Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun pe care le poţi vizita în Europa, în funcţie de restricţii VIDEO

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 20:20
4110 citiri
Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun pe care le poţi vizita în Europa, în funcţie de restricţii VIDEO
Recomandarea este să verifici restricțiile locale înainte de plecare FOTO Pixabay.com

Chiar dacă pandemia de coronavirus a afectat masiv târgurile de Crăciun în 2020, anul acesta, unele dintre cele mai iubite evenimente ale iernii vor avea, totuși, loc în Europa, cu precizarea că masurile de protejare împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 în anumite state se pot schimba de la o zi la alta.

Aşadar, va fi nevoie să verifici înainte de plecare care sunt ultimele informații legate de restricțiile impuse de fiecare țară.

Chiar dacă târgurile din Germania au fost anulate, iar Austria a intrat în lockdown complet până pe data de 13 decembrie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, încă te poți bucura de magia sărbătorilor vizitând alte târguri minunate, potrivit vola.ro.

Ce restricții se aplică la târgurile de Crăciun din Europa

Fiecare astfel de eveniment poate stabili propriile sale reguli, așadar, recomandarea este să verifici restricțiile locale înainte de plecare.

Unele târguri permit simpla plimbare printre standuri și căsuțe fără certificat verde, însă cu purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale impuse. Alte târguri solicită certificatul de vaccinare sau trecere prin boală chiar de la intrare, oferind brățări de acces.

De asemenea, majoritatea târgurilor impun certificatul verde în zonele în care se servesc băuturi și mâncare, precum și în zonele de entertainment (patinoar, parcuri de distracții etc.). Astfel, Vola.ro a identificat câteva destinații superbe, de vizitat pentru târguri de Crăciun în 2021!

Strasbourg, Franța - cel mai „crăciunistic” oraș din Europa

Strasbourg este, poate, cel mai „crăciunistic” oraș din Europa. Arhitectura sa minunată este decorată din abundență; oriunde te uiți, inclusiv pe fațadele clădirilor, vei vedea pinguini, Moși Crăciun, steluțe și podoabe sclipitoare.

În plus, târgul de Crăciun din Strasbourg este unul dintre cele mai vechi din Europa, așa că tradiția își spune cuvântul. În 2021, târgul are loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, când vei putea să te plimbi printre peste 300 de căsuțe și standuri pline de magie.

Nu ai nevoie de certificat verde, însă purtarea măștii și dezinfectarea frecventă a mâinilor sunt obligatorii în perimetrul târgului.

Budapesta, Ungaria - a primit de multe ori titlul de cel mai frumos târg

Când vine vorba despre târguri de Crăciun, Budapesta a primit de multe ori titlul de cel mai frumos târg pentru evenimentul organizat lângă Basilica Sf. Ștefan. Acesta are loc anul acesta, în perioada 19 noiembrie - 2 ianuarie, după ce în 2020 a fost închis din pauza pandemiei.

Organizatorii promit să se întoarcă în forță, cu o mulțime de standuri ale producătorilor locali, un patinoar și un brad uriaș împodobit, un program muzical variat și un show de lumini pe fațada Bazilicii.

Pe lângă acest târg, mai sunt deschise încă două în oraș - târgul din Piața Vörösmarty (în aceeași perioadă) și târgul Advent Obudan (de pe 26 noiembrie până în Ajun).

Copenhaga, Danemarca - poți mânca delicioasele castane coapte

Pe timp de iarnă, Parcul Tivoli din Copenhaga se transformă în cel mai frumos și festiv spațiu pe care ți-l poți imagina. În perioada 19 noiembrie - 2 ianuarie te poți bucura de atmosfera hygge, poți mânca delicioasele castane coapte, poți bea un glogg tradițional și poți face o plimbare în roata pe care nu ai cum să o ratezi!

Pentru târgul din Tivoli nu este necesar certificatul verde, însă este recomandată purtarea măștii și respectarea normelor de siguranță. De asemenea, există un târg separat și în zona portului Nyhavn, deschis în aceeași perioadă.

Basel, Elveția - căsuțele de lemn cu magazine ale artizanilor locali te vor încânta

Târgul de Crăciun de la Basel are loc între 25 noiembrie și 23 decembrie, iar accesul este posibil pe baza certificatului verde și al actului de identitate, pentru persoanele peste 16 ani.

Evenimentul are loc în două piețe superbe din Basel, Münsterplatz și Barfüsserplatz, iar căsuțele de lemn cu magazine ale artizanilor locali te vor încânta, fără îndoială. În plus, ele vor fi poziționate într-un cadru superb, în care vei putea admira arhitectura perfectă a orașului.

Iar dacă adori sporturile de iarnă, poți profita de locație și poți prelungi vacanța pentru a da o tură pe pârtiile elvețiene!

Bruges, Belgia - piațeta principală, înconjurată de case din turtă dulce

Bruges este un orășel minunat, frumos în orice anotimp. Totuși, piațeta lui principală, înconjurată de case din turtă dulce, nu poate fi mai potrivită de atât pentru un târg de Crăciun perfect. Evenimentul se numește Winter Glow și are loc între 26 noiembrie și 9 ianuarie.

Te vei putea plimba pe străduțele pline cu decorațiuni sclipitoare, vei putea încerca patinoarul, apoi vei putea lua o pauză la winter bar, pentru a te răsfăța cu o ciocolată caldă (doar belgienii sunt specialiști la acest capitol) sau un vin fiert.

Praga, Cehia - superbă în perioada sărbătorilor de iarnă

Praga este o capitală europeană care te va surprinde, cu siguranță. Fie că ai mai vizitat-o sau nu, aceasta este superbă în perioada sărbătorilor de iarnă, iar târgul de Crăciun are loc în 2021, începând cu 27 noiembrie. Evenimentul se va încheia pe 6 ianuarie 2022.

Atmosfera festivă va fi prezentă în tot orașul, cu accent pe piața Old Town Square și Piața Wenceslas. Pentru a putea participa la târgul de Crăciun, trebuie să prezinți certificatul verde (dovada vaccinării cu ambele doze).

Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Preşedintele francez Emmanuel Macron se declară pregătit ”să deschidă dezbaterea” unei apărări europene care să includă şi arma nucleară, într-un interviu cu tineri europeni....
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#targ de craciun, #Europa, #restrictii, #iarna, #strasbourg, #Budapesta, #praga, #vola ro , #vacanta de iarna