Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai spectaculoase 7 destinații ecoturistice din lume. Experiența directă și personală în natură, alternativa nemaivăzută a concediilor plictisitoare

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 03:45
4715 citiri
Cele mai spectaculoase 7 destinații ecoturistice din lume. Experiența directă și personală în natură, alternativa nemaivăzută a concediilor plictisitoare
Vultur pleşuv surprins cu aparatul foto deasupra Smoky Mountains FOTO Pexels.com

Dacă în timpul pandemiei de coronavirus romanii au descoperit Delta Dunării sau alte locuri mai puțin vizitate de turiști, fiind constrânși de restricții, iată că ecoturismul a început să capete contur peste tot în lume, agențiile de turism și țările turistice fiind din ce în ce mai deschise către acest gen de vizite din partea călătorilor.

Motiv pentru care trebuie să știm că ecoturismul este o formă de turism în care principala motivaţie a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale legate de natură.

Călătorul se axează pe experiența directă și personală în natură, vizita se desfășoară în cadrul naturii și se bazează pe utilizarea ei, respectiv a caracteristicilor geomorfologice, biologice, fizice și culturale ale acesteia. Prin urmare, accentul pe zona naturală este esențial în planificarea, dezvoltarea și managementul ecoturismului, potrivit Asociației de Ecoturism din România (AER).

Mai mult, ecoturismul răspunde așteptărilor turiștilor. În dezvoltarea produselor ecoturistice trebuie avut în vedere faptul că, în general, potențialii turișți din acest domeniu au un nivel ridicat de educație și de așteptări. Astfel, gradul de satisfacere legat de produsul ecoturistic este esențial, experiența oferită îndeplinind sau chiar depășind gradul de așteptare al turiștilor.

Las Vegas, Nevada, unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară

Printre destinațiile ecoturistice cele mai apreciate din lume de agenții de turism, companii de transport persoane și mai ales de bloggerii călători și iubitori ai naturii se numără, suprinzător, inclusiv Las Vegas, Nevada, care a devenit unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară. La aceasta se adaugă o serie de măsuri care își propun o mai bună gestionare a resurselor naturale, totodată și reducerea poluării.

Situat în mijlocul desertului din Statele Unite ale Americii, Las Vegas își trăiește cu mândrie reputația de „oraș care nu doarme“. Fie că vrei să vizitezi cazinourile, să te bucuri de concerte sau să explorezi Coasta de Vest, ai nenumărate oportunități în oraș sau în apropiere.

Dacă vrei să vizitezi Los Angeles sau Phoenix poți apela și la autocarele verzi. Iar cea mai buna parte este că te vei bucura de aceste călătorii la un preț accesibil și cu un impact redus asupra mediului înconjurător, potrivit unei analize FlixBus.

Great Smoky Mountains, bijuteria naturală din Tennessee

Rămânem tot în SUA, pentru că nu există un peisaj mai divers și mai versatil pentru a experimenta vibrația naturii verzi, înconjurat de vârfuri maiestuoase și cascade în trepte. Great Smoky Mountains, bijuteria naturală din Tennessee, este o destinație plină de aventuri în aer liber. Activitățile în natură sunt cu adevărat abundente, de la alpinism și trekking la sporturi nautice și tiroliană.

Regiunea se întinde peste 200.000 de hectare de pajișți cu verdeață luxuriantă, pe fundalul pitoresc al dealurilor. Munții Smoky din SUA invită aventurierii de toate vârstele să exploreze peste 800 de trasee în natură încărcate cu flori sălbatice și pajișți alpine. Traseul Appalachian este preferat de mulți pentru a descoperi flora și fauna locală.

Cei care caută liniștea preferă să se îndrepte spre peisajul pitoresc din Valea Wears, renumit pentru farmecul său parcă din altă vreme. Cuplurile și cei care călătoresc în familie preferă să rezerve cazare în cabane din Wears Valley, pentru a se trezi dimineața în fața unora dintre cele mai spectaculoase privelișți a Munților Smoky din SUA, au povestit iubitorii de călătorii prin lume de la the-travel-bunny.com.

Dacă te pasionează dezvoltarea durabilă în mediul urban, o vizită la Nijmegen, Olanda, este de neratat

Cel mai vechi oraș din Ţările de jos, Nijmegen a devenit Capitala Verde a Europei în 2018, datorită realizărilor sale în domeniul durabilității economice, sociale și de mediu. Politicile inovatoare în privință schimbărilor climatice, importanta acordată bicicletelor, gestionarea inteligentă a deșeurilor și a apei sunt doar câteva dintre masurile care pun acest oraș în fruntea listei destinațiilor eco-friendly.

Aproape un sfert din suprafață orașului este acoperită de spatii verzi, o medie de 92 de metri pătrați pentru fiecare cetățean, au mai indicat în analiza cei de la Flexibus. În plus, Nijmegen iți propune să devină neutru din punct de vedere energetic până în anul 2045, iau autoritățile implementează diferite politici pentru a-l transforma într-un oraș rezistent la schimbările climatice până în 2050.

Hunan, cea mai pitorească destinație a Chinei

China este o țară uluitoare și fiecare provincie oferă un peisaj distinctiv și un peisaj uimitor. Provincia Hunan, amplasată în sudul Chinei centrale, este o destinație ecoturistică cu dealuri verzi și munți înzăpeziți.

Regiunea plină de verdeață Wulingyuan te va încânta cu pitorescul râu Xiang. Provincia este plină de situri istorice și de patrimoniu fascinante, precum și de o cultură exotică care fascinează călătorii cu misterele sale. Wulingyuan este una dintre cele mai bune destinații ecoturistice pentru plimbări lungi de-a lungul pâraielor în cascadă și a cheilor pitoreșți.

Regiunea abundă de parcuri naționale, chei, cascade, structuri de gresie și peșteri misterioase. Hunanul este o comoară cu munți falnici și corpuri de apă, făcându-l cea mai pitorească destinație a Chinei. Câmpurile și livezile de ceai sunt vizite obligatorii pentru a experimenta terenurile agricole locale și peisajul luxuriant.

Zermatt, Elveția, explozia de culori

Nuanțele bogate și roua verii transformă întinderea rece și înghețată a Elveției într-o explozie de culori. O vizită în Zermatt este o experiență magnifică, atunci când nuanțele de vară sunt în plină floare, nu există nimic asemănător. Toată lumea se îndrăgostește de această destinație în toiul iernii, dar vara în Zermatt este magică, capricioasă și direct dintr-un basm.

Vârfurile înzăpezite par pictate pe o pânză alături de verdele pajiștilor alpine amestecat cu nuanțele lacurilor azurii. Peisajul este perfect pentru fotografi și visători. Este imposibil să nu vrei să-ți petreci tot timpul afară — îți doreșți doar să faci plimbări lungi de-a lungul străzilor pietruite din oraș, admirând peisajele din jur.

Zermatt este la baza vârfului maiestos Matterhorn. Regiunea este de o frumusețe incredibilă și se întinde cu trasee ideale de drumeție char și pentru începători. Caiacul este o activitate populară în Zermatt, printre alte sporturi nautice și aventuri în aer liber.

Azore, Portugalia, bijuteria ascunsă

Insulele Azore întâmpină călătorii cu o destinație sălbatică mai puțin cunoscută a coastei atlantice. Bijuteria ascunsă a Portugaliei, Azore, este un arhipelag cu nouă insule frumoase. Această zonă are peisaje naturale diverse, de la pajișți luxuriante și cascade pitoreșți până la vulcani, văi înverzite și izvoare termale.

Iubitorii de natură și călătorii în aer liber au multe de descoperit în regiunea aventuroasă a Insulelor Azore. Cei care vor să observe animale sălbatice în mediul lor natural vin pe insule pentru a vedea delfini, balene și păsări neobișnuite. Insulele Azore te vor atrage prin farmecul lor ciudat, relaxat și inițiativele de călătorie ecologice.

Interesant este faptul că Insulele Azore nu au resorturi, iar cazările locale încurajează protecția mediului. Mâncarea oferă oaspeților este de proveniență locală, preparată cu rețete portugheze moștenite de la străbuni, absolut delicioase.

Horseshoe Valley Park, Brazilia, atrage aventurierii

Parcul brazilian Horseshoe Valley atrage aventurierii cu o mulțime de escapade în aer liber și interacțiuni cu viața sălbatică. Regiunea găzduiește specii de animale sălbatice rare și exotice în păduri de pini și alte zone cu o floră luxuriantă, au mai relatat cei de la the-travel-bunny.com. Cascada Arroio Cacador este cea mai uimitoare bijuterie a acestei comori naturale.

Valea oferă o gamă încântătoare de plimbări în natură și trasee de drumeție care se adâncesc în sălbăticia acestor destinații ecoturistice.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
#ecoturism, #vacanta, #Delta Dunarii, #Las Vegas, #smoky mountains , #vacante