In aceasta vara, alege Costinesti

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 14:54
1641 citiri
In aceasta vara, alege Costinesti
Foto: Cazare Pensiuni Costinesti

Atunci cand auziti de Costinesti, imediat veti vizualiza atmosfera de la mare. Normal, daca stam sa ne gandim. Insa, cati dintre noi stiu legatura dintre aceasta localitate si Germania?

Istorie

Statiune, cunoscuta in special pentru denumirea de Statiunea Tineretului, ascunde in spate o istorie care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Colonistii germani si-au facut atunci aparitia, punand bazele satului si ridicand numeroase gospodarii. Dupa aproximativ 50 de ani, mare majoritate a acestora s-au retras, lasandu-i pe romani sa continue dezvoltarea regiunii. Anul 1949 a reprezentat practic inceputul statiunii Costinesti, localnicii deschizand prima tabara pentru elevi.

Plaja

Plaja statiunii Costinesti se intinde pe o lungime de 1 km. Aceasta esta insa divizata in primul rand datorita reliefului diferit de la cele doua extreme.

Zona Obeliscului, situata in parea de sud a statiunii, beneficiaza de o plaja lata si incapatoare. Insa, intrarea in apa se face trecand printr-o scurta zona putin pietroasa.

Epava, sau Spre Epava, ar fi denumirile zonei din nordul statiunii. Plaja este destul de ingusta in acea zona, insa nisipul este extrem de fin si apa foarte curata. Un avantaj al acestei zone este reprezentat de lipsa de aglomeratie.

Pe ambele plaje exista sezlonguri, umbrele, baze de agrement si baruri. De asemenea, in fiecare vara au loc diverse evenimente realizate de televiziuni.

Cazare

Chiar daca nu veti intalni hoteluri de 5 stele in zona, cazarea poate fi gasita la orice pas. Exista numai hoteluri de 4 stele, celelalte fiind incadrate la 2 sau 3 stele. Aceste informatii releva practic o oferta adresata in special studentilor si tinerilor.

In ultimii ani s-au ridicat, de asemenea, numeroase pensiuni si vile turistice cu conditii foarte bune. Totusi, daca sunteti in cautarea celor mai mici preturi, aveti posibilitatea de cazare in regim hostel la cateva dintre pensiunile din statiune.

Asadar, daca v-ati hotarat sa va petreceti o vacanta ca in studentie, nu trebuie decat sa porniti o cautare pentru expresia cazare costinesti - sigur veti gasi oferta potrivita pentru dvs.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cazare pensiuni Costinesti, #oferte mare 2015 Costinesti , #plaja