Hotelul de Gheata de la Balea Lac, ocupat de turisti americani si englezi, de Craciun (Video)

Marti, 25 Decembrie 2018, ora 19:39 6144 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Hotel of Ice

Mai multi americani si englezi petrec Craciunul la Balea Lac, in judetul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, unde temperaturile maxime nu trec de minus zece grade. Turistii dorm in camerele de gheata si au parte de o cina servita pe platouri confectionate tot din gheata.

Reprezentantul Hotelului de Gheata de la Balea Lac, Andrei Todaras, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca cina de Craciun le este servita turistilor veniti din SUA si Marea Britanie pe platouri de gheata, iar scaunele si mesele sunt tot din gheata.

"Avem un Ice Dinner servit pe platouri de gheata in restaurantul nostru de gheata, Ferdinand I, unde avem scaune de gheata si mese din gheata din Lacul Balea. Turistii pe care ii avem de Craciun la Hotelul de Gheata sunt englezi si americani, care sunt foarte deschisi la astfel de idei", a spus Todaras.

Hotelul construit in intregime din gheata va fi ocupat si de Revelion. Camerele s-au vandut inca din vara pentru grupuri care vor veni din Anglia.

"Este totul plin. De Revelion e totul vandut din vara. Mare parte sunt tot englezi. Turistii primesc de Craciun bucate din bucataria internationala. Sunt doua meniuri: unul vegetarian si unul cu carne", a mai spus Todaras.

Potrivit acestuia, meniul in restarantul Ferdinand I costa 250 de lei, iar pentru o camera de doua persoane in hotelul construit din gheata, turistii platesc 100 de euro.

La Hotelul de la Balea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfagarasanul fiind inchis traficului rutier pana la vara.

Temperaturile maxime la Balea Lac nu trec de minus zece grade in aceasta perioada.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News