Locuri de inchinaciune unice in lume - Te pleci si daca nu esti credincios (Galerie foto)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 07:54
6882 citiri
Locuri de inchinaciune unice in lume - Te pleci si daca nu esti credincios (Galerie foto)
Foto: Facebook/Brihadeeswara Temple

Exista in lume temple sau locuri de rugaciune unde simti nevoia de a te pleca chiar si daca nu esti credincios. Unele sunt atat de vechi incat par ferestre spre alta lume, in timp ce altele sunt atat de impunatoare si impesionante incat te fac inevitabil sa te simti mic.

Nici nu conteaza ce religie ai; daca ajungi intr-un oras in care se afla o astfel de comoara, ar fi si pacat sa nu admiri cladirile cu adevarat spectaculoase, cu fatade bogat ornamentate sau colorate, arata BBC.

Manastiri si temple unde sa te rogi o data-n viata (Galerie foto)

Un sondaj in randul turistilor, realizat de Quora.com, a aratat care sunt lacasurile de cult favorite ale celor plecati pe alte meleaguri.

Dintre moschee, temple, sinagogi si bazilici, turistii internauti au ales cateva, emblematice pentru mai multe culturi si religii. Un exemplu este templul Brihadeeswara, din India.

Numit de localnici "Marele templu", acesta este un sanctuar hindus cu adevarat imens, din granit. A fost construit in Tamil Nadu in 1010, pe vremea imparatului Rja Rja Chola I.

Acoperisul bogat ornamentat al templului este dintr-o singura bucata si unul dintre misterele care dainuie in jurul acestui monument este cum a fost adus pana aici. Bucata de piatra cantareste 70.000 de kilograme, iar cele mai apropiate surse de granit din zona se afla la 60 de kilometri distanta.

La intrarea in templu se afla si statuia unui taur, cioplit tot intr-o singura piatra. Si acesta cantareste 20.000 de kilograme.

Templul este atat de vast incat turistii sunt nevoiti sa se aseze pentru a se odihni, inainte de a vedea urmatorele sculpturi in piatra zidurilor.

Foto: Facebook/Ramadurai Ramaswamy

In Myanmar se afla un alt lacas cautat de turisti, Shwedagon, o pagoda budista construita intre secolele VI - X. Legenda spune insa ca structura e veche de peste 2.500 de ani, fiind ridicata de doi frati care l-ar fi intalnit pe Gautama Buddha, cunoscut si ca Siddharthaand, cea mai importanta figura din budism.

Desi se afla in inima orasului Yangon, cand pasesti in templu nu se mai aude nimic, povesteste un turist din Boston. "Senzatia de calm si pace te imbratiseaza. As fi putut sta acolo ore bune, ori sa meditez, ori sa admir frumusetea templului, ori sa nu ma gandesc la nimic", mai spune acesta.

Constructia ajunge pana la 110 metri, iar acoperisul aurit este incrustat cu 4.513 diamante, din care cel mai mare are 72 de carate.

Constructia e bogat ornamentata, folosindu-se chiar aurul. De aceea, i se mai spune si "Pagoda de aur". De-a lungul anilor, oamenii din intreaga tara au donat cu regularitate pretiosul metal, pentru ca templul sa-si pastreze infatisarea.

Foto: Shwedagon Pagoda

Bazilica Sf. Petru din Vatican e o alta atractie populara printre turisti. Chiar daca e vesnic intesata de oameni, nici macar asta nu ii micsoreaza farmecul. Una dintre cele mai mari biserici din lume, aceasta este cosiderata cel mai bun exemplu al arhitecturii renascentiste.

Desi in locul in care se gaseste biserica azi a existat un lacas de cult si in vremea Imperiului Roman, constructia din prezent a fost finalizata in 1626.

Aici se afla cel mai mare dom din lume, inalt de peste 130 de metri, bogat ornamentat cu marmura, si tot aici sunt unele dintre cele mai detaliate sclupturi din lume, asa cum e Pieta lui Michelangelo.

Foto: Facebook/Kheir Edine Sammakieh

Manastirea Paro Taktsang (sau Culcusul Tigrului) din Bhutan nu e una la care sa se ajunga usor, insa calatoria merita sa fie facuta, purtand drumetul prin paduri si pe langa cascade impresionante. Tineri si batrani se roaga in templul budist laolalta din 1692.

Situata pe o stanca la 3.800 de metri peste Valea Paro, manastirea a fost ridicata pe locul in care un invatat a meditat timp de trei ani. Se spune ca acesta a fost cel care a adus budismul in Bhutan.

Totul aici este pictat in culori vii, iar pe pereti vezi infruntandu-se cu demoni semizei pe insusi Buddha.

Foto: Facebook/Tigers nest - Taktsang, Paro, Bhutan

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#temple vechi, #biserici vechi poze, #cele mai frumoase temple , #atractii