City break la Munchen, o destinatie mai putin obisnuita pentru turistii romani

Advertorial
Joi, 15 Decembrie 2016, ora 13:40
71736 citiri
City break la Munchen, o destinatie mai putin obisnuita pentru turistii romani

Munchen e un oras care te poate surprinde placut nu doar de Oktoberfest, cand are loc cel mai popular festival din Germania, ci oricand ai alege sa-l descoperi.

Munchen e o destinatie city break perfecta pentru arta, cultura, viata de noapte, dar si pentru a explora tinuturile bavareze de poveste sau castelele ascunse in Alpi.

Nu strica nici ca in Munchen poti incerca nenumarate feluri de bere in unele dintre cele mai populare localuri sau in micro-berarii.

Chiar daca Munchen e un oras plin de posibilitati, ramane mai putin vizitat de catre turistii romani. Ce-ar fi sa-i descoperi povestile?

Un city break la Munchen e o alegere mai putin accesata de catre turistii romani, iar acest lucru se datoreaza si zborurilor disponibile pana foarte curand in special spre Berlin.

E adevarat, capitala Germaniei e cunoscuta drept capitala tinerilor din Europa, fiind o destinatie city break mai ieftina decat Munchen, cu o viata de noapte spectaculoasa.

In orice caz, un city break la Munchen s-ar putea sa te ajunga mai mult decat o minivacanta in Berlin, dar daca esti atent cu cheltuielile dupa ce ai aterizat, cu siguranta, diferenta de buget nu o sa fie una considerabila.

Cum ajungi in Munchen

Poate ca ai aflat deja sau nu ca poti zbura spre Munchen din mai multe orase ale tarii si iti poti cumpara nu doar bilete de avion Bucuresti - Munchen sau Cluj-Napoca, doua curse cu traditie, ci ai oferte la fel de atragatoare pentru zboruri spre Munchen, in anumite zile ale saptamanii, si cu plecare din Iasi, Sibiu si Timisoara.

Chiar daca temperaturile sunt ceva mai scazute in perioada iernii, bilete de avion spre Munchen sunt mai ieftine decat in plin sezon estival.

Daca iarna nu e tocmai sezonul tau preferat pentru calatorii, poti sa verifici zborurile spre Munchen pentru urmatoarele luni si sa iti planifici o vacanta pentru inceputul primaverii.

De la aeroportul din Munchen poti lua autobuzul pana in gara centrala din Munchen, care face in jur de 40 de minute. O calatorie dus costa 10 euro, si poti lua autobuzul atat de la terminalul 1, cat si de la terminalul 2.

Poti ajunge in oras folosind si liniile de tren S1 si S8 care fac legatura cu centrul orasului.

In functie de ruta sau de hotelul din Munchen unde ai gasit cazare, poti sa ajungi cat mai aproape de statia in care vrei sa cobori.

Ce merita sa vizitezi intr-un city break la Munchen

Foto: Shutterstock.com

Munchen e un oras cosmopolit, in care se pastreaza un echilibru intre arhitectura baroca si moderna sau futurista.

Ai putea vizita Palatul Residenz din Munchen care a fost resedinta regilor bavarezi si a ducilor de-a lungul timpului. Merita vazut mai ales datorita muzeului si Antiquariumului.

Daca ajungi intr-un city break la Munchen in perioada verii, ai un motiv in plus sa te opresti la Residenz pentru ca poti sa te plimbi prin Gradinile de vara.

Primavara, vara sau toamna poti sa mergi intr-o plimbare in Gradinile englezesti din Munchen, parcul central al orasului, unde vei gasi si cateva terase cu bere bavareza.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice pe care le poti vizita in Munchen e Frauenkirche, cea mai cunoscuta cladire din oras si cea mai mare biserica renascentista din Alpi, care a fost definitivata la sfarsitul secolului 15.

Chiar si astazi poti observa stilul gotic tarziu si arhitectura renascentista. La fel de inedita e si Peterskirche, cea mai veche biserica din Munchen, care dateaza din perioada romana.

Daca ajungi aici spre seara, catedrala o sa ti se para putin stranie din cauza aspectului gotic si intunecat pe care il are in exterior.

Un alt lacas de cult cu o istorie impresionanta e Biserica Sf. Petru care dateaza de la sfarsitul secolului 14, in care vei recunoaste stilul gotic si baroc tarziu.

Tot din perioada baroca tarzie dateaza si Teatrul Cuvillies, cu un interior Rococo coplesitor, mai putin cunoscut decat Teatrul National din Munchen, neoclasic, care aminteste de templele grecesti prin simplitatea si grandoarea constructiei.

Daca iti iei bilete de avion pentru toata familia, intr-o minivacanta la Munchen ati putea vizita si Parcul Olimpic, un centru de agrement ideal pentru adulti, dar si pentru copii, fara sa platesti intrare.

Iar daca esti fan BMW, in apropierea Parcului Olimpic poti vizita si Muzeul BMW ca sa admiri o expozitie de masini de epoca, masini electrice si cele mai recente modele BMW.

La fel de cuceritor e si centrul orasului, marcat de Piata Marienplatz. Daca zbori spre Munchen in perioada sarbatorilor de iarna, in Marienplatz se tine si Targul de Craciun, avand in vedere ca piata centrala e locul preferat de intalnire al localnicilor, inca de la inceputul secolului 19 cand aceasta a fost definitivata. Tot in Marienplatz poti admira si Primaria din Munchen.

Experiente culinare si bere bavareza in Munchen

Foto: Shutterstock.com

Cand spui Munchen, te gandesti aproape imediat la Oktoberfest, festivalul dedicat berii bavareze celebru in intreaga lume care aduce anual milioane de vizitatori in cele cateva zile in care se desfasoara.

Daca vrei sa intri in atmosfera incredibila de festival, trebuie sa iti rezervi din timp bilete de avion spre Munchen pentru 2017, pentru ca acestea se epuizeaza chiar si cu o luna inainte.

In 2017, Oktoberfest tine din 16 septembrie pana in 3 octombrie. Ca sa intelegi lunga traditie a berii in Bavaria e suficient sa stii ca berea mai e numita in Bavaria si "painea lichida".

Dar daca nu ajungi intr-o minivacanta la Munchen de Oktoberfest, poti sa iti faci propriul festival, pentru ca in Munchen ai de ales intre zeci de feluri de bere bavareza si micro-berarii locale.

Cel mai cunoscut loc din Munchen cand vine vorba despre bere e Hofbrauhaus, un local impresionant care poate gazdui usor cateva sute de oameni in acelasi timp.

Berea in Munchen nu e atat de ieftina pe cat ti-ai imagina, asta si pentru ca Munchen e un oras destul de scump in comparatie cu alte destinatii city break din Europa. O halba de bere te ajunge undeva la 3-4 euro.

Daca te opresti la Hofbrauhaus poti sa iei cina acolo, ai putea incerca carnatii bavarezi cu cartofi prajiti si varza murata.

Aceasta e gustarea preferata a bavarezilor langa o halba de bere, chiar daca noua ni s-ar parea un fel principal de mancare.

De asemenea, poti merge la unele dintre cele mai interesante berarii, cum ar fi Giesinger Brau unde poti servi cateva feluri speciale de bere.

Daca vrei sa incerci berariile din Munchen trebuie sa te uiti dupa localuri Gaststatte sau Brauhaus, iar daca preferi tavernele unde se serveste si vin trebuie sa te opresti in fata unui restaurant Weinstuben.

Cum alegi felul de bere potrivit gusturilor tale? Uneori e bine sa alegi si la intamplare, dar sunt cateva sortimente si pronuntii pe care e bine sa le cunosti mai ales daca ajungi intr-o micro-berarie unde mai nimeni nu vorbeste limba engleza.

Berea bruna e Dunkles, berea usoara sau berea alba e Weissbier, in timp ce berea blonda e Helles. Cele mai cunoscute marci de bere din Munchen sunt Paulaner, Augustiner si Lowe.

Experienta gastronomica e importanta pentru bavarezi, iar daca ajungi in Munchen ai putea incerca o supa de galuste picanta, dar si mancarurile traditionale din fasole sau linte.

Trebuie sa stii ca bavarezii sunt mari consumatori de carne de porc si vita, dar si ai carnatilor albi cu varza murata, si nu se inteleg, in schimb, prea bine cu pestele.

Poate si pentru ca pestele nu merge cu varza murata, un alt preparat intalnit foarte des ca garnitura in gastronomia bavareza.

In schimb, carnatii albi din carne de vitel cu bacon, specific bavarezi, merg perfect cu varza murata si cartofi prajiti sau copti.

Iar daca vrei sa incerci o mancare traditionala foarte bine gatita, poti ca comanzi friptura din purcel de lapte.

Depinde de tine cat de sanatoasa sau plina de calorii vrei sa fie garnitura, dar trebuie sa stii ca in Bavaria gasesti o varietate considerabila de cartofi prajiti.

Excursii de o zi din Munchen

Un alt avantaj daca alegi un city break la Munchen ar fi ca poti sa explorezi Bavaria medievala, daca vrei sa vizitezi orase pitoresti, specific bavareze, poti merge, de pilda, in Augsburg, la 40 de minute distanta de Munchen sau Rothenburg, o asezare tipic nemteasca, perfecta pentru o zi romantica petrecuta alaturi de perechea ta care se afla la 2 ore jumatate distanta de Munchen.

La fel de bine, ati putea sa vizitati Linderhof, un castel care iti aminteste de Palatul Versailles. Linderhof se afla la o ora si douazeci de minute distanta de Munchen, si poti ajunge acolo cu trenul sau cu autobuzul. Un drum costa 12 euro.

La fel ca Linderhof, Castelul Neuschwanstein a fost proiectul de suflet al lui Ludwig, si e astazi unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Din Munchen faci doua ore pana la Neuschwanstein.

Palatul care se ridica din stanca e unul de basm, asa ca nu e de mirare ca Walt Disney s-a inspirat din realitate atunci cand a desenat castelul Frumoasei Adormite.

In plus, Muntii Alpi si imprejurimile iti ofera un spectacol natural cuceritor in oricare anotimp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#city break Munchen, #city break Germania, #bilete avion Munchen , #obiective turistice