Insule cu adevarat speciale (Galerie foto)

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 07:31
14331 citiri
Insule cu adevarat speciale (Galerie foto)
Foto: Flickr

Artificiale sau naturale, locuite sau nu, cu dimensiuni mai mici sau mai mari, insulele au de fiecare data o istorie aparte.

Site-ul The World Geography a strans laolalta insulele cu adevarat speciale prin cel putin o particularitate. Citeste mai jos clasamentul final, al celor 10 insule la superlativ.

Insula aflata la cea mai mare altitudine - Papua Noua Guinee, Indonezia

Noua Guinee, insula din Pacificul de Vest, se afla la cea mai mare altitudine, masurand 4.884 m de la nivelul marii pana in varf. Cu o suprafata totala de 786.000 km patrati, insula este a doua cea mai mare insula din lume, dupa Groenlanda.

Cea mai mare insula rau din lume - Brazilia

In sud-vestul tinutului Tocatins din Brazilia se afla insula Bananal, formata din impartirea in doua a raului Araguaia. Insula are 350 km lungime si 55 km latime, cu o suprafata totala de 19,162,25 km patrati.

Cea mai mare insula de pe o alta insula - Indonezia

Insula vulcanica Samosir se afla in regiunea lacului Toba, localizat in nordul insulei Sumatra, Indonezia. Insula are 630 km patrati, fiind cea mai mare insula de pe o alta insula, dar si a V-a cea mai mare insula lac din lume.

Cea mai mare insula tripla din lume - Canada

Atunci cand insulele de pe alta insule cuprind la randul lor alte insulite, ne confruntam cu asa numitele insule triple. Cea mai mare astfel de insula tripla se afla in insula Victoria, Nunavut, Canada.

Cea mai populata insula din lume - Indonezia

Insula Java are o populatie de 135 de milioane de locuitori, aproximativ 60% din populatia totala a Indoneziei. De altfel, Jakarta, capitala tarii, se afla in Java de Vest.

Cea mai mare insula nelocuita din lume - Canada

In Nunavut, Canada, se afla insula Devon, cea mai mare insula nelocuita din lume, cu o suprafata de 55,247 km patrati. Pe insula traieste o populatie redusa de pasari mici si mamifere.

Cea mai mare insula lac - Canada

Insula Manitoulin are o suprafata de 2.766 km patrati, fiind cea mai mare insula lac din lume, ocupand locul 172 in clasamentul celor mai mari insule din lume. Insula separa lacul Huron de Golful Georgian, formand Canalul de Nord, una dintre cele mai importante cai navigabile din lume.

Insula cu cea mai mare densitate a populatiei - Columbia

Santa Cruz del Islote se afla in largul coastei Columbiei, avand 1.200 de locuitori la doar 0,12 kilometri patrati. Astfel, este si teritoriul cu cea mai mare densitate a populatiei, majoritatea locuitorilor lucrand fie in cadrul lantului hotelier de pe insula, fie pe continent.

Cea mai indepartata insula locuita - Marea Britanie

Grupul de insule Tristan da Cunha cuprinde 5 insule, printre care insula cu acelasi nume. Aceasta se afla la 2.400 km sud-vest de insula Sfanta Elena, la 2.816 km de cel mai apropiat uscat, Africa de Sud, si la 3.360 km de America de Sud.

Cea mai nordica insula - Groenlanda, Danemarca

Insula Stray Dog West se afla pe coasta de nord a Groenlandei, fiind prima data deascoperita in 1997. Pana atunci, se credea ca insula Oodaaq este cea mai nordica insula din lume.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#insule la superlativ, #insule speciale, #top insule , #insule