Una dintre cele mai vizitate țări din lume își deschide porțile după 18 luni de izolare

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 11:451716 citiri
Una dintre cele mai vizitate țări din lume își deschide porțile după 18 luni de izolare
Taj Mahal FOTO facebook

După 18 luni de închidere a frontierelor și de creșteri drastice ale COVID-19, India este pregătită să primească primii turiști internaționali începând cu 15 octombrie.

Ministerul Afacerilor Interne din această țară a anunțat că va începe să elibereze vize turistice pentru vizitatorii internaționali în această lună. Turiștii care călătoresc în India cu un zbor charter vor putea face acest lucru începând cu 15 octombrie, înainte ca alte sosiri să fie permise o lună mai târziu, pe zboruri comerciale, la 15 noiembrie.

India a fost prima națiune care a fost lovită de o creștere majoră a numărului de cazuri de COVID-19 determinată de varianta Delta la începutul acestui an, țara înregistrând peste 400.000 de cazuri pe zi în perioada de vârf din primăvară, iar spitalele fiind copleșite de pacienți.

Din fericire, cazurile au scăzut semnificativ de atunci, iar ratele de vaccinare au crescut. Joi, India a sărbătorit o piatră de hotar în campania sa de vaccinare - cea mai mare din lume - Ministerul Sănătății anunțând că 930 de milioane de doze au fost administrate până acum.

Aproximativ 255 de milioane de persoane din India sunt acum complet vaccinate, potrivit Oxford's Our World In Data - ceea ce reprezintă 18,4% dintr-o populație de 1,38 miliarde de locuitori.

Cu toate acestea, sfârșitul pandemiei nu se întrevede. Măsurile interne rămân în vigoare în întreaga țară pentru a limita răspândirea COVID-19, iar vizitatorii sunt rugați să le respecte. În prezent, oamenilor li se cere să poarte măști în public și în transportul public în unele zone. Distanțarea socială și limitele de capacitate sunt în vigoare în întreaga țară, iar mai multe state emit amenzi pentru nerespectarea acestora.