Grija neobișnuită a unui român înainte să plece în vacanță: "Aș vrea să las pe cineva împuternicit în cazul în care eu nu mă mai întorc"

Sambata, 27 Mai 2023, ora 08:52
11662 citiri
Grija neobișnuită a unui român înainte să plece în vacanță: "Aș vrea să las pe cineva împuternicit în cazul în care eu nu mă mai întorc"
Persoană care semnează o împuternicire FOTO Pixabay

Grijile comune înainte de plecarea în vacanță sunt legate de drum, de prognoza meteo, condiții bune la cazare și lipsa incidentelor în timpul concediului.

Cei care aleg destinații mai puțin obișnuite își iau măsuri speciale de precauție. Este cazul relatat de un român care planifică o expediție în Himalaya și se gândește să lase afacerile pe care le are pe mâna altcuiva, până se asigură că se întoarce sănătos, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Mă confrunt cu o situație nemaiîntâlnită și aș vrea să știu dacă și voi v-ați mai întâlnit cu ea și cum ați procedat.

Am 2 societăți în care sunt singur asociat. În vară voi merge într-o expediție în Himalaya și înainte de a merge aș vrea să las pe cineva “împuternicit” pe ambele societăți ca să poată să desfășoare în continuare activitatea lor, în cazul în care eu nu mă mai întorc. Sună ciudat, însă există o probabilitate. Any ideas? Mulțumesc frumos!", a scris acesta pe Grupul antreprenorilor din România.

"Merge cu procura notarială"

Acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului, în comentarii.

"Mergeți la un avocat, va faceți testamentul, lăsați moștenire părțile sociale de la societățile în cauză oricui doriți dvs. Cu ocazia asta vă puteți gândi și la restul patrimoniului dvs, cui doriți să le lăsați."

"Pentru perioada în care încă va aflați printre noi, recomand o împuternicire notarială în acest sens. Toate cele bune!"

"Nu merge împuternicire notarială. Pentru a avea puteri egale cu ale administratorului, trebuie ori angajat ori introdus în actul constitutiv al societății ca administrator."

"Merge cu procura notarială. Vorbesc în cunoștința de cauza! Personal, administrez prin procura."

"Testament pentru situația în care nu vă mai întoarceți"

"Testament pentru situația în care nu va mai întoarceți deloc (hope not!). Ulterior îl puteți revoca. Pentru perioada cât veți fi plecat angajați un director pentru o perioadă determinată, stabiliți-i clar atribuțiile, inclusiv drept de semnătură cu specimen de semnătură în banca. Directorul ajută și la supraviețuirea activității societăților în cazul în care nu vă mai întoarceți, până când moștenitorii vor putea intra în drepturi. Vă felicit pentru diligență și vă urez să savurați la maxim experiența! Și, desigur, să vă întoarceți cu bine!"

"Nu știu care e treaba cu societățile, dar expediția pe Himalaya sună foarte interesant."

"Dacă se întâmplă să..., cu ce te ajută după ce se întâmplă?!?"

"Îi ajută pe clienții mei", a răspuns autorul postării.

"Nu există împuternicire de la un decedat"

"În statutul societăților trebuie prevăzut că se poate continua activitatea cu moștenitorii.

În cazul în care nu se dorește ca moștenitorii să continue activitatea, ci altcineva, aveți nevoie de o consultație cu un avocat/ notar, care vă pot da o soluție în funcție de variabilele situației."

"Nu există împuternicire de la un decedat. În cazul în care mori împuternicirea ta nu mai are nicio valoare și se trece la procedurile de moștenire."

"Nu te duci în Himalaya și problema îi rezolvată"

"1. Din punct de vedere legal - administrativ - faci AGA, decizie și numești un administrator pe o perioadă determinată. Determinată ca să nu ai vreo surpriză. Cu atribuții limitate, la fel, să nu ai vreo surpriză. Asta este foarte simplu.

2 Din punct de vedere personal - testamentul și toate celelalte, sunt atacabile, deci, aici, dacă ai vreun gând să rămâi pe Hymalaia, indiferent cum faci, nu prea poți lăsa lucrurile în ordine. Așa că, unchiule bogat, nu muri prin țări străine."

"Probabilitatea există în orice clipă"

"Sună foarte scary, nu va dau un sfat, dar vă doresc mult mult succes! Reușită și să vă întoarceți cu bine!"

"Probabilitatea există în orice clipă, indiferent de locație. Bucurați-vă de expediție și reveniți cu amintiri de poveste pentru cei dragi! Pentru afacerile curente, desemnați un CEO."

"Numiți administrator o persoană cu mandat limitat, sa zicem maxim o lună, după data prezumția a întoarcerii. În caz de Doamne ferește, părțile vor ajunge la moștenitori, care pot menține prin Aga acesta persoană sau o demit și merg ei înainte. Riscul este comportamentul persoanei pe parcursul excursiei dvs și eventual în perioada de la aflare unei vești triste până la închiderea succesiunii și Aga cu noii "acționari". Nu e foarte complicat.... Dar vorbiți cu un avocat de comercial. Nu stați pe forumuri. Și îmbrăcăți-vă gros și veniți înapoi sănătos."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
ONU a avertizat miercuri, 17 aprilie, că 30 de ani de progrese în domeniul sănătăţii sexuale şi reproductive sunt în pericol, potrivit AFP. Corpurile femeilor şi fetelor au devenit un...
#vacanta, #om de afaceri, #imputernicire, #revenire, #pericol , #stiri vacanta