Cele mai frumoase locuri din România pentru o vacanță în decembrie, departe de aglomerația de pe Valea Prahovei

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 23:24
9963 citiri
Cele mai frumoase locuri din România pentru o vacanță în decembrie, departe de aglomerația de pe Valea Prahovei
În luna decembrie majoritatea românilor care aleg să meargă în vacanță în țară aleg stațiunile de pe Valea Prahovei FOTO Pixabay

În luna decembrie majoritatea românilor care aleg să meargă în vacanță în țară aleg stațiunile de pe Valea Prahovei.

Weekend de weekend traficul este infernal și turiștii pierd extrem de mult timp pe drum.

Dacă vreți să vedeți locuri frumoase, dar departe de aglomerația de pe Valea Prahovei, Ziare.com vă propune câteva idei de destinații din România

Bucovina, de poveste

Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale țării în anotimpul rece. Zăpada este prezent, iar peisajul este încântător.

Turiștii se pot plimba cu Mocănița Huțulca.

Perla Bucovinei, Vatra Dornei, din județul Suceava, este o cunoscută stațiune balneară și de schi din Munții Carpați. Există patru pârtii pe care iubitorii de schi le pot încerca. Locul este popular pentru sărurile sale marine naturale, izvoarele minerale carbogazoase, puteți efectua băi de nămol, băi calde cu apă minerală și alte proceduri.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute de la noi din țară. Inspirat de târgurile din Viena, târgul de Crăciun din Sibiu se organizează în piața centrului orașului, printre palate baroce și Art Nouveau.

În piață sunt mai multe atracții precum roata panoramică, patinoarul și proiecțiile video de pe clădiri.

Cei peste 80 de expozanți îi vor întâmpina pe vizitatori cu o gamă largă de produse, precum decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coroane, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual și aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la cârnați locali la delicatese maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegani.

Deschis pentru prima dată în 2007, anul în care Sibiul a fost Capitală Europeană a Culturii, Târgul de Crăciun a devenit cunoscut în toată țara pentru amploarea și tradiția sa.

Târgul este deschis între 26 noiembrie și 2 ianuarie.

Satele tradiționale românești

Cele mai bune regiuni din România pentru o experiență autentică a satelor românești de munte sunt Maramureșul, Bucovina, județul Brașov, Munții Apuseni sau Mărginimea Sibiului, lângă Sibiu.

Pe lângă colindele și tradițiile de iarnă, satele de munte oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă relaxa într-un cadru autentic, departe de agitația orașului. Turiștii se pot bucura de aerul proaspăt și proaspăt, pot face o plimbare prin zăpadă sau explora împrejurimile într-o sanie trasă de cai. De asemenea, în aceste locuri, mâncărurile tradiționale românești nu trebuie ratate.

La schi în Piatra Neamț

Și orașele din Moldova se poate schia. Pârtia Cozla este principalul punct de atracţie pe timpul iernii pentru turiştii care vin la Piatra-Neamţ.

Telegondola din Piatra-Neamț este o altă atracție pentru turiști, iar în oraș se găsesc o mulțime de unități de cazare cu diverse facilități, inclusiv spa.

Pârtia de la Piatra-Neamț are un grad de dificultate medie, este dotată cu nocturnă, tunuri de zăpadă artificială şi are aproximativ 1 kilometru.

În oraș este organizat și un târg de Crăciun, considerat cel mai mare din Moldova.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #vacanta iarna, #vacanta romania, #Valea Prahovei , #stiri vacanta