Cum sa mergi in vacanta in afara, dar sa te simti ca un localnic (Galerie foto)

Duminica, 19 Mai 2013, ora 18:06
3054 citiri
Cum sa mergi in vacanta in afara, dar sa te simti ca un localnic (Galerie foto)
Foto: Wikimedia Commons

Cea mai mare greseala a turistilor este aceea de a nu incerca sa descopere obiceiurile, traditiile tarilor pe care le viziteaza. Chiar daca exista numeroase "capcane turistice", asta nu inseamna ca nu poti explora la maximum destinatia aleasa.

Business Insider iti prezinta 10 destinatii incredibile, unde ai ocazia de a interactiona cu localnicii si de a afla cat mai multe despre tara respectiva.

Santiago, Chile

Incadrata de muntii Anzi, capitala statutului Chile este o metropola moderna, plina de viata. Santiago este o destinatie de vis pentru toti cei care doresc sa exploreze cladirile cu o arhitectura neoclasica, datand din secolul XIX, parcuri elegante si piete coloniale.

De altfel, multi cred ca cea mai buna modalitate de a cunoaste intr-adevar orasul este de a face un tur al acestuia asistat de un ghid local. Astfel, iti vei incepe noaptea cu Tapas si lichiorul Pisco, dupa care vei opri la doua baruri traditionale, asa numitele picadas, iar spre final te vei bucura de ritmurile fierbinti de bolero si tango, alaturi de cei ai locului.

Rio de Janeiro, Brazilia

Cum Jocurile Olimpice de Vara din 2016 se vor organiza in Rio de Janeiro, este de la sine inteles de ce capitala braziliana va fi asaltata de turisti. Un bun prilej pentru a petrece cateva nopti fierbinti in cluburile din Rio de Janeiro sau de a lua ore de samba la Copacabana.

Serviciile turistice ofera numeroase tururi turistice, unul dintre cele mai solicitate fiind si Cook in Rio, acolo unde vei invata sa gatesti preparate exotice si traditionale.

Marrakech, Maroc

Cateodata, pentru a cunoaste cu adevarat o tara, trebuie sa exprimentezi secretele bucatariei traditionale. Marrakech pare a fi exemplul cel mai elocvent, o lectie de gatit cu un bucatar local oferindu-ti oportunitatea de a porni intr-o adevarata aventura culinara. Plante si condimente locale, combinate diferit, uleiuri si vinuri speciale, toate iti vor oferi o experienta culinara desavarsita.

Shanghai, China

Cu o populatie de peste 23 de milioane de locuitori, e foarte greu sa afli mai multe despre viata si obiceiurile oamenilor din Shanghai. Asadar, ai putea sa bifezi rapid atractiile turistice principale, cum ar fi Orasul Vechi sau Muzeul Shanghai, dupa care sa intri cu adevarat in ritmul localnicilor.

Du-te in cartierul Punto, joaca-te cu copiii de la o gradinita locala, dupa care viziteaza piata in care neaparat trebuie sa negociezi cu comerciantii, pentru a scoate cel mai avantajos pret. Ca o ultima oprire, petrece-ti seara alaturi de o familie de localnici, pentru a intelege cat mai bine ritmul vietii din Shanghai.

Hanoi, Vietnam

Vietnamul poate fi o destinatie fascinanta daca decizi sa lasi deoparte prejudecatile si sa explorezi cu adevarat aceasta tara. De la atractiile turistice pana la obiceiurile bastinasilor, vei fi incantat de aventura vietnameza.

Asadar, pleaca in drumetie pe muntele Sa Pa sau alege complexul Mui Ne, dupa care deplaseaza-te la doua ore de Hanoi, in Mai Chau, o regiune muntoasa presarata cu case pe picioroange. Aici, populatia majoritara este formata din doua triburi, White Thai si Black Thai. Dupa ce vei pedala pe traseele montane sau campiile de orez, viziteaza satele locale si asista la o reprezentatie traditionala, oferita de tribul White Thai.

Trani, Italia

Stim cu totii ca vacantele tipic italienesti abunda in paste, vin, arhitectura romana si picturi renascentiste. Ei bine, e cazul sa schimbi un pic abordarea si sa te gandesti la Italia ca la un port in care pornesti intr-o aventura pe mare.

Indreapta-te spre Coasta Adriatica, acolo unde te poti imbarca la bordul unui vas de pescuit, alaturi de un pescar local. Pe langa faptul ca iti vei exersa abilitatile de pescar, vei afla mai multe si despre viata marina, in timp ce te bucuri de caldura soarelui mediteranean.

Budapesta, Ungaria

Considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, Budapesta ascunde multe atractii ce te vor incanta, de la Dunare sau castelul impunator datand din secolul XIII pana la bisericile medievale si bulevardele cu vile neo-renascentiste.

Cum romanii au colonizat regiunea in secolul I tocmai pentru folosirea bailor termale din oras, fa o vizita la Art-Nouveau Gellert Spa, acolo unde te vei relaxa in piscinele termale, spatii cu vedere la Dunare si acoperis din sticla.

Lisabona, Portugalia

Despre Lisabona se spune ca ar fi mai frumoasa noaptea, atunci cand dealurile si podurile orasului sunt luminate, iar petrecaretii colinda strazile pietruite. O seara in Lisabona nu are acelasi farmec fara mojito si acorduri de Fado.

Pentru un plus de romantism, ia tramvaiul 28, unul dintre cele mai faimoase tramvaie galbene, de epoca, si colinda strazile medievale din Alfama. Apusul trebuie sa te gaseasca in Senhora do Monte, plimbandu-te pe langa tavernele locale, de unde se aud cantece traditionale.

Bordeaux, Franta

Franta este recunoscuta pentru vinurile excelente, asa ca cei mai multi turisti asteapta cu nerabdare momentul in care le vor degusta. Cu toate astea, renunta la sticlele scumpe din restaurantele de 5 stele si indreapta-te direct la sursa. In Bordeaux, in mijlocul satelor franceze traditionale vei intalni si fabrici de vin locale.

Acolo, vei afla mai multe despre istoria regiunii, vei degusta vinuri speciale si vei invata mai multe despre tehnicile care fac aceste vinuri unice.

Vechiul Delhi, India

O calatorie in India inseamna, cel mai adesea, spectacole de dans traditional si vizite in templele antice sau plimbari pe plajele din Goa. Totusi, pentru a simti ritmul orasului, petrece cat mai mult timp in vechiul Delphi, acolo unde te poti plimba in voie in bazarurile pline de viata.

In plus, poti vizita Haveli, vilele private vechi, de pe acoperisurile carora poti admira orasul si Jama Masjid, cea mai mare moschee din India.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#tururi culturale, #destinatii culturale, #destinatii turistice, #vacanta straintate sfaturi , #calatorie