Iisus la inaltime, pe mapamond (Galerie foto) - partea a II-a

Luni, 27 Mai 2013, ora 18:18
9793 citiri
Iisus la inaltime, pe mapamond (Galerie foto) - partea a II-a

Probabil cea mai cunoscuta statuie cu Iisus de pe planeta este cea din Rio de Janeiro, Brazilia. Aceasta nu este insa cea mai mare statuie din lume de acest fel, clasandu-se abia pe locul al patrulea.

Peste tot in lume exista astfel de statui inalte si de peste 20 de metri. Motivele realizarii acestora au fost diferite, insa fiecare dintre ele are un aspect impunator si impune respect si veneratie, potrivit Kuriositas.

Cristo Rei of Dili, Timorul de Est

Statuia Cristo Rei of Dili a fost un dar din partea guvernului Indoneziei pentru locuitorii Timorului de Est. In acea perioada, Timorul de Est era o provincie a Indoneziei, devenind un stat suveran in 2002.

De atunci, Cristo Rei a devenit una dintre principalele atractii ale noului stat independent.

Spre deosebire de celelalte statui cu aceeasi tema, cea din Indonezia este fabricata din cupru, fiind formata din 27 de sectiuni separate create in Bandung si asamblate la fata locului. Procesul de asamblare a durat trei luni, fiind finalizat in 1996.

Cristo-Rei, Portugalia

Constructia Cristo-Rei, o statuie inalta de 28 de metri, a fost planificata in 1940, insa a fost inaugurata in 1959, devenind un simbol al recunostintei poporului portughez pentru ca a fost crutat de cele mai mari distrugeri cauzate de cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Daca piedestalul constructiei ar fi luat in considerare la calcularea inaltimii, aceasta ar fi cea mai inalta statuie din lume care il reprezinta pe Iisus.

Se afla in Lisabona, construita pe stanci, la o distanta sigura, astfel incat, in cazul in care s-ar prabusi, sa nu loveasca cladirile din oras. A fost realizata pornind de la celebra statuie cu Iisus din Rio de Janeiro.

Cristo Resucitado, Mexic

Singura statuie de pe lista ridicata in incinta unui cimitir este Cristo Resucitado, cu o inaltime de 30 de metri.

Se gaseste in San Rafael, Tlalnepantla, fiind opera sculptorului David Gutierrez Becerril. Are in componenta sa piatra roz. Constructia a fost finalizata la inceputul anilor '70.

Kristus kase Berkat, Indonezia

Kristus kase Berkat se traduce ca "Hristos binecuvantand". Statuia, inalta de 30 de metri, a fost construita din 25 de tone de fibra metalica si 35 de tone de otel. Se gaseste in orasul Manado si a fost finalizata in anul 2010.

Ideea realizarii ei a apartinut unui dezvoltator imobiliar din zona. A durat aproape trei ani pana cand a fost terminata. Statuia il reprezinta pe Iisus inclinat deasupra multimii. Unghiul de inclinare a statuii este de 20 de grade.

Cristo del Otero, Spania

Cristo del Otero se afla la periferia orasului spaniol Palencia. A fost construita in 1931 in stilul miscarii Art Deco si are 30 de metri inaltime. A fost proiectata de sculptorul Victorio Macho, al carui mormant se gaseste la baza statuii.

Este probabil unul dintre cele mai putin cunoscute monumente care il reprezinta pe Iisus. Se crede ca forma sa ascutita si verticalitatea clara sunt rezultatul dorintei lui Macho ca statuia sa fie vazuta de jos.

Se realizeaza astfel si un contrast cu asezarea orizontala a campurilor de cereale din Castilla care inconjoara statuia.

Cristo Redentor, Brazilia

Cea mai cunoscuta statuie cu Iisus, Cristo Redentor, are o inaltime de 30,1 metri. Este cea mai veche statuie din cele prezentate, fiind ridicata intre 1926 si 1931.

Desi ideea realizarii acesteia e din 1850, abia in 1921 s-a putut initia proiectul. In 2010, degetele statuii, capul si sprancenele au fost distruse de fulgere, fiind derulat un proces de restaurare.

Aceasta statuie este situata pe muntele Corcovado.

Hristos din Vung Tau, Vietnam

Cu o inaltime de 32 de metri, statuia din Vietnam a fost construita intre anii 1974 si 1993 de catre Asociatia Catolica din orasul Vung Tau.

Are fata indreptata catre sud, inspre mare.

Spre deosebire de alte statui insa, in jurul capului are o aureola de raze metalice. Pentru a o vedea de aproape, trebuie sa urci 200 de trepte. Este construita din beton si granit.

Pomnik Chrystusa Krol, Polonia

Statuia Pomnik Chrystusa Krol, al carei nume se traduce din poloneza Hristos Regele, este cea mai inalta statuie cu Iisus din lume daca se ia in considerare si coroana sa.

Terminat in 2010, proiectul realizarii ei a fost supravegheat de preotul Sylwester Zawadzki.

Este realizata din beton si fibra metalica iar inaltimea sa, de 33 de metri, simbolizeaza varsta la care se crede ca Iisus ar fi murit.

Numai capul statuii cantareste 15 tone. In total, greutatea acestui obiectiv este de 440 de tone. Mai multe persoane au proiectat aceasta constructie, iar fondurile pentru realizarea ei au provenit din intreaga lume.

Cristo de la Concordia, Bolivia

Cristo de la Concordia, a carei inaltime este de 34,2 metri, se gaseste in orasul Cochabamba din Bolivia. Pentru a ajunge la aceasta statuie va trebui sa urci 200 de trepte.

Iisus are bratele intinse, cel stang fiind indreptat catre sud, iar cel drept catre nord.

Constructia ei a necesitat zece ani, fiind terminata in anul 1997. A fost realizata pornind tot de la statuia din Rio de Janeiro, aflandu-se la 2.840 de metri deasupra nivelului marii.

Este cea mai mare statuie cu Iisus Hristos din lume.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#statui Iisus poze, #statui Iisus inalte, #cele mai inalte statui, #statui Iisus Hristos, #cele mai mari statui, #statui reprezentare Iisus, #statui Iisus lume imagini , #obiective turistice