Insulele paradisiace care atrag turistii ca un magnet (Galerie foto)

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 07:42
13899 citiri
Insulele paradisiace care atrag turistii ca un magnet (Galerie foto)

Daca visezi la o vacanta in Paradis, ti-l poti imagina sub forma unei insule. Si daca vrei sa stii care sunt insulele care se apropie cel mai mult de felul in care, in acceptiunea marii majoritati, arata Raiul, iti oferim cateva informatii in acest sens.

GEO a intocmit o lista a celor mai populare insule, cu principalele atractii tursitice ale acestora.

Insula Pastelui

Insula Pastelui se afla in Pacificul de Sud, la mai mult de 3.200 de kilometri de statul Chile. Este o insula a statului Chile aflata in Polinezia. Nu este un loc in care sa ajungi foarte usor. Ideal ar fi sa iei un avion din Santiago sau din insulele Tahiti.

Pe aceasta insula se afla un grup de roci misterioase cu figuri umane, numite moai, sculptate de locuitorii din Rapa Nui in perioada 1250 - 1500. Dupa ce vei explora peisajul unic, te poti relaxa pe o plaja pustie. In Insula Pastelui se afla si Parcul National Rapa Nui, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Insula Moorea

Este o insula vulcanica aflata in Polinezia Franceza. Aflata la doar 17 kilometri nord-vest de Tahiti, este numita adesea "insula sora". Numele de Moreea se traduce prin "soparla aurie". In aceasta insula se afla cel mai mare ecosistem de recif de corali din lume. Este vorba de 3.000 de recife separate.

Aceasta insula in forma de inima functioneaza ca un campament pentru cei care practica scufundari si snorkeling, pentru cei care vor sa vada de aproape diversitatea vietii din jurul coralilor. Cei care nu inoata se pot bucura de peisaj dintr-o barca cu podea din sticla.

Insula Femeilor

Insula Femeilor se afla in Marea Caraibelor, foarte aproape de peninsula Yucatan, in partea sud-estica a statului Mexic. Aceasta insula ofera o mare varietate de optiuni pentru petrecerea timpului pentru cei care iubesc plajele.

Apele sale caldute si transparente reprezinta locul perfect pentru delfini si broaste testoase, iar inotul alaturi de aceste animale este una dintre cele mai frumoase activitati pe care le poti face aici. Se poate practica snorkeling printre pesti tropicali si recife de corali, poti sa aluneci cu caiacul pe apele albastre sau sa practici windsurf.

Pe uscat, te poti bucura de dansurile pe ritmuri latino sau poti face tururi cu motocicleta.

Insula Santorini

Santorini este un micut arhipelag in forma de cerc, format din insule vulcanice, aflat in sudul Marii Egee, la 200 de kilometri sud-est de Grecia. Perissa si Kamari sunt printre cele mai cunoscute plaje ale acestei insule cu nisipuri vulcanice de culoare inchisa.

Cea mai cunoscuta plaja este Red Beach, aproape de Akrotiri, locul ideal pentru pasionatii de arheologie.

Santorini inconjoara o laguna gigantica din Insulele Ciclade. Frumusetea incredibila a acestei insule, alaturi de o viata nocturna animata, au transformat-o intr-una dintre principalele destinatii turistice din Europa.

Insula San Juan

San Juan este este a doua insula ca suprafata si cea mai populata din Insulele San Juan, aflate in partea de nord-vest a statului Washington, SUA. Aceasta insula are plaje minunate, grupuri de orci si una dintre cele mai mari plantatii de lavanda din tara.

Parcul de Stat Lime Kiln Point este locul ideal daca vrei sa vezi balene. Orasul aglomerat Friday Harbor este locul cu cele mai multe restaurante si magazine, alaturi de alte atractii turistice unice, precum Westcott Bay Reserve.

Legatura dintre oras si continent, ca si cu celelalte insule ale arhipelagului, se face prin intermediul feribotului.

Insula Ibiza

O multime de civilizatii au lasat urme in Ibiza, unde intre labirintul de strazi exista bastioane si ansambluri de monumente. Daca te gandesti la Ibiza, te gandesti la distractie, insa vei intalni aici si marea calma, plajele frumoase si biodiversitatea prezenta in valurile care se inalta in Ses Salines.

Insulele Virgine

Arhipelagul Insulelor Virgine din Marea Caraibelor, si anume in Antilele Mici, se afla la est de insula Puerto Rico. Daca mergi aici, ai la dispozitie foarte multe modalitati de petrecere a timpului liber, precum plimbari in parcul national sau pe plajele cu nisip alb.

Pe aceste insule poti practica snorkeling, poti inota si sta la soare.

Insula Nosy Be

Nosy Be inseamna, pe buna dreptate, "insula mare". Este situata in nord-vestul Madagascarului si cuprinde lacuri vulcanice, lemuri, distilerii de rom, plantatii de Ylang Ylang si recife de corali. Daca iubesti natura, vei fi in al saptelea cer in Rezervatia Naturala Lokobe. In luna mai, timp de patru zile, aici are loc festivalul de muzica Donia.

Ambergris Caye

Aceasta insula dispune de toate serviciile pentru a-ti oferi o experienta unica. Aici vei vedea o mlastina de mangrove, cea mai mare din Belize, iar carucioarele de golf sunt principalul mijloc de transport pe drumurile pline de nisip.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#insule paradisiace, #vacanta insule, #destinatii turistice insule, #cele mai vizitate insule , #insule