Iisus la inaltime, pe mapamond (Galerie foto) - partea I

Duminica, 26 Mai 2013, ora 12:04
12122 citiri
Iisus la inaltime, pe mapamond (Galerie foto) - partea I

Probabil cea mai cunoscuta statuie cu Iisus de pe planeta este cea din Rio de Janeiro, Brazilia. Aceasta nu este insa cea mai mare statuie din lume de acest fel, clasandu-se abia pe locul al patrulea.

Peste tot in lume exista astfel de statui inalte si de peste 20 de metri. Motivele realizarii acestora au fost diferite, insa fiecare dintre ele are un aspect impunator si impune respect si veneratie, potrivit Kuriositas.

Cristo Rey - Mexic

Statuia Cristo Rey - Regele Hristos este situata in varful unui deal numit Cerro del Cubilete (Dealul Cupei de Zaruri), dupa un joc de noroc, in statul Guanajuato din Mexic. Are o inaltime de 20,5 metri.

Statuia a fost terminata in 1944, fiind o opera ce poarta amprenta miscarii Art Deco. Este unul dintre cele mai importante monumente comemorative din aceasta tara. Inainte, in locul respectiv se afla o statuie mai mica, ce a fost distrusa in ultima etapa a Revolutiei Mexicane (1910 - 1920) de catre autoritatile cu vederi antireligioase.

Cristo Rey a fost construita in cinstea miscarii populare La Cristiada (Cristero), ce s-a desfasurat in perioada 1926 - 1929. Cei care au initiat aceasta miscare s-au rasculat impotriva orientarii anticatolice a autoritatilor din acea perioada.

Cristo Redentore di Maratea - Italia

Aceasta statuie, ce are o inaltime de 21,23 metri, a fost construita din marmura alba, albastra si gri, ce provenea din cariera miniera aflata in orasul Carrara.

Spre deosebire de alte statui, ridicate din donatii, aceasta a fost construita din fondurile unei singure persoane.

Stefano Rivetti era un antreprenor din Piedmontese, care vroia sa aduca un tribut atat religiei, cat si oamenilor din orasul sau, Maratea. Statuia se afla in varful muntelui San Biagio, de unde priveste catre oras.

Cristo de las Noas, Mexic

Cristo de las Noas, o statuie inalta de 21,8 metri, a primit numele dealului pe care a fost construita (Cerro de las Noas), nume dat de o specie de cactus. Constructia acestui obiectiv a inceput in 1973 si a durat 17 ani.

Statuia se afla in orasul Torreon, Coahuila, si a fost proiectata de sculptorul Vladimir Alvarado. Ideea realizarii acesteia i-a apartinut unui preot din zona, Jose Rodriguez Tenorio, care probabil nu si-a imaginat dimensiunile la care va ajunge proiectul. Cristo de las Noas cantareste 580 de tone.

Cristo del Pacifico, Peru

Cristo del Pacifico are o inaltime de 22 metri si este construita pe un piedstal inalt de 15 metri. Ridicarea acestei statui a reprezentat un cadou de despartire din partea presedintelui Alan Garcia Perez, la sfarsitul celui de-al doilea mandat al sau.

Acesta a decis sa ofere poporului sau o copie a statuii cu Iisus din Rio de Janeiro. Au aparut insa si o serie de critici la adresa constructiei, unele persoane fiind de parere ca Peru ar fi trebuit sa aiba o statuie de acest tip cu un design propriu, si nu o reproducere.

In plus, multi peruani considera ca sistemul de iluminare de pe statuie este de prost gust.

Cristo del Sagrado Corazon, Mexic

Cristo del Sagrado Corazon, o constructia inalta de 23 de metri, a fost ridicata la aproape zece kilometri de orasul Rosarito din Mexic, deasupra statiunii El Morro. Este o combinatie gigantica de otel si fibra de sticla.

Sculptorul, Gregorio of Tijuana, pretinde ca este cea mai inalta statuie de acest fel din lume. El are in vedere statuile cu Iisus in culori, avand in vedere faptul ca cele mai multe au culoarea alba sau sunt intr-o singura culoare.

Cristo Rey de los Alamos, Mexic

Avand o inaltime de 23,3 metri, statuia Cristo Rey de los Alamos se afla in orasul Tijuana, in Baja California State. A fost realizata din rasina si fibra de sticla.

Se afla pe acoperisul bisericii San Martin de Porres din Tijuana.

El Cristo Roto, Mexic

El Cristo Roto este o statuie interesanta si neobisnuita, aflata in San Jose de Gracia, Aguascalientes.

Aici vin mii de pelerini in fiecare an. Motivul pentru care aceasta statuie este rupta s-ar putea rezuma cel mai frumos in ceea ce scrie la baza ei:

"Lasati-ma rupt... Mi-ar placea ca atunci cand va uitati la mine, asa rupt, sa va amintiti de fratii si surorile voastre care sunt in suferinta, saraci, lipsiti de mijloacele de trai, persecutati, bolnavi, mutilati... fara brate: pentru ca ei sunt privati de anumite lucruri, lasati fara orice mijloace de a munci; fara picioare: pentru ca sunt impiedicati sa mearga pe calea lor; fara fata: pentru ca li s-a furat onoarea si prestigiul. Ei sunt uitati... cei care ii vad intorc capul pentru ca ei sunt ca mine - un Hristos rupt!".

Christ Roi des Houches - Franta

Aceasta statuie are o inaltime de 25 de metri si se gaseste in orasul Les Houches, Haute-Savoie. Este localizata pe un aflorimnent stancos din valea Chamonix.

Abatele Claude Delassiat, preot in Les Houches, a fost cel care a initiat constructia statuii. A dorit sa realizeze o constructie care sa intruchipeze ideea regatului universal al lui Iisus, imaginea fiind fara indoiala regala.

Piatra de temelie a fost pusa in luna august 1933 si, dupa un an de munca, statuia a fost inaugurata in 19 august 1934.

El Cristo de la Misericordia, Nicaragua

Este cea mai inalta statuie care il reprezinta pe Iisus din America Centrala, avand 26 de metri inaltime. Mana statuii este indreptata catre orasul San Juan del Sur, centrul turistic al statului Nicaragua.

Ridicarea statuii a fost visul omului de afaceri local Erwin Gonzales, care si-a construit averea din turism.

Pictorul Max Rican Ulloa, nascut in SUA, a proiectat acest obiectiv.

Cristo Rey, Columbia

Cristo Rey se afla in orasul columbian Cali, pe varful unuia dintre cei mai inalti munti, Los Cristales. Are 26 de metri inaltime si a fost construita in 1953 ca un omagiu adus pacii si ca simbol al protectiei pentru localnici.

Daca urci langa aceasta statuie, dupa un drum abrupt, pe care il poti face insa cu un taxi, vei avea o panorama uimitoare asupraorasului Cali. Cristo Rey se afla la 1.440 de metri deasupra nivelului marii si cantareste aproximativ 464 de tone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#statui Iisus poze, #statui Iisus inalte, #cele mai inalte statui, #statui Iisus Hristos, #cele mai mari statui, #statui reprezentare Iisus, #statui Iisus lume imagini , #obiective turistice