Bulgarii se arată dezamăgiți de turiștii români. „Nu cumpără nimic. Tinerii, mai ales, merg doar la restaurante”

Joi, 12 August 2021, ora 11:21
80886 citiri
Bulgarii se arată dezamăgiți de turiștii români. „Nu cumpără nimic. Tinerii, mai ales, merg doar la restaurante”
Peste 2,5 milioane de turiști au ales Marea Negră din Bulgaria, arată statisticile FOTO Pixabay

Peste 2,5 milioane de turiști au ales să își petreacă vacanța în Bulgaria de la începutul sezonului estival, conform Sistemului Unificat de Informații Turistice. Mulți dintre aceștia sunt români.

Doar că antreprenorii bulgari nu sunt foarte încântați. Cu toate că s-a dublat numărul turiștilor prezenți în Bulgaria în acest sezon, cei care trăiesc din afaceri pe litoral spun că oaspeții sunt săraci, potrivit segabg.com.

Comercianții din stațiunile de pe litoral sunt nemulțumiți de absența turiștilor bogați din Rusia, Marea Britanie, Franța, țările nordice și alte țări occidentale.

„Situația este foarte proastă, mai ales pentru magazinul meu - vând încălțăminte făcută special pentru turiștii ruși, dar aceștia lipsesc. În locul lor au venit românii care nu cumpără nimic. Tinerii, mai ales, nu fac deloc cumpărături în magazinele de pe stradă, doar merg la restaurante”, susține un comerciant din Sunny Beach.

"Comerțul nu merge bine. Nu este clar cum ne vom plăti chiriile și costurile de cazare", a declarat un alt vânzător.

În afară de români, stațiunea este ocupată de polonezi, ucraineni sau basarabeni. Și, desigur, bulgari. Este de asemenea impresionantă prezența puternică a turiștilor romi - în principal cei care lucrează în străinătate și s-au întors în Bulgaria pentru vacanța de vară.

Spre deosebire de anul trecut, hotelurile din cea mai mare stațiune de pe coasta Mării Negre de Sud sunt 100% pline. Hotelierii sunt însă nemulțumiți de invazia mașinilor. Toată lumea parchează oriunde găsește - în grădini, alei, parcări nereglementate. Există locuri libere numai în zona albastră plătită. Curățenia în stațiune este, de asemenea, criticată.

"Sunny Beach are nevoie de parcări tampon și în acest sezon acest lucru a devenit deosebit de evident", a declarat Zlatko Dimitrov, director executiv al Sunny Beach AD, compania care administrează infrastructura, pentru BNR. "Acesta este un mare test pentru noi, care va continua în următorii ani. Cu ochiul liber puteți vedea că infrastructura este sufocantă. Hotelurile nu sunt potrivite pentru acest tip de turiști", a spus Dimitrov.

Nici turiștii nu sunt foarte mulțumiți: "Este o nebunie. Este zgomotos, plajele sunt aglomerate, nu există umbrele", spun turiștii.

"În luna august au fost mereu mulți oameni. Să nu uităm că din cauza distanței a trebuit să diluăm umbrelele și din această cauză numărul lor a scăzut cu 25-30%", declară un administrator de plajî din Sunny Beach.

Doar proprietarii de restaurante se bucură de un sezon bun până acum. "Ne așteptam la alți turiști, dar nu ne plângem. Problema este că sezonul a început târziu și nu se știe cât va dura", a spus proprietarul unui bar.

Peste 2,5 milioane de turiști au ales să își petreacă vacanța în Bulgaria de la începutul sezonului estival, conform Sistemului Unificat de Informații Turistice.

Cea mai mare parte dintre aceștia sunt cetățeni bulgari - aproape 1.700.000. Turiștii străini de pe coasta Mării Negre sunt aproape 890.000, majoritatea din România, Polonia, Republica Cehă, Germania și Ucraina.

Rezultat de senzație pentru CSA Steaua, contra campioanei Bulgariei
Rezultat de senzație pentru CSA Steaua, contra campioanei Bulgariei
Echipa de fotbal CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei, cu scorul de 3-2 (2-2), sâmbătă, în deplasare, într-un meci amical. Claude Goncalves (min. 1 -...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Bulgaria, #litoral Bulgaria, #Marea Neagra , #stiri vacanta