Idei inspirate pentru minivacante cu copiii

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 10:55
3090 citiri
Idei inspirate pentru minivacante cu copiii

Inceputul verii vine cu doua minivacante atat pentru parinti, cat si pentru copii: de Rusalii (28 mai) si de 1 iunie. Astfel, va puteti bucura de cate trei zile libere consecutive, in care puteti planifica iesiri din oras pentru a va distra alaturi de cei mici si a va reincarca bateriile.

Echipa de profesionisti in servicii de inchirieri auto Cronoscar doreste sa va ajute cu idei inspirate care va vor transforma minivacantele in momente de relaxare, iar pentru cei mici, in experiente minunate, numai bune de povestit pe larg colegilor de scoala.

Am ales pentru acest articol trei orase din trei zone diferite ale tarii noastre, reprezentative atat din punct de vedere economic, cat si ca pozitionare fata de puncte de interes pentru turisti.

Excursii cu copiii pornind din Bucuresti

Pentru parintii grabiti, Cronoscar ofera servicii de inchirieri auto in Bucuresti cu livrarea masinii in orice loc ales de dumneavoastra: la domiciliu, la aeroport sau direct la iesirea din oras pentru a porni la drum.

Dino Park

Unul dintre punctele de interes iubit in mod egal de parinti si copii pe care dorim sa vi-l recomandam este Dino Park din Rasnov. Parcul se afla la numai 200 de metri de cetatea Rasnov, asa ca puteti profita de minivacanta pentru a combina explorarea cetatii si a parcului.

In Dino Park veti gasi 46 de dinozauri recreati de paleontologi si artisti in dimensiune naturala. Este o ocazie minunata pentru cei mici sa afle adevarul despre aceste mamifere uriase, inainte de a vedea vreun film din seria Jurrasic Park.

Cetatea Poenari

La 180 km de Capitala se afla maiestuoasa si inexpugnabila cetate a lui Vlad Tepes, Poenari. Acest sit istoric este foarte populari in randul turistilor cu o conditie fizica buna. Singura cale de acces spre cetate este urcand 140 de trepte sapate in stanca. Daca aveti copii cu o varsta adecvata pentru acest efort, aceasta excursie va fi nu doar buna pentru sanatate, ci si pentru a afla cateva fapte reale despre faimosul domnitor.

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi sunt o destinatie favorita pentru iubitorii de natura de la inceputul primaverii pana toamna tarziu. Dupa un drum de numai 150 km la volanul masinii de inchiriat, veti putea sa va bucurati de peisajul care pare desprins dintr-un film SF.

Acest tip de vulcani sunt foarte rari - pe toata planeta exista in jur de 1.100 si majoritatea se afla sub mari si oceane. Asadar, va incurajam sa explorati alaturi de copii aceasta formatiune geologica, atat de accesibila in tara noastra.

Excursii de o zi din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este plin de atractii turistice, de vestigii romane, exemple de arhitectura medievala, dar si un centru pentru tehnologie si afaceri important. Daca ati decis sa faceti urmatorul pas in cariera dumneavoastra in aceasta directie, echipa Cronoscar va sprijina cu servicii profesionale de rent a car in Cluj, dar si cu sfaturi pentru petrecerea timpului liber.

Dupa ce v-ati familiarizat cu orasul si ati identificat locurile preferate pentru divertisment, este timpul sa explorati si imprejurimile. Iata recomandarile noastre:

1. Rezervatia naturala Cheile Turzii si Salina Turda

Cheile Turzii sunt rezervatie naturala recunoscuta inca din anul 1938. Aici se regasesc peste 1.000 de specii de plante, multe dintre ele rare, motiv pentru care Cheile Turzii au fost incluse pe lista monumentelor naturale UNESCO. Acest defileu este ideal pentru drumetii de o zi impreuna cu copiii. Traseele sunt molcome, usor de parcurs chiar de catre persoanele fara o conditie fizica foarte buna.

Cat despre Salina Turda, ajunsa faimoasa la nivel mondial, inclusiv printr-un fotoreportaj al prestigioasei reviste National Geographic, merita sa va suiti la volanul masinii de la centrul Cronoscar de inchirieri auto din Cluj pentru a-i face macar o vizita, desi probabil cei mici va vor ruga sa reveniti acolo...

2. Laguna Albastra

Acest miracol al naturii se afla la numai 30 km de Cluj-Napoca. Este un lac natural care a aparut in locul unei vechi mine de roca argiloasa, prin iesirea la suprafata a izvoarelor subterane. Lacul poarta numele de Laguna Albastra deoarece are o culoare deosebita - un azuriu pur care pare o reflectare pe pamant a cerului senin.

3. Castelul Banffy din Bontida

Cunoscut mai mult datorita festivalului muzical Electric Castle, castelul Banffy este o bijuterie arhitectonica care ii va incanta pe toti iubitorii frumosului, de toate varstele. Cei mici isi vor putea inchipui aievea viata printilor, duceselor si conteselor din basme, iar cei mari pot realiza fotografii de familie de neuitat. Construit intr-un stil eclectic - renascentist, baroc si romantic - pe parcursul mai multor secole, castelul Bannfy se afla, din anul 2015 sub patronajul spiritual al Custodelui Coroanei, Principesa Margareta a Romaniei, prin Centrul de Specializare in Reabilitarea Patrimoniului.

Mini-excursii din Constanta

Malul marii va cheama in min-vacanta alaturi de copii, dar odata ajunsi aici va dati seama ca sunt multe alte lucruri de vizitat decat plaja. De aceea va indemnam sa va adresati cu incredere serviciului de rent a car Constanta al Cronoscar. La volanul masinii de inchiriat, posibilitatile de petrecere a timpului liber se maresc semnificativ.

Cetatea Histria

Una dintre cele mai bine pastrate vestigii ale culturii elenistice de la malul marii, cetatea Histria atrage anual specialisti, studenti la arheologie si turisti curiosi sa descopere adevarul despre istoria complexa a acestei zone din tara noastra.

Pentru cei mici este o ocazie minunata de a vedea istoria in forma sa pura, dincolo de manualele scolare si de a afla lucruri interesante de la ghizi.

Delta Dunarii

Formatiune geografica unicat in Europa, Delta Dunarii este un ecosistem fantastic, in care se regasesc numeroase specii de fauna si flora. Atat adultii cat si copiii au cate ceva nou de vazut si de aceea sunt familii care an de an revin aici.

Este bine de retinut ca prin delta veti parcurge multe trasee in barca sau cu bacul. Insa exista numeroase parcari in Sulina sau in alte localitati unde puteti lasa cu incredere masina pe durata excursiei.

Mangalia

Un artefact unicat in tara noastra - papirusul descoperit intr-un stravechi mormant scitic se afla adapostit in Muzeul de Istorie si Arheologie "Callatis" din Mangalia. Tot aici, langa muzeu, puteti vizita vestigiile anticei cetati Callatis. Dupa aceasta incursiune in istoria straveche, ii puteti duce pe cei mici sa viziteze Muzeul Marinei sau sa isi consume energia debordanta in parcul de aventura Paradis Land.

Cronoscar va doreste sa va bucurati din plin de minivacantele de inceput de vara si va este partener de incredere pentru inchirieri auto la standarde profesionale si preturi prietenoase!

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#vacanta masina Romania, #masina inchiriat vacanta , #destinatii