Cinci locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Sibiu

Advertorial
Joi, 25 Octombrie 2018, ora 14:46
18191 citiri
Cinci locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Sibiu

Fosta capitala culturala europeana si viitoare capitala gastronomica, Sibiu este unul dintre acele orase pe care oricine ar trebui sa-l aiba pe lista destinatiilor de vacanta.

Trecutul si prezentul convietuiesc armonios, la fel ca diferitele etnii si culte religioase. Este un oras unde veti putea descoperi adevaratele valori romanesti: bunatatea, generozitatea si spiritul de prietenie fata de oaspeti.

Un oras pentru toate anotimpurile

Sibiu este fermecator in orice moment al anului: de la splendidul targ de Craciun la verile insorite si toamna molcoma, acest oras are ceva deosebit de oferit turistului oricand.

Nu trebuie decat sa va gasiti cateva zile libere si sa va rezervati o masina de la centrul Cronoscar de inchirieri auto Sibiu.

Cum timpul dumneavoastra este pretios, ne-am gandit sa va propunem un itinerariu care sa acopere principalele obiective turistice din Sibiu. Mai tarziu, cand amintirea primei vizite va incurajeaza sa reveniti, veti explora noi locuri deosebite care ii confera orasului personalitatea sa deosebita.

De la centrul de rent a car in aeroport din Sibiu al Cronoscar, porniti cu incredere in masina oferita de Cronoscar catre urmatoarele obiective:

1. Targul de Craciun

In perioada sarbatorilor de iarna, Piata Mare din Sibiu se transforma intr-o feerie de lumini, casute din lemn si un impunator brad de Craciun in mijloc.

Targul de Craciun din Sibiu rivalizeaza cu cele mai cunoscute targuri similare din Viena, Berlin sau Paris. Aici vin an de an numerosi turisti din toata lumea, atrasi de produsele traditionale, atmosfera de basm si organizarea impecabila.

Anul acesta va fi a 12-a editie a targului, iar organizatorii promit numeroase atractii si surprize placute.

Deja avem numeroase solicitari pentru masini de inchiriat in Sibiu de Craciun, asa ca va recomandam sa va grabiti si sa va rezervati de acum automobilul dorit!

2. Podul Minciunilor

Probabil unul dintre cele mai faimoase poduri din Romania, acest pod are o legenda simpla: daca cineva sta pe pod si spune o minciuna, podul se va surpa. Dat fiind ca Podul Minciunilor inca rezista, este probabil ca nimeni nu a cutezat sa testeze legenda...

Pe langa aceasta legenda, Podul Minciunilor merita vizitat, deoarece este cel mai vechi pod de fonta inca functional din Romania. De asemenea, este singurul mod de a trece dinspre Piata Mica, un alt punct de atractie al orasului, inspre Piata Huet, unde veti gasi un loc de parcare pentru masina oferita de centrul Cronoscar de inchirieri auto Sibiu.

3. Muzeul Astra

Acesta este, de fapt, un complex muzeal compus din:

* Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale - muzeu in aer liber

* Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder

* Muzeul Civilizatiei Transilvane

* Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus

* ASTRA Film

Pentru inceput, va sugeram sa vizitati muzeul in aer liber, care se afla situat intr-un autentic paradis natural, in rezervatia "Dumbrava Sibiului". Aici, pe 42 de hectare, veti descoperi expresia spiritului romanesc de la sat, concretizata in diverse exponate si activitati traditionale.

Mai mult decat un simplu muzeu, aici aveti la dispozitie pensiuni turistice, restaurante, un spatiu de joaca pentru copii si un centru de informare turistica. Este un loc ideal pentru a petrece cateva zile linistite, in mijlocul naturii si departe de agitatia urbana.

Muzeul in aer liber va ofera patru spatii de parcare in care puteti lasa masina de inchiriat de la biroul Cronoscar de rent a car Sibiu.

4. Gradina Zoologica

Infiintata in anul 1929, aceasta este cea mai veche gradina zoologica din Romania. Se afla, la fel ca si Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, in rezervatia "Dumbrava Sibiului".

Gradina zoologica din Sibiu are o suprafata generoase de 20 ha, in care animalele sunt ingrijite cu atentie in habitate similare cu cele naturale si suficient de mari ca sa le asigure libertatea de miscare.

Pe langa bucuria descoperirii unor noi specii de animale si pasari, cei mici au si un loc de joaca amenajat in cadrul Gradinii zoologice.

Turistii care viziteaza Gradina zoologica la volanul unei masini de inchiriat in Sibiu vor gasi un spatiu generos de parcare la intrare.

5. Zidurile si turnurile de aparare

Ca orice oras cu o vechime de sute de ani, Sibiul a fost fortificat in perioada medievala, pentru a face fata atacurilor invadatorilor. Structura initiala a zidurilor si turnurilor de aparare era impresionanta: 4 km de ziduri, 39 de turnuri de aparare si 5 bastioane.

In prezent, au mai ramas doua bastioane - Soldisch si Haller - si opt turnuri de aparare. Cea mai veche portiune din fortificatiile Sibiului care inca are structura initiala este o portiune de 30 m de zid aflata in Piata Huet si dateaza din secolul al XIII-lea.

O alta portiune de zid care merita vizitata se afla pe latura estica a Bisericii Ursulinelor. Are o serie de bolti in forma de semicerc cu rol de sustinere pentru galeria de straja.

Pentru a va deplasa liber intre toate aceste locuri, va recomandam Piata Huet pentru a parca masina de la biroul Cronoscar de rent a car Sibiu.

6. Muzeul Brukenthal

Am lasat cel mai bine cunoscut obiectiv turistic la sfarsit. Impresionant atat prin colectiile de arta pe care le adaposteste, cat si prin arhitectura cladirii, Muzeul Brukenthal este un adevarat paradis pentru iubitorii artei.

Va recomandam sa va rezervati o zi intreaga pentru a admira pe indelete tablourile si sculpturile din muzeu, dar si gradinile sale exterioare, biblioteca, dar si magazinele muzeului de unde puteti cumpara suveniruri deosebite.

In fata muzeului veti gasi suficiente locuri de parcare pentru autoturismul oferit de biroul Cronoscar de masini de inchiriat Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#inchirieri auto Sibiu , #destinatii