Groom Lake sau Homey Airport, este de fapt o baza secreta a Armatei Americane in Nevada. De-a lungul anilor, se spune ca in acea zona ar fi avut loc experimente cu bombe atomice si ar fi fost testate aparate de zbor avansate.

In plus, numerosi ufologi cred ca aparitia OZN-urilor este mult mai frecventa aici.

Club 33, California, Statele Unite ale Americii

In parcul Disneyland din California exista un club exclusivist, deschis inca din 1967. Conform Los Angeles Times, Club 33 are mai putin de 500 de membri, printre vedetele care au calcat pragul acestui salon fiind Tom Hanks, Michael Jackson, Elton John. Walt Disney este cel care a avut ideea deschiderii unui astfel de spatiu cu multiple facilitati pe cand lucra cu diferite celebritati.

Seiful Coca Cola, sediul din Atlanta, Statele Unite ale Americii

Poate cea mai faimoasa bautura racoritoare, Coca Cola are numerosi fani in intreaga lume. Nu putini sunt cei care s-au intrebat care sunt ingredientele minune si combinatia care a rezultat o bautura atat de apreciata.

Cu toate astea, compania cu sediul la Atlanta, Georgia, pastreaza secrete toate aceste detalii. Reteta originala este tinuta intr-un seif de otel, dar fanii brandului au parte totusi de un tur in cladirea care adaposteste reteta.

Ise Grand Shrine, Japonia

Cel mai sacru loc din Japonia este Ise Grand Shrine, acolo unde sunt adapostite peste 100 de altare mai mici. Cel mai important, insa, este cel dedicat Zeitei Soarelui, Amaterasu, datand din anul 4 i.Hr. In acest altar nu au acces decat preotul sau preoteasa, dar doar daca fac parte din familia imperiala japoneza.

Un alt obiect controversat din cadrul monumentului este si oglinda sacra Yata no Kagami, un simbol al intelepciunii, pe care o pot vedea doar cei alesi.

Metro-2, Rusia

Nimeni nu poate confirma existenta lui Metro-2, un sistem de linii de metrou paralel cu metroul public din Moscova. Cu toate astea, exista prea multe zvonuri pentru ca cel putin o mica parte din informatii sa nu fie adevarate.

Se pare ca Metro-2 ar fi fost construit pe vremea lui Stalin si uneste Kremlinul cu aeroportul Vnukovo, cu sediul Serviciului Federal de Securitate si cu un orasel subteran, Ramenki.

Arhivele secrete ale Vaticanului

Vaticanul este, fara doar si poate, un oras al secretelor. Biroul Papal, Croitoria Vaticanului sau buncarul care pastreaza arhivele secrete sunt doar cateva dintre exemple.

Artefactele istorice si documentele importante ce apartin lui Galileo Galilei, scrisorile Mariei, Regina Scotiei care implora clementa, sau chiar scrisorile adresate lui Hitler de catre Papa Pius XI sunt astazi inaccesibile publicului larg.

White's Gentlemen's Club, Marea Britanie

White's este cel mai vechi si cel mai prestigios club din Londra. Localul si-a deschis portile de-a lungul timpului doar pentru membrii familiei regale, prim-ministri si una - doua vedete americane. Asadar, White's Gentlemen's Club este un fel de varianta britanica a Clubului 33, dar cu restrictii ceva mai mari.

Zona Interzisa de la Woomera, Australia

Despre Woomera se spune ca ar fi cea mai mare zona de testare din lume. Departamentul de Aparare a Australiei gestioneaza regiunea inchisa publicului inca din 1947. De-a lungul timpului au aparut numeroase zvonuri legate de activitatile de aici.

In plus, Asociatia Australiana de Cercetare OZN a vorbit la un moment dat despre existenta unor dosare, dintre care unul s-ar fi intitulat "Aparitii neobisnuite de farfurii zburatoare la Woomera".

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#locuri secrete acces interiz, #baze cercetare acces interzis, #baze secrete acces interzis , #destinatii