Iti face cu ochiul America Latina? Locuri unde ai ce vedea, dar nu te calci pe picioare cu alti turisti (Galerie foto)

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 09:00
8475 citiri
Iti face cu ochiul America Latina? Locuri unde ai ce vedea, dar nu te calci pe picioare cu alti turisti (Galerie foto)
Foto: Facebook/Salto Angel - Venezuela

Visezi sa ajungi intr-o vacanta in America Latina, dar parca nu ai vrea sa mergi in locurile batatorite de turisti? Exista in aceasta regiune o sumedenie de locuri de vazut, care nu-ti vor aduce aminte sub nicio forma de Europa. E altceva, numai bun pentru amatorul de frumos si de adrenalina din tine.

Iar daca ajungi acolo, cel mai bine e sa nu mergi la pomul laudat, ci sa stai de vorba cu oamenii, pentru ca vei afla de locuri care, unele dintre ele, nici nu se afla pe hartile turistice.

Business Insider a stat de vorba cu cativa experti in calatorii, unii dintre ei editori ai unor site-uri de prestigiu, ca Lonely Planet, bloggeri de calatorii sau chiar turisti cu experienta, intocmind o lista a atractiilor putin cunoscute din America Centrala si de Sud.

O astfel de destinatie e Cerro Negro, din Nicaragua, unde te poti da, ca pe o sanie, pe versantul unui vulcan activ. Coborarea nu dureaza mai mult de trei minute, insa cei care au trecut printr-o astfel de experienta spun ca merita.

Cerro Negro, din muntii Cordillera de los Maribios, e unul dintre cei mai tineri vulcani din America Centrala si unul dintre putinele locuri in care poti practica aceasta activitate, una la granita dintre sport (dureaza o ora sa ajungi in varf) si distractie.

Un alt loc ce nu trebuie ratat e Parcul National Dos Lencois Maranhenses, din Brazilia. Potrivit editorului Bailey Freeman, din partea Lonely Planet, parcul de 1.500 de kilometri are peisaje de-a dreptul extraterestre. De la dunele de nisip alb ajungi la niste lagune atat de albastre incat par ireale.

Locul e mai cu seama impresionant in perioada martie - septembrie.

In Bolivia, poti admira un imens desert de sare, care este si cel mai plat loc din lume.

Salar de Uyuni, cea mai mare campie de sare din lume, are o suprafata de peste 10.000 de kilometri patrati. E situat in sud-vestul Boliviei, la o altitudine de 3.665 de metri.

Pentru ca diferenta de nivel e doar de un metru, dar si pentru ca cerul este foarte senin, pentru ca industria lipseste in zona, campia este folosita pentru calibrarea satelitilor.

Vezi si alte Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

O alternativa la Machu Picchu, in Peru, o reprezinta ruinele pre-incase din Kuelap, Chachapoyas.

Nu doar ca vei avea parte de istorie si cultura, dar nici nu te vei calca pe picioare cu turistii ca la Machu Picchu. E o regiune putin umblata de turisti, asa ca vei admira totul in voie, bucurandu-te de liniste si un peisaj impresionant cu muntii Anzi.

Tot in zona vei gasi si unele dintre cele mai inalte cascade din lume. E locul in care merita sa te pierzi si sa te rupi de lume.

Sigur, ai putea sa mergi pe plajele din Grecia, Italia sau chiar Thailanda, insa si cele din Columbia au farmecul lor, mai ales daca alegi mici asezari pescaresti precum Capurgana sau Sapzurro.

Exotism inseamna si sa te plimbi cu barca unui localnic, nestingherit de alti turisti. Sunt locurile din Columbia unde ajung cei mai putini turisti, asa ca nici nu vei scoate prea mult din buzunar.

Situate pe coasta Pacificului, la granita cu Panama, cele doua mici asezari au unele dintre cele mai frumoase plaje din tara.

Daca ajungi in Mexic, dupa ce ai admirat cactusii uriasi si formatiunile rosiatice de nisip ori ai gustat dintre zecile de tipuri de tequila, mergi si inoata in faimoasele "cenote".

Gropile naturale cu apa de izvor sunt cu miile in Mexic, asa ca ai de unde alege.

Citeste si Te-ai scalda in ape atat de colorate? Laguna Rosie, Laguna Verde (Galerie foto)

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#destinatii vacanta America Latina, #atractii turistice America Latina, #destinatii putini turisti, #destinatii turistice putin cunoscute , #destinatii