Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Locul din România care rivalizează cu Delta Dunării. Turiștii au parte de experiențe de neuitat VIDEO

Duminica, 15 August 2021, ora 03:20
199195 citiri
Locul din România care rivalizează cu Delta Dunării. Turiștii au parte de experiențe de neuitat VIDEO
ZagaZaga oferă cazare în căsuțe plutitoare FOTO Radu Arbore

Un loc care în urmă cu cinci ani nu spunea nimic din punct de vedere turistic, în apropierea râului Siret, a fost transformat cu fonduri europene într-un adevărat paradis, despre care se spune că rivalizează, păstrând proporțiile, cu Delta Dunării.

De altfel, acestui loc întins pe o suprafață de 82 de kilometri i se mai spune „Delta Siretului“ și este cel mai mare parc de agrement din ţară.

Denumirea oficială este însă ZagaZaga, locație care se află pe drumul spre Tecuci, foarte aproape de Drumul European 85, după intersecția de la Tișița.

Inițial, înainte de a fi demarată investiția, proprietarii s-au gândit să construiască doar o fermă piscicolă, dar studiind potențialul locației au îndrăznit mai mult, astfel încât s-au investit peste 9 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP).

„Este un concept unic chiar şi pentru Europa. Pentru acest complex şi ferma piscicolă s-au folosit doar fonduri europene şi bani împrumutaţi de la bănci, fără fonduri de investiţii sau alte surse de finanţare“, spune Eugen Radu, unul din administrarii ZagaZaga.

Resortul este o zonă de confort pe apă, ceea ce sporește interesul pentru o vacanță de vis, spațiile de cazare luxoase, restaurantul, piscina, terenurile de tenis, locurile de joacă fiind tot atâtea motive pentru turiști de a veni aici.

Concept ecologic

Cei care se cazează aici pot ajunge oriunde doresc cu barca, pe canale străjuite de o parte şi de alta de vegetaţie şi faună, exact ca în Delta Dunării.

Complexul turistic dispune de peste de bungalow-uri, dintre care 11 plutitoare, cu dotări de 4 stele, iar capacitatea de cazare actuală este de aproximativ 200 de locuri pentru adulți și copii.

În interiorul locației nu sunt permise mașinile, turiștii care intră aici lăsând autoturismele în parcare și fiind preluați de trăsura cu cai, practic taxiul ecologic car-i duce la destinație.

Căsuțele plutitoare ofere condiții de cazare la standarde ridicate, cu camere adaptate atât pentru cupluri, cât și familii cu copii.

Locația mai dispune de 26 de corturi iurtă și 24 bungalouri.

Vara aceasta au fost construite și casele în copac, unități care se află în imediata apropiere a zonei de glamping și cea de concerte, care oferă o experiență specială și confortabilă „la înălțime”.

Peștele, aliment de bază

La ZagaZaga se pescuiește în sistem catch&realease, iar turiştii pot admira crescătoriile de sturioni, crapi şi păstrăvi.

Bineînțeles, peștele se regăsește din plin și în meniurile restaurantului plutitor, respectiv borș de pește, păstrăv prăjit cu mămăligă şi usturoi, sturion prăjit, sturion la plită, saramură de păstrăv, file de păstrăv.

Pentru copii şi nu numai, resortul pune la dispoziţie trasee prin copaci şi celebra tiroliană. În funcţie de înălţimea copiilor, traseele prin copaci au fost clasificate pe culori.

Dacă vă aduceți și bicicletele, turiștii au la dispoziţie 8 km de trasee pentru plimbări în pădure şi nu numai.

De anul trecut, turiştii au la dispoziţie şi o fermă de animale pentru cei mici, cu raţe, curcani, fazani, struţi, iepuri, păuni, oi, văcuţe, căprioare, ponei şi cai.

Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#zagazaga, #Delta Dunarii, #Siret , #stiri vacanta