5 locuri superbe la doi pași de România unde vei petrece vacanțe de neuitat

Duminica, 22 August 2021, ora 03:00
75527 citiri
5 locuri superbe la doi pași de România unde vei petrece vacanțe de neuitat
Orășelele de pe Coasta Amalfi trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață FOTO Pixabay

Europa nu are o suprafață foarte mare, însă are cu siguranță o mulțime de locuri superbe, cu peisaje uimitoare. De la parcuri naturale, la plaje cu nisip alb, până la orașe magnifice, iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din Europa.

Arhipelagul La Maddalena, Sardinia

Arhipelagul Maddalena este un grup de insule din strâmtoarea Bonifacio, între Corsica și nord-estul Sardiniei. Este înconjurat de unele dintre cele mai cristaline ape din Marea Mediterană. Insulițele au numeroase golfuri de-a dreptul paradisiace, cu nisip alb și ape turcoaz. Întregul arhipelag, cu șapte insule și 55 de insulițe, este arie protejată, aflându-se într-un parc național.

Vei avea nevoie de o barcă pentru a te plimba și a descoperi unele dintre cele mai bune plaje din Europa. Spiaggia Rosa este una dintre ele, aici nisipul având o nuanță roz superbă, în contrast perfect cu albastrul cerului.

Valea Douro, Portugalia

Valea Duoro sau Valea Fermecată din Portugalia a primit statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO în 2001 și nu numai că este una dintre cele mai vechi regiuni viticole din lume, dar este și una dintre cele mai spectaculoase. Valea Duoro este leagănul vinului de Porto. Tocmai de aceea nu poți rata un traseu pe la celebrele podgorii ale zonei, o vizită pe la crame și, evident, o degustare de vinuri. Croazierele pe râu, drumețiile prin pădurile din zonă, dar mai ales bucătăria locală trebuie încercate.

Sankt Petersburg, Rusia

Rusia este pe nedrept ignorată de turiștii români. Sunt câteva zone absolut spectaculoase, iar orașul Sankt Petersburg chiar merită vizitat. Fondat de Petru cel Mare la începutul secolului al XVIII-lea, Sankt Petersburg este cel mai opulent oraș european. Conceput ca o „fereastră spre Europa”, are câte ceva din imaginea marilor bulevarde din Paris, din cea a canalelor Veneției și din arhitectura imperială a Romei. Cel mai bine arată în plină vară, când soarele parcă refuză să apună. Nu trebuie ratat nici iarna, când devine de un romantism rar, odată ce râul Neva îngheață și întreaga metropolă se transformă într-un paradis de zăpadă.

Cappadocia, Turcia

Ținutul magic al Turciei, Cappadocia îți va oferi imaginea unui relief care seamănă cu un fagure de miere. Asta după ce mai multe erupții vulcanice au erodat puternic solul, iar cenușa s-a solidificat într-o rocă moale numită tuf. Ploile au sculptat și ele apoi forme dintre cele mai interesante. În decursul secolelor, cappadocienii au săpat în această rocă adevărate orașe subterane, unele pe mai multe etaje. Nu trebuie să ratezi un zbor cu balonul cu aer cald. Vei putea admira de la înalțime întreaga priveliște.

Coasta Amalfi, Italia

Oricât de mult timp ai petrece pe Coasta Amalfi tot nu ar fi suficient. Îți vei dori să te întorci iar și iar. Nu te vei mai sătura să fotografiezi orășelele terasate, în nuanțe pastelate, cu marea pe fundal. Te vei îndrăgosti de golfurile micuțe, cu plaje cu nisip alb și mătăsos. Trebuie neapărat să vizitezi Positano cel colorat, Amalfi, cu străduțele sale înguste pline ochi de restaurante și magazine, dar și cocheta insulă Capri.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#destinatii vacanta, #destinatii Europa, #destinatii vacanta Europa, #locuri frumoase europa , #destinatii