Parcul din România care a ajuns în topul destinațiilor de vizitat în Europa

Joi, 26 August 2021, ora 14:12
32932 citiri
Parcul din România care a ajuns în topul destinațiilor de vizitat în Europa
Dino Parc Râşnov, „unul dintre cele mai distractive parcuri de aventură şi muzee în aer liber din Europa" FOTO Facebook/ Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râşnov este una din cele două destinaţii din România care au intrat în “Top 50 Bucket List Destinations for Kids & Families in Europe”, alcătuit de FatherMag.com.

Prin acest top, publicaţia a creat primul clasament al destinaţiilor din Europa pentru segmentul “copii şi familie”. Dino Parc Râşnov este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, care găzduieşte pe cele 3,5 ha de pădure peste 100 de dinozauri atestaţi ştiinţific şi reproduşi în mărime naturală.

Dintre cele 250 de destinaţii din Europa preferate de copii şi familii, cum ar fi parcurile de distracţii şi tematice sau acvatice, plajele, grădinile zoologice şi acvariile, muzeele pentru copii şi parcurile naţionale, FatherMag.com a apelat la recenziile online, pentru a clasifica cele mai bune 50 de destinaţii de familie din Europa pe baza ratingului şi a numărului de voturi.

Dino Parc Râşnov este titrat de creatorii clasamentului ca „unul dintre cele mai distractive parcuri de aventură şi muzee în aer liber din Europa”:

„Acesta este locul pe care nu trebuie să-l ratezi! Copiii pot vedea aproximativ 100 de modele de dinozauri de dimensiuni reale în timp ce fac drumeţii prin parc. Imaginaţi-vă emoţia cu care îi vor descoperi! Mai ales când dau peste cel mai mare dinozaur zburător. Dar aventura nu se termină aici! Există multe locuri de joacă, case în copaci, trasee de aventură, labirintele cu laser şi cinematografe de ultimă generaţie. Crezi că distracţia s-a terminat acum? Ei bine, nu s-a terminat! Nu rataţi toate zonele interactive de realitate virtuală, dar şi vulcanul interactiv în erupţie!”, spun reprezentanţii FatherMag.com.

Este vorba despre vulcanul interactiv şi platforma care simulează trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupţie vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă şi un cutremur provocat de mişcarea plăcilor tectonice.

De asemenea, în parc mai există 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 9D şi unul 360°, o fereastră interactivă cu realitate augmentată, o peşteră plină de curiozităţi şi replici ale rămăşiţelor de dinozauri, animale preistorice sau insecte, dar şi un terarrium cu reptile vii la etajul 1 al clădirii principale.

Tot la Dino Parc Râşnov sunt expuşi unii dintre cei mai mari dinozauri care au fost descoperiţi până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească.

Începând de anul acesta, parcul îl găzduieşte şi pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă.

Începând din acest an, de pe website-ul www.dinoparc.ro vizitatorii pot achiziţiona bilete de acces digitale şi se pot bucura de reducerile care până acum erau disponibile doar la casele de bilete, la intrarea în parc. Dinoparc.ro poate fi accesat atât de pe desktop sau tabletă, cât şi de pe mobil.

Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov au fost realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dino Parc Rasnov, #destinatii Europa, #destinatii Romania , #destinatii