Cetatea Poenari va fi redeschisa publicului, acum si cu fortificatii impotriva ursilor

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 21:03 7605 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Cetatea Poenari, una dintre principalele atractii turistice ale judetului Arges, inchisa in primavara din cauza ursilor, va putea fi vizitata din nou incepand de joi, autoritatile luand masuri pentru protejarea turistilor, informeaza reprezentantii Consiliului Judetean.

"Pentru a putea redeschide Cetatea Poenari, Consiliul Judetean Arges a luat masuri pentru protejarea turistilor de eventualele incidente produse de ursii care apar in zona.

Astfel, astazi, 4 decembrie, a avut loc receptia lucrarii privind instalarea unui gard electric de-a lungul caii de acces. Gardul electric, de aproximativ 700 de metri, a fost montat de o parte si de alta a scarilor care duc spre intrarea in cetate.

Costurile investitiei se ridica la 21.000 lei si au fost finantate integral din bugetul Consiliului Judetean Arges", se arata intr-un comunicat de presa.

Turistii vor putea vizita Cetatea Poenari de luni pana duminica, intre orele 9 si 15, cu mentiunea ca ultimul grup va putea urca la ora 14.

Cetatea Poenari, una dintre fostele resedinte ale lui Vlad Tepes, a fost inchisa in primavara dupa ce angajatii au sesizat aparitia ursilor la baza scarilor.

"La momentul respectiv, Muzeul Judetean Arges, in calitate de administrator, constatand pericolul din zona, a decis restrictionarea accesului la Cetate, pentru a preveni posibilele incidente cauzate de aparitia ursilor", se mai arata in comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News