Colt de rai nascut din viziunea unui economist: Mi-a luat cativa ani sa gasesc terenul potrivit pentru a crea un astfel de loc #Interviu Camping Fain

Joi, 30 Aprilie 2020, ora 20:35
42071 citiri
Colt de rai nascut din viziunea unui economist: Mi-a luat cativa ani sa gasesc terenul potrivit pentru a crea un astfel de loc #Interviu Camping Fain
Foto: Facebook/Camping Fain

O viata in aer liber este tot ceea ce ne dorim in aceste zile de izolare, insa cati dintre noi am fi dispusi sa ne schimbam viata cu totul pentru a transforma acest vis intr-un proiect concret?

George Alistar a avut acest vis cu mult inainte ca lumea intreaga sa se inchida in case.

Inspirat de calatoriile sale si de dorinta unui trai mai linistit impreuna cu familia, el a creat proiectul "Camping Fain", in Lunca Bradului din Mures, pentru a-si gasi echilibrul in viata sa de corporatist.

Ce inseamna un camping fain in viziunea lui? Inseamna corturi cu paturi, dusuri cu apa calda, o taverna primitoare, o zona pentru gatit, ciubar, locuri de relaxare, vreo 40 de hamace bine amplasate si multe altele.

Desigur, asta nu inseamna ca nu poti veni si cu cortul tau de acasa in micul sau colt de rai.

Foto: Facebook/Camping Fain

Suna tentant, dupa zeci de zile de izolare intre patru pereti, nu-i asa? Mai ales ca alternativa excursiei "la cort" ar putea deveni cea mai sigura, odata cu relaxarea restrictiilor in Romania.

George este economist si lucreaza in sistemul bancar de peste 15 ani. In acest moment, conduce o echipa de vanzari in cadrul unei institutii financiare si este direct implicat in proiectul Fain.

Desi locuieste in Targu Mures, isi petrece o buna parte din timp in Camping Fain, iar pandemia l-a fortat sa se reinventeze inca o data, povesteste George pentru Ziare.com.

Si o face foarte bine, fara sa priveasca inapoi si fara sa astepte o mana intinsa de la autoritati.

Cand si cum s-a nascut ideea acestui proiect?

Acum cativa ani incercam sa gasesc, impins de sotia mea, o solutie prin care sa pot fi mai mult alaturi de familie si implicit sa ma indrept spre un stil de viata mai linistit si mai sanatos.

Au fost multe idei care mi-au trecut prin minte, insa mi-am dorit sa ma implic intr-un proiect care sa ma reprezinte, in primul rand: sa fac ceva cu pasiune.

Asa am ajuns la concluzia ca imi doresc sa dezvolt un proiect in turism. De aici, am ales sa fac un camping, iar mai apoi sa dezvolt un spirit de comunitate unita.

Inspiratia a venit din toate experientele placute pe care le-am avut, incepand de la campingurile in care am umblat, fie cu cortul, fie cu rulota, festivalurile de toate genurile la care am fost, locuri mai deosebite pe care le-am vizitat: un amalgam, as spune.

Foto: Facebook/Camping Fain

Care a fost investitia si in ce a constat ea?

Investitia cea mai grea a fost terenul. Mi-a luat cativa ani sa gasesc terenul potrivit pentru a crea un astfel de loc.

Din momentul in care am stiut exact ce vreau sa fac, am inteles ca alegerea terenului este un aspect definitoriu pentru demararea proiectului.

Asadar, terenul a fost o prima investitie destul de consistenta, tinand cont ca nu am avut un buget disponibil pentru acest proiect si am fost nevoit sa iau un credit pentru a porni la drum.

Mai departe, amenajarea si dezvoltarea facilitatilor din camping s-au realizat tot din fonduri proprii si cu reinvestirea veniturilor pe care le-am obtinut mai ales in sezonul de vara.

Momentan Camping Fain ofera facilitati foarte faine pentru un camping: corturi pretestate cu paturi cu asternuturi curate si un ambient unic, grup sanitar cu dusuri cu apa calda, o taverna primitoare, o zona pentru gatit, ciubar, locuri de relaxare, vreo 40 de hamace bine puse si multe altele.

In tot acest timp ne-am luptat si cu birocratia pentru a obtine un PUD si pentru a ne obtine avizele necesare.

Foto: Facebook/Camping Fain

De ce ati ales tocmai Lunca Bradului din Mures pentru a va fi "acasa"?

Mi-am dorit mult sa fie un loc aproape de Targu Mures, unde este casa mea, iar defileul Muresului este o zona superba cu un potential enorm care, insa, nu este exploatat.

Intamplarea a facut ca am avut un eveniment la Pensiunea Denisa din Salard, unde am stat de vorba cu managerul de acolo si, la sugestia lui, am gasit terenul unde se afla azi Camping Fain.

Deci a fost o dorinta sa fie pa Valea Muresului, iar sansa a fost ca s-a intamplat sa fie Lunca Bradului - Salard.

Cati oameni v-ar fi calcat "pragul" in mod normal, in aceasta perioada?

Greu de spus cati. Ce pot spune este ca, de la jumatatea lui martie, cel putin in weekenduri, am fi avut evenimente sau grupuri care ar fi umplut campingul.

Au fost planificate petreceri tematice, adunari de motociclisti, vernisaje de arta, team-buildinguri.

Din pacate, aveam foarte multe proiecte faine, planificate cu atentie si cu oameni faini si dedicati pentru lucruri de calitate, pe care, din pacate, am fost nevoiti sa le anulam.

Ce faceti pentru a trece cu bine, totusi, peste criza?

La inceputul lui martie am avut o sedinta cu echipa manageriala in care ne propuneam sa "mutam muntii". Eram atat de bine organizati si planificati incat totul parea un plan bine pus la punct, care urma doar sa se intample.

Venirea acestui virus si stoparea activitatii ne-a pus in situatia de a regandi absolut toata strategia.

Tinand cont ca suntem un proiect tanar, lipsa activitatii poate conduce foarte usor la disparitia proiectului. Asadar, ne-am trezit brusc pe muchie de cutit.

Am demarat o campanie de comunicare pe social media, pentru a tine comunitatea aproape de Camping Fain.

Astfel am reusit sa vindem niste hanorace si tricouri, am inceput sa postam in fiecare zi o pictura realizata de artista echipei noastre, Denisa Ciuchina, iar sustinatorii nostri si iubitorii de arta au posibilitatea sa liciteze sustinand astfel proiectul Fain.

"Salveaza-ti experienta Fain" este si numele unei campanii demarate de noi pe platforma iabilet.ro prin care lumea poate cumpara un voucher in valoare de 90 de lei pe care-l va putea deconta la urmatoarea lor experienta din Camping Fain dupa ce trece aceasta perioada dificila.

Asadar, am cautat sa oferim mai multe variante prin care cei care apreciaza proiectul Fain si munca noastra sa ne poata sustine in aceasta perioada.

Foto: Facebook/Camping Fain

Cu ce va ocupati, pana cand lucrurile vor reveni la normal?

Pana lucrurile revin, noi ne-am focusat pe intensificarea comunicarii. Spre exemplu, in fiecare dimineata la 8:30 bem cafeaua live pe pagina de Facebook cu urmaritorii nostri.

In camping lucrurile se dezvolta: am adus imbunatatiri la facilitatile corturilor, am dezvoltat capacitatea si confortul grupului sanitar, am dezvoltat zona Grill (bucataria de vara), am reamenajat anumite spatii de relaxare si am extins zona de joaca pentru copii. In tot acest timp am incercat sa scoatem in evidenta si traseele turistice din zona - sunt multe si faine.

Cand va asteptati sa revina lucrurile la normal si cum estimati ca va impacta criza COVID-19 business-ul si evolutia proiectului Fain?

Noi speram sa putem primi oaspeti cat mai curand. Ne bazam pe faptul ca suntem o locatie aflata in mijlocul naturii, unde lumea vine la cort si se simte mai in siguranta decat in locurile aglomerate.

Facilitatile sunt foarte bune iar aceasta, coroborat cu ineditul locatiei Camping Fain si spiritul nostru fain, care se adreseaza celor care respecta locul si omul, ne face sa privim optimisti in perspectiva spre perioada in care vom putea sa ne redeschidem portile.

Foto: Facebook/Camping Fain

Ce mesaj aveti pentru romanii care va urmaresc?

Pentru oameni am avea un mesaj important: criza COVId-19 a afectat puternic turismul si segmentul HORECA din tara, iar pentru sustinerea proiectelor faine din Romania avem nevoie de voi sa va orientati spre aceste locuri, unde se munceste cu pasiune pentru experienta voastra.

Vizitati Romania si locurile faine din tara, haideti la Camping Fain si sustineti astfel initiativele celor care au construit si au creat povesti pentru experiente de neuitat. Avem nevoie de voi mai mult ca oricand.

Micile afaceri din tara se reinventeaza: Optimistul vede doar succesul in fata!

Reteta succesului dupa criza se scrie in Transilvania gastronomica: Ideea e sa reincepi sa mergi in sate

Sate parasite din Transilvania isi cauta locuitori: Salvarea esti tu, omul de la oras!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Camping Fain, #George Alistar, #Camping Mures , #camping europa