Cum te pregatesti pentru o drumetie montana

Advertorial
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 14:30
12369 citiri
Cum te pregatesti pentru o drumetie montana
Sursa foto: https://pexels.com

O vacanta la munte poate fi o experienta inedita in orice anotimp. Plimbarile in natura, expeditiile pe traseele montane si drumetiile prin padure sunt activitati relaxante care, totodata, ne satisfac pofta de adrenalina.

Daca planuiesti o escapada la munte, trebuie sa stii cum sa te pregatesti si ce anume sa iei cu tine in bagaj. Exista cateva obiecte esentiale pentru a-ti oferi o vacanta sigura si placuta, pe care nu ar trebui sa le uiti acasa!

Alege un traseu accesibil

Daca esti incepator, opteaza pentru un traseu accesibil, chiar daca ai o conditie fizica buna. Evita traseele prea lungi sau dificile si acorda atentia cuvinta duratei acestora, pentru a face cea mai buna alegere. De asemenea, ia-ti o marja de timp sufiecient de mare astfel incat sa poti face opriri dese pentru a te odihni si ai grija sa cobori de pe munte sau sa ajungi la destinatia dorita inainte de apusul soarelui.

Totodata, o varianta foarte buna este sa apelezi la serviciile unui ghid montan, care te va insoti pe tot parcursul traseului.

Adopta o tinuta practica

In alegerea tinutei pentru o expeditie pe munte primeaza siguranta si confortul pe care hainele alese ti le ofera, in timp ce designul acestora ramane in plan secundar. Asadar, sfatul nostru este sa iti alegi piese vestimentare practice, care sa iti ofere protectie impotriva ploii, a vantului si a frigului si care permite pielii sa respire.

In ceeace priveste incaltamintea, iti recomandam sa lasi acasa pantofii sport si sa optezi in schimb pentru o pereche de ghete barbati special concepute pentru traseele accidentate.

Un echipament neadecvat, indiferent ca vorbim despre haine nepotrivite sau incaltari necorespunzatoare iti poate oferi o experienta deloc placuta si, mai mult decat atat, te expune riscului de accidentare.

Pregateste-ti rucsacul

Inainte de a pleca in vacanta la munte, pregateste rucsacul pe care il vei lua cu tine pe parcursul drumetiei. Evita sa il incarci cu lucruri inutile si limiteaza-te la strictul necesar. Printre obiectele indispensabile se numara si:

  • ● Pelerina de ploaie
  • ● Trusa de prim ajutor
  • ● Lanterna
  • ● Ochelari de soare
  • ● Baterie externa
  • ● Ceas de mana cu incarcare solara
  • ● O busola (foarte utila in cazul in care nu vei avea semnal si GPS-ul nu va functiona)
  • ● Apa
  • ● Hrana (poti pune in rucsac sandvisuri, batoane energizante, biscuiti, fructe deshidratate, conserve etc.)
  • ● Medicamente (antialergice, antiimflamatoare, suplimente alimentare)
  • Planifica-ti drumetia in detaliu

    Verifica traseul, afla-i dificultatile, informeaza-te despre timpul estimat al drumetiei si marcheaza-le pe o harta de hartie pe care o vei avea la tine. Telefonul mobil este un gadget care iti poate fi de folos intr-o drumetie montana, insa lipsa semnalului si a bateriei sunt situatii pe care trebuie sa le iei in calcul. Nu uita sa verifici prognnoza meteo, temperaturile, precum si ora la care se intuneca - toate aceste detalii iti vor asigura o drumetie placuta, confortabila si mai ales sigura.

    Urmeaza acest scurt ghid, iar prima ta expeditie pe munte va fi una dintre cele mai frumoase experiente traite vreodata!

    Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
    Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
    O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
    Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
    Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
    Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
    #vacanta, #drumetii, #drumetii montane , #drumetii