In vacanta cu masina: 4 idei de destinatii pentru sezonul rece

Advertorial
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 13:30
10803 citiri
In vacanta cu masina: 4 idei de destinatii pentru sezonul rece

Ne-am luat de cateva zile bune la revedere de la vara, cu bronzul ei discret, plajele superbe si serile tarzii. I-am facut, insa, loc toamnei, care vine la pachet cu temperaturi mai mici si peisaje care mai ca iti taie rasuflarea, pictate parca de un artist perfectionist. Chiar daca vremea nu mai e atat de prietenoasa, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la micile escapade in natura, chiar daca reusim sa rupem un singur weekend din programul nostru.

In randurile ce urmeaza ti-am pregatit cele mai potrivite destinatii de toamna din Romania, unde te poti deconecta, fie si pentru cateva ore, in inima muntilor sau in locuri tesute cu istorie, traditie si o gastronomie exceptionala. Iata unde poti merge cu masina toamna aceasta.

Satul Alunis din Muntii Buzaului

Daca locuiesti in Bucuresti sau in vecinatatea capitalei, drumul pana in satul Alunis va fi mai mult o placere pentru tine si familia sau gasca ta de prieteni. Daca iubesti iesirile cu iz spiritual sau vacantele rurale, satul Alunis este destinatia perfecta pentru tine. Vei fi impresionat de lacasele de cult din acest loc uitat parca de timp, cu bisericile sale rupestre, recunoscute la nivel international ca fiind obiective turistice extrem de valoroase. La fel de fascinant va fi pentru tine sa descoperi si Schitul din Alunis, un loc in care vei reusi sa te reconectezi perfect cu sufletul tau. Poti cauta cazare chiar in satul Alunis, la una dintre pensiunile de acolo, ori poti ajunge in zona cu rulota sau cu un camper.

Vacanta in Muntii Fagaras

De o frumusete rara, Muntii Fagaras iti vor dezvalui o alta fata in sezonul tomnatic. Daca ajungi cu masina prin aceasta zona, iti recomandam sa treci si prin Pasul Breaza, sa ajungi la Piscul Negoiu, in Muntii Arpasului, prin Muntii Carsisoarei, la Lacul Capra sau pana la Lacul Balea. E musai sa te opresti si la un restaurant din zona, unde vei putea savura bucate specifice zonei, dar si la tonetele din lemn care vand suveniruri pe cat de diverse, pe atat de amuzante. Nu uita sa faci cat mai multe poze ori de cate ori intalnesti in drum un peisaj care te face sa te minunezi de minunatiile locurilor pe care le vizitezi.

Valea Draganului

Judetul Cluj are o multime de locuri pe care ai face bine sa le vizitezi. Unul dintre cele mai frumoase ramane sa il descoperi chiar pe Valea Draganului, in apropiere de comuna Poieni. Acolo vei descoperi Barajul Dragan, impunator si maiestuos, care imprejmuieste lacul de acumulare cu acelasi nume. Daca preferi iesirile acompaniate de liniste si mancare buna, Valea Draganului este locul creat special pentru tine. La pensiunile din aceasta zona vei gasi o multime de metode prin care te vei putea relaxa, dar si ocazii nenumarate de a gusta din delicioasele preparate ardelenesti.

Lacul Rosu

Despre Lacul Rosu se spune ca s-a format dupa prabusirea unui versant urias, in anul 1838, peste un intreg sat, care a fost mai apoi inundat si acoperit complet de apele izvorate la impactul bucatii de munte cu pamantul. Nu stim sigur daca legenda este sau nu adevarata, dar suntem convinsi ca peisajul tomnatic de aici te va surprinde in cel mai placut mod. Vestea buna este ca Lacul Rosu este ferit de vanturi, asa ca te vei putea bucura de o sesiune de respirat aer proaspat de munte, fara sa fii deranjat de vreo pala de vant rece. In plus, drumul pana la Lacul Rosu va reprezenta o experienta in sine, pentru ca serpentinele te vor purta pe sub stanci sapate spectaculos, care te vor lasa cu gura cascata de uimire.

Nu uita ca in anumite zone din Romania, mai ales in cele montane, sfarsitul de toamna poate veni la pachet cu primul strat de zapada. Asigura-te ca ai facut o revizie recenta, inainte sa pleci la drum, si ca ai montat deja anvelopele de iarna si ca ti-ai luat un set de jante Dacia care sa-ti asigure un drum linistit, fara probleme tehnice.

Vacanta minunata!

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #vacanta cu masina , #vacante