Destinatii de top din Romania. Care-i cea mai frumoasa? - sondaj Ziare.com

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 14:39
23222 citiri
Destinatii de top din Romania. Care-i cea mai frumoasa? - sondaj Ziare.com

Romania ascunde sute, daca nu chiar mii de destinatii turistice spectaculoase si incarcate de istorie. Unele ne sunt cunoscute de-o viata, dar continua sa ne surprinda, iar altele inca asteapta sa fie stiute de publicul larg.

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Incercam sa va oferim in cele de mai jos cateva repere turistice ale Romaniei, cu titlul de reamintire, pentru cei ce le-au vazut, ori ca o provocare pentru aceia care inca n-au ajuns sa le cunoasca.

Lacul Balea

Lacul Balea este un lac glaciar, situat la 2040 de metri altitudine, in muntii Fagaras, din judetul Sibiu.

Renumit pentru peisajele deosebite si drmul extrem de interesant, pe Transfagarasan, lacul Balea este vizitat in fiecare vara de mii de turisti, romani si straini.

Primavara, toamna si iarna, accesul se face doar cu telecabina, deoarece drumul este inchis, din cauza avalanselor dese.

Aici apare in fiecare iarna si celebrul de pe-acum Hotel de gheata, primul din aceasta parte a Europei.

Vulcanii noroiosi de la Beciu

Cei mai spectaculosi vulcani noroiosi din tara noastra pot fi gasiti la Beciu, in Buzau.

Relieful ciudat, parca de pe alta planeta, a fost creat de actiunea unor gaze ce vin de la 3.000 de metri adancime, prin solul argilos.

Inedit: vulcanii noroiosi s-au transformat mai nou intr-o destinatie cautata pentru sesiunile foto cu tema "trash the dress" (distruge rochia de mireasa - n.r.).

Cazanele Dunarii - parcul Natural "Portile de Fier"

In Defileul Dunarii, pe o lungime de circa 9 kilometri, fluviul se ingusteaza, in drumul sau prin muntii Carpati.

Aceasta zona spectaculoasa, unde apa curge cu peste 5 metri pe secunda, poarta numele de Cazanele Dunarii.

Aici, in golful Mraconia, turistii pot admira chipul lui Decebal, inalt de 40 de metri, sapat in stanca.

Sfat: cele mai importante orase din zona sunt Orsova si Drobeta, insa veti gasi conditii bune de cazare chiar in zona Cazanelor, in localitati ca Dubova, Eselnita sau Liubcova.

Crucea de pe Caraiman

Crucea Eroilor Neamului, de pe muntele Caraiman, a fost inaltata intre anii 1926-1928, la initiativa reginei Maria si a regelui Ferdinand, in memoria ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial.

Se poate ajunge aici in drumetie, din Busteni, insa drumul nu este usor si dureaza cateva ore, ori doar in plimbare, de pe platoul Bucegilor, daca ai urcat pana acolo cu telecabina, deci ai trecut peste partea cea mai grea a urcusului.

Sfinxul din muntii Bucegi

In drumul tau spre Crucea de pe Caraiman, te poti opri sa faci poze cu Sfinxul si Babele, tot pe platoul Bucegi, celebrele formatiuni calcaroase, modelate de vant, de-a lungul veacurilor.

Daca le-ai mai vazut acum 20 de ani, vei constata singur efectele implacabile ale vantului.

Delta Dunarii - vedere aeriana

Rezervatia biosferei Delta Dunarii, cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa, se intinde pe aproape 3.500 de kilometri patrati si inca se mai extinde.

Pentru cei mai sensibili, ar fi de evitat miezul verii si perioadele calde in general, cand roiuri de tantari vor incerca sa-ti strice sederea in Delta.

Pestera ghetarului Focul Viu

Situata in Muntii Bihorului, aceasta pestera adaposteste un ghetar, al treilea ca marime din tara.

Cea mai mare sala a pesterii este partial descoperita, lasand astfel lumina sa intre si sa se joace in reflexii ciudate printre gheata si stalagmite.

Cascada Cailor, muntii Rodnei

Cea mai mare cascada din Romania, aflata aproape de statiunea turistica Borsa, impresioneaza cu o cadere de apa de 90 de metri.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet, celebra in lumea intreaga pentru albastrul unic al peretilor sai, a fost ctitorita de Stefan cel Mare, in anul 1488.

Primul staret al manastirii a fost Daniil Sihastru, un sfant important al Moldovei, cunoscut publicului larg din poezia omonima a lui Dimitrie Bolintineanu.

Pasul Tihuta

Pasul Tihuta, cunoscut si ca pasul Bargau, reprezinta punctul de intalnire al Transilvaniei cu Moldova si este una din cele mai dificile trecatori rutiere din Europa.

Ziare.com va invita la dezbatere si la vot. Ca un reper pentru cei nehotarati si ajutor pentru cei care poate n-au ajuns sa vada inca aceste minuni ale Romaniei, va cerem opinia si ajutorul.

Dintre cele prezentate mai sus, care credeti ca este cea mai interesanta, cea mai frumoasa si mai reprezentativa destinatie turistica? Ce n-ar trebui ratat cu niciun chip din aceasta scurta lista a frumusetilor tarii noastre?

Mai sunt sute sau chiar mii de alte locuri extraordinare in Romania, ce-ar merita vazute. Le puteti recomanda pe toate prin comentarii la acest articol. Va asteptam!

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#destinatii Romania, #locuri Romania, #vacanta romania , #destinatii
Comentarii