Cele mai spectaculoase castele din Europa. Doua sunt in Romania (Galerie foto)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 21:52
17319 citiri
Cele mai spectaculoase castele din Europa. Doua sunt in Romania (Galerie foto)
Foto: Off to Europe

Jurnalistii straini le recomanda turistilor pasionati de castele sa mearga neaparat in Europa, unde vor gasi adevarate perle ale civilizatiilor trecute. Vizitatorii ar trebui sa faca un popas si la doua dintre castelele Romaniei, considerate printre cele mai frumoase de pe batranul continent.

Castelul Neuschwanstein din Germania

Castelul Neuschwanstein este o constructie care iti taie respiratia, scrie portalul de turism Off to Europe. Construit in secolul al XIX-lea pe un deal din sud-vestul Bavariei, castelul are un aspect romantic-renascentist si este considerat una dintre cele mai impresionante atractii turistice din Germania.

Catelul Peles din Romania

Comoara autohtona se numara, de asemenea, printre preferintele jurnalistilor straini, care au ramas impresionati de frumusetea castelului din Muntii Carpati. Din cele 168 de camere, numai 35 sunt accesibile publicului, iar vizitatorii trebuie sa ajunga neaparat in incaperile Holul de onoare, Sala mare de arme, Sala de teatru si Salonul Turcesc. Specialistii sustin ca Pelesul este o "destinatie obligatorie" pentru strainii care viziteaza Romania.

Castelul Bojnice din Slovacia

Mareata constructie este situata in orasul Bojnice din centrul Slovaciei, fiind unul dintre cele mai romantice castele din Europa. Vechiul castel dateaza din secolul al XII-lea si adaposteste cel mai cunoscut muzeu din Slovacia. Pe langa faptul ca aici sunt organizate numeroase evenimente si festivaluri, la Bojnice pot avea loc chiar si nunti.

Castelul Coco din Spania

Construit in secolul al XV-lei, Coco este cel mai frumos castel al Spaniei si se afla in orasul Coca din provincia Segovia. Monumentul este considerat un simbol al arhitecturii gotice, iar expertii recomanda vizitarea acestuia alaturi de un ghid, pentru a afla povestile interesante legate de acest obiectiv turistic.

Castelul Brodik din Scotia

Situat pe Insula Arran, castelul este printre cele mai vechi din Scotia, originile acestuia datand inca de pe vremea vikingilor. De-a lungul secolelor, familiile regale au adaugat numeroase corpuri fortaretei initiale, rezultand o constructie inedita care gazduieste, in prezent, numeroase colectii de arta.

Castelul Huniazilor din Romania

Magnifica structura, dupa cum o numesc jurnalistii straini, a fost construita in secolul al XIV-lea, in stil gotic, fiind cunoscuta si sub numele de Castelul Hunedoara. Ridicat de Iancu de Hunedoara, castelul este una dintre cele mai importante constructii gotice nu numai din Transilvania, ci din intreaga tara.

Castelul Veliki Tabor din Croatia

Construit in secolul al XII-lea, castelul a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind localizat in regiunea Zagorje, una dintre cele mai frumoase din tara. Aici se tine, in fiecare an, Festivalul de Film din Croatia, dar si alte numeroase evenimente.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#castele Europa, #castele frumoase Europa, #castele Romania, #Castel Peles, #castel Huniazilor , #atractii