Doi romani pleaca in jurul lumii cu motocicleta - ce recorduri vor sa doboare

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 07:33
10636 citiri
Doi romani pleaca in jurul lumii cu motocicleta - ce recorduri vor sa doboare
Foto: World Ride 2016

Florin Moraru si prietena sa Diana vor ca anul 2016 sa fie punctul de inceput pentru o calatorie unica, in cadrul careia sa doboare mai multe recorduri mondiale. Cei doi tineri vor pleca in iunie intr-o calatorie in jurul lumii pe motocicleta.

Incepand cu 23 iunie, calatoria lor este planificata sa dureze cel putin 500 de zile, timp in care vor ajunge pe cinci continente, vor vizita 90 de tari si vor parcurge peste 100.000 de km pe motocicleta, dupa cum a declarat Florin pentru Ziare.com.

Calatoria este un omagiu adus lui Dan Dumitru, primul om si primul roman care a facut turul lumii pe jos. Expeditia acestuia s-a incheiat in 1916, deci in acest an se implinesc 100 de ani de la acel eveniment, ne-a explicat Florin Moraru.

In timpul vacantei lor prelungite, cei doi tineri intentioneaza sa doboare mai multe recorduri mondiale.

"As zice ca vor fi mai multe recorduri mondiale, dar primele pe lista sunt: cele mai multe drapele ale unei tari arborate in lume in urma unei expeditii, cele mai multe capitale si orase tranzitate in timpul unei singure expeditii, primul tur in jurul lumii in cuplu, pe un singur motor, fara a folosi alte mijloace de deplasare (in special avionul) ", ne-a declarat tanarul.

Pe langa recordurile pe care vor sa le doboare, cei doi mai au un obiectiv: realizarea unui documentar.

Trei intr-o motocicleta cu atas: Aventurile unor romani care au vizitat 41 de tari Interviu

"Productia TV va fi un documentar asemanator Long Way Down. Practic noi vom urmari sa atingem punctele extreme ale fiecarui continent, sa vizitam toate obiectivele istorice importante si toate acestea impreuna cu filmari de pe traseu vor fi montate intr-un serial TV. Acesta va fi difuzat de una din televizunile de specialitate cu care am purtat discutii, televiziuni precum Lonely Planet sau National Geographic.

Momentan nu am incheiat un contract cu acestea, pentru ca nu exista materialul brut pe care sa il oferim, insa din discutiile purtate au declarat prin departamentul Marketing ca sunt foarte interesate de aceasta expeditie", a punctat tanarul.

Cat despre finantarea calatoriei, Florin si Diana spera sa primeasca sponsorizari, altfel vor fi nevoiti sa o sustina cu un credit de nevoi personale si sa munceasca in fiecare zona in care ajung pentru bani de benzina si cazare.

Nu este prima data cand Florin pleaca intr-o excursie lunga, calatorind doar cu motocicleta.

Pana acum, cea mai lunga distanta parcursa doar cu acest mijloc a fost de 8.200 de km si s-a intamplat in 2014.

"Impreuna cu Diana am facut turul Europei Centrale din Bucuresti pana in Mont Saint Michel. Telul acelei excursii a fost sa ajungem la Paris, pe podul Point Du Neuf, sa ne prindem lacatul iubirii pe celebrul pod de lacate. Cea mai mare distanta parcursa intr-o singura zi a fost 1.200 km, Bucuresti-Viena", ne-a mai spus Florin.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#romani calatorie motocicleta, #romani recorduri calatorie , #calatorie