Insula grecească din Marea Egee necunoscută turiștilor. „Nu există niciun alt loc în lume în care să găsiți o astfel de pace și liniște absolută” VIDEO

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 10:47
13995 citiri
Insula grecească din Marea Egee necunoscută turiștilor. „Nu există niciun alt loc în lume în care să găsiți o astfel de pace și liniște absolută” VIDEO
Există plaje frumoase, izolate de nisip și pietriș FOTO YouTube/ Greek Reporter

Viața pe izolata insulă greacească Antikythera, situată la marginea Mării Egee între Creta și Peninsula Peloponez, poate fi dură dacă barca de aprovizionare nu ajunge, așa cum se întâmplă adesea în timpul iernii.

Aproape toate lucrurile de care au nevoie cele câteva zeci de rezidenți permanenți pentru a trăi pe insulă ajung cu barca, inclusiv alimente și combustibil.

„Uneori, când marea este agitată, este imposibil să ne apropiem de port”, spune Panagiotis Pavlakis, sublocotenentul feribotului care aduce provizii esențiale micului avanpost.

Insula Antikythera este un paradis pământesc

Dar pentru localnici, insula merită mai mult decât merită toate aceste necazuri - este un paradis pământesc. „Nu există niciun alt loc în lume în care să găsiți o astfel de pace și liniște absolută”, spune Giannis Tzinakos, un genaral al Forțelor Aeriene Grecești pensionar care își petrece acum cea mai mare parte a timpului pe Antikythera.

Populația îmbătrânită a văzut satul micșorându-se la doar 20 de locuitori, școala, închisă anterior timp de 24 de ani, deschizându-se din nou anul trecut, după ce o familie tânără cu copii s-a mutat pe insulă.

Insula este perfectă pentru o vacanță discretă

Câțiva turiști din Grecia și din străinătate aleg, de asemenea, insula ca destinație ideală pentru vacanțe liniștite.

Antikythera se caracterizează printr-o frumusețe rară, sălbatică, cu dealuri joase, floră și faună bogate, capele ortodoxe pitorești și peșteri, precum și multe cărări antice, care oferă o ocazie unică pentru plimbări și excursii mai lungi pe jos.

Există, de asemenea, niște plaje frumoase, izolate de nisip și pietriș pe Antikythera.

Cele mai populare sunt Xeropotamos și Kamarila, la mică distanță de port și de satul principal numit Potamos.

Antikythera are o bogată istorie antică

Istoria insulei ajunge mult înapoi, în timpuri imemoriale. Se consideră că primii locuitori ai Antikythera sunt oameni numiți Dolopes, care au fost apoi urmați de Dryopes și Cretani.

Se cunoaște că romanii își alungau supușii nedoriti și nesupuși în Antikythera, în timp ce mai târziu, insula a servit drept ”bârlog” pentru pirați.

În ciuda tuturor farmecelor sale și a izolației splendide, insula Antikythera este cunoscută, mai ales, a fi locul a două dintre cele mai remarcabile descoperiri arheologice făcute în secolul al XX-lea.

În primii ani ai secolului, două obiecte de bronz de o valoare arheologică extraordinară au fost recuperate de pe mare în largul Antikythera: faimosul „Tineret al Antikythera”, din 340 î.Hr., care a fost găsit în 1900 de scufundători; și un mecanism, sau mașină, utilizată pentru calculele astronomice și calendaristice, din jurul anului 80 î.Hr., care a fost găsită în 1901 de scafandrii care explorează un naufragiu din apropiere.

Aceste două obiecte de neprețuit din istoria Greciei, ambele cadouri de pe această mică insulă greacă de la marginea Mării Egee, sunt expuse în Muzeul Național de Arheologie din Atena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluţii digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz, din cauza turiştilor. Traseul...
Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează, în perioada 15-30 aprilie 2024, Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale, structură special creată pentru...
#insule Grecia, #izolare, #turisti, #Marea Egee , #Grecia