Cele mai indepartate 5 insule tropicale locuite din lume (Galerie foto)

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 12:11
21750 citiri
Cele mai indepartate 5 insule tropicale locuite din lume (Galerie foto)
Foto: Ben Tullis

Toti am visat cel putin o data sa locuim pe o insula tropicala indepartata, acolo unde stresul sau grijile sa nu ajunga la noi. Pentru a putea face acest pas sau doar pentru a visa in continuare la el, insa in cunostinta de cauza, ar fi bine sa stim cate ceva despre peticele de pamant la care jinduim.

Environmental Graffiti a facut inconjurul lumii si a realizat un top al acestor destinatii de vis, dar despre care se stiu prea putine. Citeste mai jos care sunt insulele cele mai indepartate unde ai putea locui, cel putin teoretic, intr-o buna zi.

1. Insula Ascencion

Insula vulcanica din sudul Oceanului Atlantic apartine de o alta insula indepartata, Saint Helena. Descoperita in 1503, de catre navigatorul portughez Alfonso de Albuquerque chiar de Ziua Ascencion, insula a inceput sa fie populata de-abia in 1815, odata cu aducerea lui Napoleon Bonaparte in Saint Helena.

Astazi, insula are 940 de locuitori, comunicatiile si turismul fiind principalele domenii de activitate. Pentru a te stabili pe insula ai nevoie de contract de munca, fiindca nu exista varianta rezidentei permanente.

2. Insula Sfanta Elena

Unul dintre cele mai izolate locuri din lume, la 2.000 km de coasta africana, Insula Sfanta Elena este tot una de natura vulcanica, in sudul Oceanului Atlantic. Insula a fost descoperita in 1602 de catre navigatorul portughez Joao da Nova, in 1602, si a fost "botezata" dupa Elena din Constantinopol. Britanicii au folosit insula ca loc de exil intai pentru Napoleon Bonaparte, apoi pentru alti prizonieri.

Insula era populata cu bastinasi inca de la descoperire, astazi populatia ajungand la 5.255 de locuitori. Turismul este si el dezvoltat, locuitorii luand in calcul varianta construirii unui aeroport in viitorul apropiat.

3. Tristan da Cunha

Atat insula Ascencion, cat si insula Tristan da Cunha apartin de Sfanta Elena, insa distanta dintre cele trei este foarte mare (2.530 km doar intre Tristan si Sfanta Elena). Tristan da Cunha reprezinta un grup de insule vulcanice, fiind descoperite in 1506 de catre marinarul portughez Tristao da Cunha.

Insula a inceput sa fie locuita odata cu aducerea lui Napoleon Bonaparte pe Sfanta Elena, astazi populatia ajungand la 269 de locuitori.

Bastinasii lucreaza in agricultura sau pentru guvernul local. Cei din afara insulei nu au voie sa cumpere pamant sau sa se stabileasca aici. De altfel, o vacanta pe Tristan da Cunha se planifica cu un an inainte din cauza formalitatilor necesare.

4. Insula Pastelui

Aceasta insula a fost descoperita de exploratorul olandez Jacob Roggeveen, chiar in Duminica Pastelui, in 1722. Pe atunci, populatia bastinasa era in numar de 2.000-3.000 de oameni. In 1888, insula a fost anexata de Chile.

Dupa atatia ani de la descoperire, insula Pastelui ramane un mister. Nimeni nu a reusit sa descifreze semnificatia statuilor imense moai, alfabetul sau limba Ronhorongo sau inexplicabila despadurire din secolele XVIII si XIX. Pe insula Pastelui se afla cel mai indepartat aeroport din lume, cele doua zboruri saptamanale aducand turisti, oameni de stiinta sau curiosi atrasi de frumusetea si secretele tinutului.

5. Insulele Pitcairn

Insulele Pitcairn reprezinta un grup de 4 insule vulcanice din sudul Oceanului Pacific. Doar Insula Pitcairn este locuita astazi. Grupul de insule a fost descoperit in 1767 de marinarii britanici, fiind "botezat" dupa cel care le-a zarit prima data, marinarul Robert Pitcairn.

Multi dintre locuitorii insulei au emigrat in Noua Zeelanda, astazi insula fiind una dintre cel mai putin locuite zone din lume, cu doar 50 de locuitori. Principalele surse de venit sunt agricultura, pescuitul si artizanatul. Pe insula exista un singur telefon public, iar navele opresc aici o data la cateva luni, dar doar daca vremea permite asta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#insule tropicale locuite, #insule tropicale putini locuitori, #insule tropicale putin locuite , #insule