Evaluarea Nationala si Bacalaureatul s-au incheiat, dar vacantele abia incep. Vino alaturi de noi si sustine Excelenta!

Comunicat de presa
Luni, 08 Iulie 2019, ora 12:48
9316 citiri
Evaluarea Nationala si Bacalaureatul s-au incheiat, dar vacantele abia incep. Vino alaturi de noi si sustine Excelenta!

Tinerii au scapat de stresul testarilor, iar rezultatele excelente, speram noi, nu au intarziat sa apara. Suntem de parere ca excelenta trebuie intotdeauna sustinuta. Spre exemplu, poti recompensa rezultatele bune cu un lucru ce in viitor le va aduce rezultate si mai bune in planul educational, dar si personal.

O solutie smart se afla in taberele de vara si azi va aducem in atentie beneficiile lor, atat de relaxare sau calatorie, cat si de consolidare a cunostintelor de limba straina, plus apropierea cu inca un pas de viitoarea cariera, prin posibila stabilire a studiilor ce vor urma.

Importanta calatoriilor in afara tarii.

Incepem prin a vorbi despre importanta calatoriilor in afara tarii pentru tinerii romani. Specializati in domeniul de tabere educationale, Mirunette Education, in 15 ani de experienta, s-a intalnit permanent cu aceleasi intrebari: De ce nu in tara? De ce nu cu parintii? La toate acestea si multe altele vom raspunde pas cu pas.

Inainte de toate va aducem in atentie un studiu foarte interesant si revelator, publicat in Science of Learning si realizat de cercetatorii de la University of Taxas din Austin, impreuna cu King's College London (universitate de care copilul tau se poate bucura intr-o tabara de vara).

Ei au demonstrat ca influenta substantiala asupra succesului academic o au genele, descoperind ca rezultatele educationale pot fi foarte stabile in timpul scolii, rezultand ca studentii care au inceput bine ciclul primar au continuat sa se descurce pe toata perioada pana la absolvire. Evident ca acest lucru nu e garantat in totalitate, el putand fi influentat de multi factori externi (ex. traume fizice sau psihice).

Cercetatorii au analizat rezultatele la teste de la inceputul ciclului primar pana la sfarsitul educatiei obligatorii la mai mult de 6.000 de perechi de gemeni. Ce s-a demonstrat? Factorii genetici au explicat 70% din stabilitate, in timp ce mediul comun al gemenilor contribuie cu doar 25%, iar mediul necomun, precum prietenii diferiti si profesori, influenteaza nici mai mult, nici mai putin cu doar 5%. Daca va pasioneaza subiectul, aici puteti sa descoperiti intreg studiul.

Prin urmare, reusita educationala a tinerilor tine cel mai mult de parinti si de gena dar si de atitudinea si actiunile lor generale.

Care sunt primii pasi? Putem incepe cu:

- dezvoltarea sociala a copilului, strans legata de relatia buna a parintilor cu acesta, pentru a-i ridica stima de sine, ca un "boost" general in viata.

- in topul pregatirii se afla si capacitatea parintelui de a-si calibra comportamentul si tratamentul fata de copil, echilibrand "puful" cu realitatea. Acest lucru este rezolvat tocmai de provocarile ce pot fi oferite tinerilor, folosindu-ne de taberele de vara.

Dezvoltare sociala? Bifat. "Boost" general de incredere? Bifat. Echilibru intre "puf" si realitate? Noi credem ca 2 saptamani de experienta de camin (sau campus), vor naste in mintea copiilor multe lucruri despre rolul si importanta parintilor in viata lor, deci, BIFAT.

Cu totii stim ca acest cuvant, camin, pentru tinerii din afara este unul foarte normal si ii formeaza intr-un anumit fel, insa pentru ai nostri, lucrurile stau altfel. Prin taberele de vara, nu este vorba doar de testarea unei noi culturi si a unui nou stil educational, pana la final se realizeaza si testarea personalitatii in dezvoltare a copilului si tocmai acum poate fi un punct cheie in evolutia lui.

Alte avantaje dintr-o calatorie in afara, fara mami si tati?

- copiii au un buget pe care invata si trebuie sa il gestioneze;

- se distreaza facandu-si prieteni din toate colturile lumii;

- experimenteaza fiecare vizita alaturi de copii de varsta lor;

- isi dezvolta capacitatile sociale descoperind cum sa isi exprime nemultumirile sau nevoile (nefiind parintele, tonul si maniera de abordare a problemei este automat alta);

- isi gestioneaza diferit lucrurile personale, de la haine, pana la celelalte obiecte care acasa pot fi trecute la capitolul "le tine/pune mama";

- au parte de atentie permanenta didactica si de specialitate prin orele de studiu de limba straina, dar si la celelalte activitati (ex. jocuri, quiz, activitati sportive, Karaoke, Disco, concursuri, shopping, vizite locale, excursii de o zi intreaga s.a.m.d).

- cireasa de pe tort este ca toate aceste lucruri vor fi incurajate sa nu fie realizate si exprimate in limba nativa, tocmai pentru a-si exersa limba straina aleasa.

2 exemple de astfel de tabere:

- Tabara Limba Engleza - Ridley Hall, Cambridge - Perioada: 11-25 Aug 2019

- Tabara Limba Engleza - Haileybury College - excursie la Harry Potter Studios - Londra - Perioada: 29 Iul - 11 Aug 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#tabara vara copii, #tabara strainatate copii , #vacante