Cum sa organizezi un city-break reusit?

Luni, 12 August 2019, ora 12:51
5383 citiri
Cum sa organizezi un city-break reusit?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Perioadele de concediu sunt cele mai asteptate pe toata durata anului, iar acest lucru este valabil in cazul oricui. Numai gandul ca se apropie te poate face sa te simti mai fericit si mai plin de viata, chiar si la locul de munca, nu-i asa?

Indiferent ca e vorba de o vacanta in tara sau in strainatate, in momentul in care hotarasti sa pleci intr-un city-break trebuie sa planuiesti cu mare grija totul, pana la cele mai mici detalii.

Fie ca esti genul care calatoreste des sau ca e prima ta vacanta de acest gen, pasii pentru organizarea unui city-break trebuie sa fie aceiasi.

Cauta informatii despre orasul sau orasele in care vrei sa mergi

Cand te gandesti sa mergi intr-un city-break, incearca sa iei in calcul mai multe orase si, de ce nu, chiar si mai multe tari. Fiecare zona are ceva aparte si poti descoperi orase de care poate nici nu ai auzit pana acum.

Poti face acest lucru cu cateva luni inainte de plecare, pentru a fi sigur ca ai vazut toate variantele posibile. Gasesti online o multime de articole despre orasele vizitate de altii, pe diverse bloguri de calatorie.

Cumpara-ti biletele de avion din timp

Daca iti doresti sa platesti un pret mai mic pentru biletele de avion, cauta-le din timp.

Cand esti sigur ca vei pleca, iti poti cumpara biletul chiar si cu 2 luni inainte, iar sansele ca acesta sa fie mai ieftin decat de obicei sunt mult mai mari.

Poti compara preturile de la diverse linii aeriene si sa alegi oferta care ti se pare cea mai potrivita. Dar, cauta intotdeauna ca zborul sa fie direct sau cauta oferte pentru o perioada anume.

Ai putea descoperi un oras nou sau sa profiti de o oferta buna si sa ajungi intr-in loc minunat.

Fa-ti rezervarile din timp

Este important ca inainte cu o luna sau chiar mai devreme de plecare, sa faci toate rezervarile de care ai nevoie.

Aici intra cazarea, transportul de la aeroport, inchirierea unei masini atunci cand este cazul, incheierea unei asigurari de calatorie sau cautarea unei bone, in cazul in care mergi in vacanta cu copiii.

Verifica vremea cu o saptamana inainte de plecare

Chiar daca vremea poate fi schimbatoare, ai intotdeauna grija sa vezi care este temperatura medie in perioada respectiva, daca se anunta ploi sau daca vremea este perfecta pentru plimbari in aer liber.

De asemenea, trebuie sa stii ce fel de haine sa iti iei si sa fii pregatit cu pelerina de ploaie, pentru orice eventualitate.

Fa o lista cu locurile pe care vrei sa le vizitezi

Dupa ce stabilesti ce oras vrei sa vizitezi, cauta cat mai multe informatii despre acesta si ce puncte turistice sunt cel mai des vizitate.

Cumpara o harta cu obiectivele turistice sau cu cele mai bune cafenele si restaurante si gandeste-te din timp ce vei face pe toata durata calatoriei.

Un program bine stabilit iti va garanta o calatorie placuta si vei putea face mai multe lucruri daca le organizezi.

Fa-ti bagajul din timp

Ca sa fii sigur ca nu uiti nimic acasa, incepe sa faci bagajul din timp. Astfel, vei evita situatiile in care iti dai seama ca nu ai ochelarii de soare la tine sau ca nu ai luat perechea de incaltari potrivita.

Trebuie sa iti speli hainele din timp, sa iti incarci bateria externa si sa te asiguri ca totul este la locul lui. Pentru a te scuti de timpul pierdut, te poti gandi de acasa in ce sa te imbraci in fiecare zi.

Asigura-te ca ai suficienti bani la tine

Ultimul aspect, dar cel mai important dintre toate, este sa te asiguri ca pleci de acasa cu bani suficienti.

Pe langa ceea ce vei consuma pe alimente, vizite la obiective turistice si suveniruri, trebuie sa te gandesti ca poate interveni o situatie neprevazuta in care vei avea nevoie de bani.

Daca ai facut planul si iti dai seama ca la capitolul bani nu stai prea bine, poti solicita un credit pana la salariu. Vei primi banii si vei putea sta linistit in vacanta, fara sa duci grija acestora.

Experienta unui city-break poate fi de neuitat, iar daca il organizezi din timp, cu pasi mici, te poti bucura pe deplin de acesta. Lucrurile puse la punct te vor deconecta de la problemele si grijile de acasa sau de la munca si vei astepta cu nerabdare urmatorul concediu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#city break, #sfaturi calatorie , #calatorie