Destinatii surprinzatoare unde turismul creste precum Fat Frumos anul acesta

Sambata, 12 August 2017, ora 20:14
8123 citiri
Destinatii surprinzatoare unde turismul creste precum Fat Frumos anul acesta
Foto: Arhiva Pixabay

United Nations World Tourism Organization (UNWTO) a realizat cel mai recent raport al sau legat de tarile in care turismul creste foarte repede in aceasta perioada. Iar multe dintre tarile clasate in top 10 sunt adevarate surprize.

Desi in ultimii doi ani au fost atentate in Tunisia si Egipt, iata-le in acest clasament, alaturi de tari care abia incep sa fie descoperite, asa cum sunt Mongolia sau Nicaragua, arata The Telegraph. Iata topul United Nations World Tourism Organization (UNWTO):

1. Palestina

Anul acesta, artistul Bansky a deschis un boutique hotel in West Bank, Palestina, iar acesta a devenit instantaneu un magnet pentru turisti. Conform raportului, turismul a crescut in Palestina cu 57,8% anul acesta. Se preconizeaza ca, pana la sfarsitul anului, vor mai veni in Palestina circa 630.000 de turisti.

2. Egipt

Ocolit din cauza instabilitatii politice, dar si a faptului ca aici a fost doborat de teroristi un avion rusesc de pasageri, in 2015, Egiptul isi revine subit si va avea parte de 8 milioane de turisti pana la sfarsitul anului.

Citeste si despre destinatiile ieftine ale Europei.

3. Insulele Mariane de Nord

Insulele Mariane de Nord, despre care cei mai multi nici nu stiu unde se afla, atrag din ce in ce mai multi turisti. Aici s-a inregistrat o crestere cu peste 37% a numarului de turisti, oameni veniti sa nu se calce pe picioare cu alti calatori. Insulele Mariane de Nord sunt un teritoriu neincorporat al Statelor Unite, aflat in Arhipelagul Marianelor din Oceanul Pacific.

4. Islanda

Aici se simte efectul "Game of Thrones", multe dintre scenele din serial fiind filmate in aceasta tara. Pana la sfarsitul anului sunt asteptati nu mai putin de 2,5 milioane de turisti, cresterea fiind de aproape 35%. Practic, Islanda devine, cu pasi repezi, un "Disneyland pentru adulti".

Vezi si ce oras a fost imbogatit de acelasi serial.

5. Tunisia

Si Tunisia a avut de suferit din pricina masacrului din 2015, de pe plaja Sousse, cand 38 de oameni, majoritatea britanici, au fost ucisi. Insa isi revine, si chiar hotelul in care a avut loc masacrul s-a redeschis anul acesta.

Daca se pastreaza trendul observat in 2017, atunci la finele anului vor fi trecut pe aici 7,5 milioane de turisti.

6. Vietnam

Este tara cu cea mai rapida crestere turistica din Asia. Se preconizeaza ca anul acesta Vietnamul va primi nu mai putin de 13 milioane de turisti.

7. Uruguay

Aceasta e tara cu cea mai rapida crestere turistica din America de Sud. Anul acesta au venit cu 30,2% mai multi turisti. O atractie majora la aceasta tara, pozitionata deloc bine pentru ea (din punct de vedere turistic) intre magneti ca Brazilia si Argentina, e faptul ca aici cannabisul a fost legalizat inca de acum trei ani.

Urmeaza, in ordine, Nicaragua (care asteapta anul acesta 2 milioane de turisti), Mongolia, unde numarul turistilor a crescut cu 28,3%, ceea ce inseamna ca distanta nu mai e pentru multi un impediment, si Israelul, care asteapta anul acesta 3,7 milioane de turisti.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#destinatii turistice 2017, #top destinatii turism 2017, #destinatii vacanta inedite, #cea mai mare crestere turistica 2017 , #destinatii