Cum poti vizita Insulele Feroe in plina izolare

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 08:45
7283 citiri
Cum poti vizita Insulele Feroe in plina izolare
Foto: Captura Video prezentare Remote Tourism

Insulele Feroe au gasit o solutie ingenioasa pentru turistii din lumea intreaga fortati de pandemie sa-si amane sau chiar sa-si anuleze excursiile.

Localnicii au creat un nou instrument turistic, primul de acest tip din lume: folosind telefonul mobil, tableta sau PC-ul, poti explora muntii, poti vedea de aproape cascadele sau casele traditionale prin intermediul unui localnic, care va deveni pentru o ora avatarul vizitatorului in turul virtual.

"Cum ar fi daca le-am putea oferi oamenilor din intreaga lume oportunitatea de a explora insulele virtual, prin ochii unui localnic? Sau, mai bine, cum ar fi daca turistii virtuali ar putea controla miscarile localnicului in timp real?", s-au intrebat cei de la Visit Faroe Islands, care au creat site-ul Remote Tourism pentru a pune in practica ideea.

Click aici pentru a vedea prezentarea video a proiectului

Astfel, localnicul este echipat cu o camera video care transmite in direct, permitandu-ti nu doar sa vezi imaginile, ci sa si dirijezi plimbarea cu un joystick care te lasa sa te intorci, sa mergi, sa alergi sau chiar sa sari.

Exact ca intr-un joc pe computer, jucatorul principal este cel care controleaza miscarile localnicului care nu doar ca va porni la picior prin insula, insa poate urca si in elicoper, oferindu-le vizitatorilor virtuali o perspectiva de la inaltime intinderilor salbatice, asupra pajistilor si asupra celor 80.000 de oi de pe insula.

Desigur, ai la dispozitie o perioada limitata in care poti fi "jucatorul principal". Mai exact, un minut din intreaga ora. In rest, te poti bucura de peisaje si de ideile pe care restul vizitatorilor le impart cu tine.

In timpul turului virtual, care va avea loc zilnic in perioada carantinei, echipa Visit Faroe Islands va fi online si va raspunde in direct la orice intrebare venita de la vizitatori, punandu-si la dispozitie toate cunostintele lor cu privire la fiecare coltisor ascuns pe care ai vrea sa-l explorezi.

Ideea vine ca o manusa pentru aceste vremuri apasatoare, in care o excursie virtuala intr-un loc exotic este mai mult decat am fi putut spera in plina izolare.

O.D.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#viziteaza InsuleleFeroe, #Insulele Feroe turism virtual , #insule