Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Destinații de vacanță la malul mării și toamna. Experiențele pe care le poți savura în Egipt, Turcia sau Dubai

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 02:36
3110 citiri
Destinații de vacanță la malul mării și toamna. Experiențele pe care le poți savura în Egipt, Turcia sau Dubai
Toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru o vacanță în țara ”faraonilor” FOTO / Unsplash

Există destinații unde poți să te bucuri de o vacanță însorită la malul mării și toamna.

Toamna în Turcia

Spre deosebire de România, respectiv în raport cu litoralul românesc, zona de coastă a Turciei (stațiunile de la Marea Egee și Marea Mediterană) înregistrează temperaturi destul de crescute și pe timp de toamnă.

Se poate întâmpla ca în septembrie să întâlnești încă temperaturi ridicate în zona Antalya, iar luna octombrie să fie perfectă pentru o vacanță cu vreme bună.

De ce să alegi Antalya

De câțiva ani, Antalya conduce topul celor mai populare destinații pentru vacanță. Și trebuie să recunoaștem că turcii ne-au cucerit cu ospitalitatea lor și cu serviciile de calitate pe care le ni le pun la dispoziție.

Poți să te bucuri de abundența pe care o presupune o vacanță în Antalya sau în Bodrum. Dar nu te limita la confortul pe care îl oferă resorturile, ci pune-te în mișcare în timpul sejurului – vizitează orașul Antalya și nu spune “nu” unei sesiuni de rafting.

De ce să alegi Egiptul

Dacă nu ai fost încă în Egipt, e timpul să mergi. Dacă ai vizitat deja Egiptul, e vremea să te gândești să repeți experiența.

Toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru o vacanță în țara faraonilor. Vei găsi temperaturi mai prietenoase decât în miezul verii și plaje mai puțin aglomerate.

Ce poți să faci în Egipt

Dacă nu vrei să-ți petreci toate zilele pe șezlong, te așteaptă Marea Roșie pentru scuba diving și snorkeling.

Pune pe listă și un periplu în Valea Regilor și, desigur, cel mai important obiectiv turistic al Egiptului: Piramida lui Keops, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

De ce toamna poți să mergi în Dubai

De câțiva ani, Dubaiul a devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate și de mulți turiști români, care doresc să ajungă într-unul dintre cele mai exotice, luxoase, cosmopolitane și pline de farmec orașe de pe mapamond.

Cele mai bune luni pentru a-ți petrece vacanța în Dubai sunt cele de toamnă sau chiar cele de iarnă. Asta deoarece, vei avea parte de temperaturi de între 24 și 32°C, cu 8 până la 10 ore de soare și nopți care se răcoresc în mod plăcut.

Poți să mergi în deșert

Înainte de zgârie-nori și automobile de lux, în Dubai era doar nisip. Deși orașul a evoluat mult, deșertul este încă o priveliște de văzut.

Când te-ai hotărât să mergi într-o vacanță în Dubai, alege neapărat un safari în deșert. Vei mânca și un grătar arabesc tradițional, vei testa viața într-un sat de beduini, vei urmări dansul din buric și vei călări pe cămile.

De pus pe listă: Palm Jumeirah

Pentru cei care caută o vacanță în Dubai, insulele artificiale unice îți vor depăși așteptările.

Palm Jumeirah există de peste un deceniu și oferă plaje, hoteluri și restaurante. Inspirată de arborele tradițional din Dubai, această insulă are forma unui palmier masiv care se întinde în ocean.

Dacă nu vrei să vizitezi Palm Jumeirah, poți să faci un tur cu elicopterul și să vezi insula de sus.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #destinatii, #toamna, #excursii, #activitati , #stiri vacanta