Early booking versus last minute. Când e momentul ideal să-ți rezervi o vacanță la cel mai bun preț

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 23:38
7759 citiri
Early booking versus last minute. Când e momentul ideal să-ți rezervi o vacanță la cel mai bun preț
Vacanțele rezervate din timp pot aduce reduceri considerabile FOTO Pixabay

Pandemia nu împiedică nici anul acesta românii să se gândească la vacanța perfectă pentru anul 2022.

Agențiile de turism au lansat deja oferte extrem de avantajoase pentru români. Cele mai căutate destinații rămân și în 2022 Grecia, Bulgaria sau Turcia, dar și litoralul românesc.

Dacă nu sunteți convinși că este mult mai avantajos să rezervați vacanțele din timp, Ziare.com vă prezintă sfaturile unor reprezentanți ai celor mai căutate agenții de turism din România.

Early booking vs. last minute

Dacă ofertele last minute nu sunt deloc de neglijat, agenții de turism spun însă că este mult mai avantajos să rezervăm concediile din timp. Ștefan Leontin Joos, manager general al unei agenții de turism este de părere că turiștii sunt mai avantajați de ofertele early booking. Ei își pot alege, în primul rând, perioada în care vor să plece în vacanță, nu ce a mai rămas disponibil.

„Întotdeaua recomandăm clienților să-și facă rezervările din timp pentru a beneficia de ofertele pe care le lansăm cu reduceri. Noi deja am lansat aceste oferte. Pentru vară, ianuarie și februarie sunt cele mai bune luni în care își pot programa concediile.

Cele mai avantajoase oferte pentru clienți sunt cele early booking, pentru că își pot alege din toată paleta de servicii pe care noi o oferim, spre deosebire de last minute, unde întotdeauna vor alege doar ce a rămas. Condițiile de plată, prețurile și reducerile la earșy booking sunt întotdeauna mai avantajoase”, a declarat Ștefan Leontin Joos, general manager al unei agenții de turism pentru Ziare.com.

Plata în rate

Acesta spune că turiștii pot plăti chiar și în mai multe tranșe vacanța pe care și-o programează din timp.

„Ne bucurăm să vedem că au început să se facă rezervări pentru sezonul 2022. Sunt preferate destinațiile clasice, cum ar fi Antalya sau insulele grecești, dar le recomandă clienților să încerce și noile noastre pachete pe Santorini, Mikonos, Ibiza sau Mallorca, destinații care sunt noi în portofoliu. De ce nu, un charter către Dubrovnik ar putea să fie o vacanță reușită.

Pentru cei care își rezervă din timp vacanța condițiile sunt extrem de avantajoase. Pentru un avans de 10% sau poate 30% maximum în unele cazuri, își pot rezerva concediul dorit și plata finală se poate face cu până la 21 de zile înainte de plecare. Ceea ce înseamnă că ei pot plăti în două tranșe sau chiar în mai multe tranșe, așa cum fiecare se simte cel mai comod. În acest sens există flexibilitate totală din partea agenției, deci îi așteptăm”, a adăugat Ștefan Leontin Joos.

Reduceri mai mari

Și Dorin Tudoran, managerul unei alte agenții de turism, a explicat pentru Ziare.com că este mult mai avantajos să optezi pentru o ofertă early booking.

Românii au început deja să facă rezervări early booking pe destinațiile consacrate din trecut și anume: România, Bulgaria, Grecia, Turcia. Avantaje: posibilitatea de a alege dintr-o oferta variată și cu disponibilități, iar tariful este mai scăzut cu până la 30-40 de procente în această perioadă, față de tariful de lista”, a declarat Dorin Tudoran, managerul unei agenții de turism din București, pentru Ziare.com.

Pandemia și rezervările

Dorin Tudoran spune că sunt turiști care nu sunt încă hotărâți să rezerve o vacanță, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

„Din cauza restricțiilor ce se pot impune în țară de destinație, parte din potențialii turiști nu sunt hotărâți dacă să achiziționeze o vacanță pentru anul viitor, încă din această perioda”, spune managerul agenției de turism.

Asigurări de călătorie

Pentru a avea cât mai puține griji, agenții de turism recomandă încheierea unor asigurări înainte de a pleca în vacanță.

„Există posibilitatea de a încheia polițe de asigurare STORNO individuale (de călătorie, medicală, de bagaje, pentru sporturile extreme, pentru asistență rutieră, etc) sau complexe într-un singur pachet ce poate conține: asigurare medicală + storno + bagaje, ori alte variante în funcție de societatea de asigurări.

Aceste asigurări se recomandă a se încheia în vederea diminuării riscului de evenimente neprevăzute, deoarece perioada dintre rezervare și plecare este mare. În cazul în care polițele nu sunt incluse în pachetul turistic care se dorește a fi achiziționat, sugerăm să se încheie extra asigurarea STORNO”, a adăugat Dorin Tudoran.

Câteva sfaturi pentru cei care se gândesc să programeze vacanțele din timp.

Să se informeze cu privire la:

- tariful de comercializare a ofertelor de early booking (procentul acordat )

- ceea ce include oferta – transport, transfer, cazare (clasificare hotel, tip camera ), tip de masă, etc

- agenția de la care achiziționează oferta, pentru a evita surprizele neplăcute

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vacante, #2022, #turism, #agentii de turism, #oferte early booking, #oferte last minute , #stiri vacanta